• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Judoisti so novo tekmovalno sezono otvorili z uspešnimi nastopi

V nedeljo, 9.1.2022 so se štirje judoisti Judo kluba Komenda udeležili prvega uradnega tekmovanja v novem tekmovalnem letu. Odličen nastop z dobrimi uvrstitvami so abeležili na Pokalu Lendave, kjer sta se Haya Veinhandl Obaid in Maj Jurca tudi prvič borila v višji starostni kategoriji, Žiga Klarič in Maj Lokar Gros pa sta tekmovala prav tako med starejšimi.

Judoisti, ki so se pred novim letom pripravljali na mednarodnih judo pripravah v Ljutomeru so pokazali, da je bilo trdo delo tudi tik pred novim letom poplačano. Tam so se borili na velikem tatamiju, pod vodstvom izkušenega trenerja in selektorja reprezentance Gregorja Broda.

Na Pokalu Lendave je v kategoriji U16 na najvišji stopnički stala HAYA VEINHANDL OBAID, ki je odlično pripravljena in je z dvema zmagama osvojila 1. mesto. Haya je že lansko sezono končala med najboljšimi judoistkami v Sloveniji in bo tudi letos poizkusila končati na 1. mestu slovenske judo lestvice. V kategoriji U16 je nastopil tudi MAJ JURCA, ki je v močni kategoriji nastopil z dobro borbo in končal z uvrstitvijo na 7. mesto, kar mu je prineslo prve točke v novi sezoni. Ker na tekmovanju ni bilo kategorije U18, kamor sicer spadata MAJ LOKAR GROS in ŽIGA KLARIČ, sta se borila kar v višji, U21 in pokazala, da sta tudi tam konkurenčna.

Maj Lokar Gros se je razveselil 1. mesta, Žiga Klarič pa 2. mesta, kar je lepa popotnica za nadaljna tekmovanja, še posebej državno prvenstvo, ki ju čaka še ta mesec.

REZULTATI:

Haya Veinhandl Obaid (u16) - 1. mesto
Maj Jurca (u16) - 7. mesto
Maj Lokar Gros (u21) - 1. mesto
Žiga Klarič (u21) - 2. mesto

Katarina Kumer


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2022 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica