• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V manj kot 24 urah še do druge zmage

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga srednjeevropske lige v gosteh premagali domači UVC Holding Graz s 3:0 (17, 15, 17). V sredo, 8. decembra, čaka kamniško ekipo povratna četrtfinalna tekma s Črnučami v kamniški športni dvorani. Tekma se bo začela že ob 16. uri.

UVC Holding Graz – Calcit Volley  0:3 (-17, -15, -17)

Gradec – Športna dvorana v Gradcu, gledalcev 50, sodnika: Juraček, Schimpl (oba Slovaška).

UVC Holding Graz: Mikulass Koch, Imširović 12, Steiner (L), Zehner (L), Ladner 7, Scheucher 4, Kratz, Keen, Ochaya 1, Reiter, Rössl, Sablatnig 5, Drobnič, Kühl 2. Trener: Robert Koch.

Calcit Volley: Kos 6, Hribar (L), Bregar 13, Purić 8, Kosmina, Gasparini 7, Klobučar 2, Siirilä, Brulec 1, Plot (L), Mujanović 7, Pavlović 8. Trener: Matija Pleško.

Manj kot 24 ur po zmagi v Novem mestu so Kamničani v okviru srednjeevropske lige gostovali še v Gradcu. Domači odbojkarji so v dozdajšnjih osmih tekmah zmagali le enkrat. Z dvema zmagama iz sedmih tekem so se lahko pohvalili odbojkarji iz Kamnika, ki še imajo realne možnosti, da se uvrstijo na zaključni turnir, vendar pa do konca rednega dela tekmovanja skorajda ne morejo več privoščiti poraza. V Gradcu so bili v svoji nameri uspešni, tekme pa je bilo konec v dobri uri.

V prvem nizu so Kamničani do prve večje prednosti prišli po bloku Danila Pavlovića, ko so povedle z 9:5. Čeprav se je domači trener Robert Koch odločil za polminutni odmor, njegovi ekipi to ni prav veliko pomagalo. Domačini so še naprej delali veliko število lastnih napak, v gostujoči pa je Mitja Gasparini po dveh zaporednih uspešnih napadih prednost Kamničanov povečal na plus sedem (14:7). Do konca niza domačini na manj kot šest točk zaostanka niso več prišli, v kamniški ekipi je bil v napadu razpoložen Miha Bregar, niz pa je z drugo zaključno žogo končal Gasparini.

Drugi niz je bil izenačen do devete točke, s štirimi zaporednimi uspešnimi napadi pa so Kamničani povedli s 13:9. Tudi po polminutnem odmoru se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, še več, z asom Pavlovića so gostje prišli do nove najvišje prednosti (17:11) v drugem nizu, vse dvome pa je z dvema asoma razrešil Bregar, saj je bilo na semaforju že 21:12 za Calcit Volley. Ob končnici niza je bil v napadu nezaustavljiv Diko Purić s tremi zaporednimi točkami, niz pa se je končal z lastno napako Gradčanov na servisu.

Razpoloženi Bregar je v začetku tretjega niza, ki ga je namesto Jana Klobučarja na mestu sprejemalca začel Timotej Gal Kos, poskrbel za kamniško vodstvo s 5:1,  po točki Pavlovića je bilo že 9:4. Pleško je malo pred tem iz igre potegnil še Gasparinija, svojo priložnost pa je spet dobro izkoristil mladi Nik Mujanović. Ob nekaj slabšem kamniškem servisu so se domačini Kamničanom nekajkrat približali na tri točke zaostanka, prvič pri izidu 9:12, zadnjič pa pri izidu 16:19. Mujanović je z dvema asoma kamniško prednost podvojil (22:16), po drugi polminuti odmora domače ekipe pa je bil v bloku uspešen še Purić. Visoko zmago Kamničanov je z asom potrdil Kos.

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica