• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Ob zbrani igri v končnicah do treh točk

Odbojkarji Calcit Volleyja so v osmem krogu srednjeevropske lige doma premagali Spartak Myjavo s 3:0 (20, 29, 19). Prihodnjo soboto bodo Kamničani še enkrat igrali doma. V tekmi devetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige se bodo pomerili z ACH Volleyjem. Tekma, ki se bo začela ob 20. uri, bo veljala tudi za enajsti krog srednjeevropske lige.

Calcit Vollex - Spartak Myjava  3:0 (20, 29, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Brlas, Rajković (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 6, Purić 1, Kosmina, Gasparini 19, Klobučar 12, Siirilä 12, Brulec 1, Beravs, Plot (L), Mujanović 1, Pavlović 12. Trener: Matija Pleško.

Spartak Myjava: Pollak, Watzka 11, Šima, Panko (L), M. Zeman 7, Konc 14, Bartak, Ochodnicky (L), Pokopec 8, Valo, Mačuha 7, Ryzman, O. Zeman. Trener: Martin Pipa..

Obe ekipi sta pred bili pred nocojšnjo tekmo srednjeevropske lige pri eni zmagi. Kamničani, ki imajo tekmo manj, so bili pred 14 dnevi boljši od zagrebške Mladosti v gosteh, odbojkarji iz Myjave pa so do edine zmage prišli pred 20 dnevi, ko so bili boljši od ekipe UVC Holding Graz. Seveda pa so kamniški cilji veliko večji, uvrstitev na zaključni turnir, zato so bile zanje tri točke še toliko bolj pomembne.

Za domačo ekipo je prvič v letošnji sezoni od prve minute zaigral Mitja Gasparini, vseeno pa so prvi do dveh točk prednosti prišli gostje in to prav po napaki domačega kapetana (3:5). Že na šesti točki je Danilo Pavlović z dvema zaporednima točkama izid na šesti točki izenačil, do prvih dveh točk prednosti pa so domačini prišli po uspešnem napadu Tommija Siirilä (12:10). Že na dvanajsti točki sta bili ekipi skupaj in tako je bilo vse do izida 19:19. Nato pa je zadevo v svoje roke vzel Gasparini, ki je po uspešno zaključenem napadu Jana Klobučarja, dosegel kar štiri zaporedne ase. Niz se je končal z lastno napako gostov.

Tudi drugi niz je bolje začela gostujoča ekipa, ki je s točko Erika Watzka povedla s 6:3, svojo prednost pa je po dveh lastnih napakah domačih odbojkarjev in točki Matuša Konca povečala na 12:7, tako da je Matija Pleško vzel še svoj drugi polminutni odmor. Šele Gasparini je zaustavil njihovo serijo štirih zaporednih točk, še bolj pa so se jim približali z blokom Siirilä (11:13). Z novim blokom, tokrat Mihe Bregarja, so Slovaki vodili le še za točko (15:14), izid pa je na 19. točki izenačil Jan Klobučar. V napeti končnici so po napaki gostov domačini prvič v drugem nizu prišli do vodstva (23:22). Toda do prve zaključne žoge so vendarle z asom prišli Slovaki, ki so nato imeli še tri. Vse tri so ostale neizkoriščena, zato pa so tretjo izkoristili domači odbojkarji. Tudi po zaslugi dveh lastnih napak gostov, ko je bil na servisu Gasparini.

Tretji niz se je začel po željah domačega trenerja Matije Pleška, saj so njegovi varovanci po vodstvu s 4:0, s kar tremi zaporednimi bloki Bregarja vodili že z 11:3. Spet pa je bil na servisu kapetan kamniški kapetan. Ko so z asom Filipa Mačuha odbojkarji iz Myjave prepolovili svoj zaostanek (12:16), je domači trener vzel polminutni odmor. Pred vstopom v končnico niza je Spartak po uspešnem napadu Patrika Pokopca zaostajal za tri točke (16:19), po napaki Pavlovića pa le še za dve (18:20). Za mirno končnico je z dvema zaporednima točkama poskrbel Siirilä - ob koncu tekme je imel kar 82-odstotno uspešnost v napadu -, eno pa je dodal še Gasparini, tako da so Kamničani prišli do petih zaključnih žog za končno zmago. Ob napaki Watzke na sprejemu, na servisu je bil Pavlović, so izkoristili prvo.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Nocoj je bilo kar nekaj malih zmag, ena od njih tudi ta, da je Mitja Gasparini končno lahko odigral celotno srečanje, na koncu pa smo prišli do ene kolektivne zmage. Vsi fantje, ki so bili na igrišču in ob njem, so bili ves čas pri stvari, zato smo tudi osvojili vse tri točke. Dejansko bi tokrat resnično pohvalil, vse bolj pa se v ekipo vklaplja Tommi Siirilä, zato me veseli, da je bil njegov prispevek k zmagi danes zelo velik. Dobro je tudi, da prihodnji teden, ker Črnučani, lahko bi rekel, da tudi na našo srečo, niso mogli zagotoviti dvorane za prvo četrtfinalno pokalno tekmo, tako da bomo končno lahko cel teden normalno trenirali. Upam, da bomo to izkoristili in se dobro pripravili na tekmo z ACH Volleyjem.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica