• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


37. Špelin in Vesnin memorial 2021 uspešen za plavalce Plavalnega kluba Calcit Kamnik

Image
Image

Na pokritem olimpijskem bazenu v Kranju je 20. in 21. novembra 2021, potekal že 37. Špelin in Vesnin memorial. Tekmovanje je posvečeno dvema izrednima slovenskima plavalkama - Špeli Rebolj in Vesni Praprotnik, ki sta v začetku 80. izgubili svoji življenji - Špela v letalski nesreči na Korziki, Vesna pa v prometni nesreči. Obe plavalki sta konec sedemdesetih tvorili steber mlade generacije plavalk in plavalcev kranjskega Triglava, ki je krojila vrh jugoslovanskega in tudi evropskega plavanja. Tekmovanje je namenjeno mlajšim kategorijam plavalk in plavalcev, ki si utirajo pot med uspešne športnike. V zadnjih letih so tekmovanje razširili tudi na člansko kategorijo, z namenom organizirati močno mednarodno tekmovanje, ki služi kot priprava na največja mednarodna prvenstva.

Na memorialu so nastopile plavalke in plavalci 20. slovenskih klubov. Barve plavalnega kluba Calcit Kamnik je zastopalo 20 plavalk in plavalcev. Pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika so nastopili: Žana Peterlin, Taja Vejnovič, Maja Vezenkova, Iza Videc, Andraž Cencelj, Mark Anej Lapuh, Nik Peterlin Gašper Stele In Rok Vejnovič. Pod taktirko trenerja Emila Tahirovića pa so v Kranju nastopili: Ana Avbelj, Neža Hren, Taja Klemen, Justina Pika Lapuh, Anna Losieva, Laura Podgoršek, Tymur Beshlyk, Peter Lackovič, Lovro Lukan, Liam Negodič in Matevž Vrhovnik.

Uvrstitev na prva tri mesta je bilo ponovno kar precej:

Iza Videc 1. mesto 100 m delfin in 3. mesto 50 m prsno v C finalu.

Taja Vejnovič 2. mesto 50 m prsno v B finalu.

Nik Peterlin 3. mesto 100 m hrbtno v C finalu.

Gašper Stele 3. mesto 1500 m prosto v A in B finalu in 3. mesto 200 m prosto v B finalu.

Varovanci Emila Tahirovića so uspešno nizali uspehe. Prvi dan so Laura Podgoršek, Ana Avbelj in Liam Negodič uspešno odplavali osebne čase in se uvrstili v finale v svoji kategoriji. Anna Losieva je bila najmlajša udeleženka dogodka, uspela se je uvrstiti v finale! Drugi dan dogodka so Pika Justin Lapuh, Matevž Vrhovnik in Liam Negodič ponovno dokazali, da lahko segajo po dobrih rezultatih, uvrstili so se v v finale.

Najbolj razveseljivo je, da so tudi vsi ostali plavalci posegli po dobrih uvrstitvah in izboljšali svoje čase in s tem ponovno dokazali, da njihova forma napreduje. To je pa dobra osnova za nas gledalce, da bomo še bolj močno držali pesti na naslednji tekmi, kamor so že uprte misli naših tekmovalcev!

Vsem plavalkam in plavalcem iskreno čestitamo!

Besedilo: Matjaž Spruk
Foto: Miha Potočnik
Vir: https://www.pklub-triglav.si/


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica