• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Gorenjski derbi po dobri odbojki Kamničanom

Image

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi šestega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (18, 23, 29). Že v četrtek, 4. novembra, čaka Kamničane tekma osmine finala pokala Slovenije, ko se bodo na Brezovici, ob 20. uri, pomerili z domačim 1B. ligašem, v soboto, 6. novembra pa jih v Zagrebu, ob 17. uri, čaka še tekma srednjeevropske lige z domačo Mladostjo.

Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav  3:0 (18, 23, 29)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 20, sodnika: Miklošič, Suljkanović.

Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 17, Purić 6, Kosmina, Klobučar 15, Siirilä 6, Brulec 1, Beravs, Plot (L), Mujanović, Pavlović 12. Trener: Matija Pleško.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Pušnik, Nanut 10, Tučen 8, Bregant , Godnič, Libnik (L), Snedec, Mali 13, Štembergar Zupan 14, Šikanič, Maček 5, Kumer (L). Trener: Sašo Rop.

Kamničani in Kranjčani so v pripravljalnem obdobju odigrali kar nekaj medsebojnih pripravljalnih tekem, tako da med ekipama ni nobenih skrivnosti, toda, kot je pred tekmo dejal Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Nekaj povsem drugega so uradne tekme.« V vlogi favorita so v gorenjskem obračunu seveda bili domači odbojkarji, ki so v soboto po dobri igri premagali kanalski Salonit, medtem ko so Kranjčani doma izgubili proti soboški ekipi Panvita Pomgrad.

Vse so šeste točke sta se ekipi v uvodnem nizu menjavali v vodstvu, z uspešnim napadom Danila Pavlovića pa so domači odbojkarji prvi prišli do dveh točk prednosti (8:6). Srbski sprejemalec v dresu Calcit Volleyja je poskrbel tudi za vodstvo z 12:9 in prvi polminutni odmor gostov, ki so se za drugega odločili pri zaostanku šestih točk (12:18). Največ zaslug za visoko vodstvo domačih je imel Miha Bregar, ki je do tega trenutka dosegel šest točk, od tega eno z asom. Visoke prednosti Kamničani niso več zapravili, zmago v uvodnem nizu je potrdil Diko Purić.

V drugem nizu je Purić po dobro odigranem dosegel točko za vodstvo s 4:2, vendar so Kranjčani z asom Jana Mačka izid na šesti točki izenačili. Ekipi sta bili skupaj do 12. točke, nato pa so domačini le dosegli dve zaporedoma, zadnjo Pavlović, vendar tudi veselje Kamničanov ni dolgo trajalo, kajti z blokom Uroša Tučna so gostje izid izenačili na 14:14. Z drugim zaporednim blokom Tučna je bilo 16:15 za Kranjčane, zato se je za prvi polminutni odmor odločil domači trener Matija Pleško. Borbeni Kranjčani so korak s Kamničani držali vse končnice niza, v njej pa so domačini z blokom Tommija Siirilä prišli do dveh zaključnih žog. Odlični Bregar, ki je v drugem nizu od osmih napadov izkoristil kar sedem, je Calcit Volleyju z drugo zaključno žogo zagotovil vodstvo z 2:0 v nizih. 

Varovanci Saše Ropa se niso predali niti v tretjem nizu, tako da so morali Kamničani napeti vse moči, da so zlomili njihov odpor. Na deveti točki sta bili ekipi še skupaj, nekaj lažje pa so domačini zadihali po novem uspešnem napadu Pavlovića in vodstvu s 13:10. Po polminutnem odmoru so se Kranjčani z asom Andreja Štembergar Zupana, tudi nekdanjega kapetana Calcit Volleyja in blokom Maja Nanuta vrnili v igro (13:13). Miha Mali je goste nato še popeljal v vodstvo (15:14), po novi njegovi točki pa je Hiša na kolesih Triglav vodila s 17:15. A ne za dolgo, kajti Jan Klobučar je izid že na 17. točki izenačil in obetala se je še ena zanimiva končnica. Z novim asom, tokrat Jana Brulca, so Kamničani vanjo vstopili z dvema točkama prednosti (21:19), ki so jo hitro zapravili. Po njihovi lastni napaki je bilo 21:21, Kranjčani pa so prišli tudi do prve zaključne žoge. V napadu je bil uspešen Maček. Do konca napetega niza je Pavlović po protestu prejel neposredni rdeči karton, Kranjčani so imeli tri zaključne žoge za svoj prvi osvojeni niz, kar ni uspelo njim, je z blokom Puriću. Vendar za nove tri točke kamniške ekipe.

Izjavi po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volley: »Čestitke moji ekipi za visoko koncentracijo ob zaključkih nizov. Ni nam bilo lahko, še zlasti ne v zadnjem, sem pa vesel, da so nas Kranjčani v to prisilili, saj je bil to dober trening za prihodnje tekme, ki prihajajo, še bolj pa sem vesel, da smo ta niz dobili, s tem pa tudi tekmo. Nasprotnik je zelo dobro sprejemal, čeprav jih prav veliko nismo zgrešili, imeli smo tudi šest asov, ampak na splošno so imeli zelo dober sprejem, ob takšnem pa je nevarna vsaka ekipa. Zdaj se moramo spočiti, že v četrtek nas čaka pokalna preizkušnja z Brezovico, v soboto pa izredno pomembna tekma v Zagrebu.«

Sašo Rop, trener Hiše na kolesih Triglav: »V osemdesetih odstotkih tekme smo igrali disciplinirano, pametno. Sicer so bili trenutki, ko bi morali igrati bolje, ampak vseeno, mislim, da je bil nocoj napredek v igri. Točkovno se nam ni izšlo, lahko bi dobili tudi kakšen niz. Kamničani so dobro pritiskali s servisom, vendar moram pohvaliti svoje sprejemalce, toda na koncu je odločala individualna kakovost domače ekipe. Moramo tudi na prihodnjih tekmah igrati podobno.«

 

Miha Štamcar
Foto Klemen Brumec

 


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica