• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V dobri uri do treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (11, 22, 13). V sredo, 3. novembra, se bodo Kamničanke v tekmi tretjega kroga srednjeevropske lige, prav tako doma, ob 20. uri, pomerile z ekipo Marina Kaštela.

Calcit Volley - ATK Grosuplje   3:0 (11, 22, 13)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev , sodnika: Goznik, Valentar.

Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 7, Javornik 1, Radišković 9, Šiftar 11, Brulec Kostić 10, Lenart, Boisa 2, Janežič (L), Sillah, Zorman 2, Čižman 5. Trener: Gregor Rozman.

ATK Grosuplje: Habjan (L), Filipič (L), Bregar, Pavič 9, Strgar 3, Lončar, Kukman 2, Žužek, Gornjec Hodnik 1, Čož 3, Pucelj 9. Trener: Matija Slobodnik.

Tekma z Grosupeljčankami je bila prva od štirih, kolikor jih bodo kamniške odbojkarice odigrale do prihodnje sobote. V sredo jih v srednjeevropski ligi čaka domača tekma z Marino iz Kaštele, tri dni pozneje bodo v tem tekmovanju gostovale še v Zagrebu pri Mladosti, v petek pa se bodo prav tako v gosteh pomerile še z Ankaranom v domačem prvenstvu. Tudi zato je bil eden od ciljev varovank Gregorja Rozmana, premagati ATK Grosuplje že v treh nizih, da na ta način prihranijo vsaj nekaj moči za prihodnje tekme.

Katja Mihevc je z dvema zaporednima asoma v uvodnem nizu domači ekipi zagotovila štiri točke prednosti (6:2). V še večjih težavah so bile gostje po bloku Lucille Charuk in njihovi lastni napaki, ko so zaostajale že za osem točk (11:3). Visoko vodstvo ni uspavalo domačih odbojkaric, žal pa se je sredi niza desni gleženj poškodovala Naja Boisa, ki jo je uspešno zamenjala še ena Calcitova najstnica, Mija Šiftar. Šele petnajstletna odbojkarica se je do konca niza izkazala s petimi točkami, svoji zadnji dve je dosegla z asom, niz pa se je končal z lastno napako gostij.

Tudi po začetku drugega niza je kazalo na zanesljivo zmago domače ekipe, ki je po dveh točkah Andjelke Radišković vodila z 9:3. Po točki Eve Mori je bilo še 12:6, vendar so se gostje z dvema asoma Klavdije Čož približale na dve točki zaostanka (10:12), na šestnajsti je Maša Pucelj izid izenačila, ista igalka pa je poskrbela za plus dve grosupeljski ekipi (18:16). Po drugem polminutnem odmoru so Kamničanke le strnile svoje vrte in s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegla Šiftarjeva, spet povedle (19:18). Na servis Neje Čižman so si z vodstvom 23:19 zagotovile mirno končnico niza, ki se je končal z drugo zaključno žogo.

Tretji niz je bil praktično odločen že na začetku po seriji začetnih udarcev Eve Mori. Izvajala jih je kar osem zaporedoma in šele Karin Pavič je dosegla prvo točko za gostje. Nadaljevanje niza je bilo bolj izenačeno, zmaga Kamničank pa niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Tekma se je končala z novo napako gostij.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Na ta način moramo igrati vsako tekmo, resno od prve do zadnje točke. Res je, da smo sredi drugega niza šli premehko na vsako žogo, kar bomo morali še popraviti. Drugače pa, da, tekma, kot mora biti in s tem strani sem lahko samo zadovoljen.«

Matija Slobodnik, trener ATK Grosuplje: »Načeloma 'manjši' klubi, kot je naš, smo proti ekipam, kot je Calcit Volley, vedno zadovoljni, če osvojimo kakšen niz ali točko, kot nam je uspelo lani. Danes se nam ni izšlo, pa tudi sicer sem priložnost ponudil mlajšim igralkam. Za nas bodo pomembne tekme proti ekipam, ki so v spodnji polovici lestvice, na teh tekmah bomo morali igrati bolj agresivno. Za zdaj smo šesti, kar niti ni slabo, prvenstvo bo pa še dolgo.«

Miha Štamcar
Fotografija Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica