• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Zmaga nad bankirkami dobra popotnica za Ukrajinke

V derbiju tretjega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske, ki je štel tudi za srednjeevropsko ligo, so odbojkarice Calcit Volleyja v svoji dvorani premagale Novo KBM Branik s 3:0 (17, 27,  13). Zanje je bila to zadnja preizkušnja pred sredino povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj, ko bodo ob 20. uri gostile ukrajinsko ekipo Prometej Dnipro. V četrtem krogu domačega prvenstva bodo v soboto, 16. oktobra, ob 17.30 igrale s SIP Šempetrom.

Calcit Volley - Nova KBM Branik  3:0 (17, 27, 13)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnici: Kramar Šandl, Jurković (obe Hrvaška).

Calcit Volley: Pavlović Mori 3, Špoljarič (L), Mihevc 4, Javornik, Radišković 7, Šiftar 4, Brulec Kostić 11, Boisa 11, Janežič (L), Charuk 15, Čižman 4. Trener: Gregor Rozman.

Nova KBM Branik: Milošič, Pogačar 2, Šalamun 6, Winkler, Knez (L), Bračko 6, Gradišnik Klanjšček 10, Velikonja Grbac 6, Cikač (L), Ramić, Galić 4, Lorber Fijok 10, Augustinovič. Trener: Bruno Najdič.

Pred sredino povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj se je najboljša slovenska ženska odbojkarska ekipa zadnjih dveh sezon pomerila še s svojimi večnimi nasprotnicami, Mariborčankami. Nova KBM Branik je pred letošnjo sezono spet prevzel Bruno Najdič, v ekipi pa je prišlo do pomladitve, saj je njena edina nova igralka Eva Pogačar, ki je s Kamničankami osvojila zadnja dva naslova državnih prvakinj, vse druge novinke pa so prišle iz njihovih mlajših selekcij. V ekipi ni več Anđele Veselinović in Danijele Džaković, z igranjem pa so prenehale Anita Sobočan, Maja Pahor in Nika Dobaj.

Prvi niz so bolje začele domače odbojkarice, ki so na servis kapetanke Olivere Brulec Kostić in napaki gostij povedle s 7:3. Po polminutnem odmoru Brune Najdiča, trenerja gostij, so se Mariborčanke po uspešnem napadu Anamarije Galić približale na točko zaostanka (6:7), toda Andjelka Radišković in Brulec Kostićeva sta domači ekipi priigrali šest točk prednosti (14:8). Z asom Brulec Kostićeve so Kamničanke vodile že z 18:11, še korak bližje pa je svojo ekipo do vodstva z 1:0 popeljala Mija Šiftar (19:11). Zmago Kamničank v uvodnem nizu je potrdila Naja Boisa.

Mariborčanke, ki so bile v prvem nizu celo bolj uspešne od domače ekipe v bloku, dosegle so štiri točke, Kamničanke le eno, so v začetku drugega po uspešno izvedenem »penalu« Lucille Charuk zaostajale za tri točke (2:5). Z drugim blokom Charukove v drugem nizu pa so domače odbojkarice nasprotnicam pobegnile že za pet točk (8:3). Slovenske podprvakinje se niso predale in na servis Naje Šalamun so se z delnim izidom 5:0 domačinkam približale le še na točko zaostanka (11:12). Toda po polminutnem odmoru so vajeti igre v svoje roke vzele Kamničanke, ki so po še enem »penalu« Charukove spet pobegnile za pet točk (18:13). Tokrat se je za svoj drugi polminutni odmor odločil Bruno Najdič, z asom Pogačarjeve in točko Taje Gradišnik Klanjšček pa sta bili ekipi na dvajseti točki že skupaj. Gradišnik Klanjščkova je poskrbela tudi za mariborsko vodstvo z 22:21. V napeti končnici so Kamničanke izkoristile četrto zaključno žogo, uspešna je bila Brulec Kostićeva, eno so imele tudi Mariborčanke.

Tudi v tretji niz so bolje vstopile domače odbojkarice, ki na servis Naje Boisa, dosegla je kar tri ase, s sedmimi zaporednimi točkami Mariborčankam pobegnile na 9:2. Tudi po drugem polminutnem odmoru gostje niso vzpostavile ravnotežja, kajti po novi seriji začetnih udarcev, tokrat Brulec Kostićeve, je bilo že neulovljivih 15:4 za slovenske državne prvakinje. V nadaljevanju niza je Rozman v igro poslal vse svoje igralke, ki so nadaljevale z zavzeto igro in v končnico vstopile s prednostjo štirinajstih točk (21:7). Kamničanke so visoko prednost brez težav ohranile do konca tekme.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tekma je bila natančno takšna, kot smo pričakovali. Mariborčankam preprosto ne smeš pustiti dihati, o čemer smo se lahko prepričali v drugem nizu. Ko nam je samo nekoliko popustila zbranost, ko nismo šli dovolj agresivno v napadu na žogo, so nas ulovile. Na koncu je bilo nekaj bravuroznih poteh z naše strani, ki so prevesile ta niz v našo korist in da smo lahko tretjega mirno pripeljali do konca. Pomembno je tudi, da smo s tem nekoliko prihranili moči za sredino tekmo proti Prometeju. Vsekakor je bila to dobra popotnica za to tekmo. Sicer nismo še tam, kjer bi želeli biti, smo pa vse bližje.«

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: »Po dobri igri v drugem nizu, ko smo bili do zadnjega v igri, sem pričakoval, da bomo podobno začeli tudi tretjega. Žal smo se že v začetku niza predali. Zdaj, ali je to odraz naše neizkušenosti, težko rečem, v glavnem pa nismo imeli dovolj znanja, da bi proti tej odlični ekipi Calcit Volleyja iztržili kaj več. Skozi vso tekmo smo bili premalo dobri v napadu, da bi se lahko nadejali česa več, hkrati pa so Kamničanke dokazale, zakaj se zdaj borijo za igranje v ligi prvakinj. V tem trenutku so premočne za nas, nam pa ne preostane drugega, kot da se osredotočimo v slovensko prvenstvo, skušati tam dvigovati svojo formo, predvsem pa veliko trenirati.«

Miha Štamcar

foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica