• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Na DP v vzponu osemkrat na zmagovalni oder, Ana Inkret odlična v Grožnjanu

Boštjan Hribovšek je na državnem prvenstvu v vzponu z gorskimi kolesi na Zabreško planino osvojil naslov prvaka v kategoriji veterani 1. Člani Calcit Bike Teama so se ob koncu sezone še enkrat več izkazali, zmagovalni oder si je privozilo še sedem kolesarjev. Na dirki serije SloEnduro v Grožnjanu je bila na zaključni dirki sezone odlična druga Ana Inkret, na koncu tudi druga v skupnem seštevku.

Kolesarski klub Završnica je za državno prvenstvo pripravilo traso na Zabreško planino, ki je bila dolga 5,8 kilometra, tekmovalci pa so morali premagati 600 višinskih metrov. V mlajših kategorijah do 11 in 13 let so se spopadali s krajšo traso.

Najmočnejšo dirko članov elite je zmagal sicer cestni kolesar Nik Čemažar, Naglič pa je tretjem mestu zaostal 20 sekund.

Gal Pavlič je bil sedmi skupno in četrti v kategoriji mlajših članov. Tik za njim je na petem mestu končal Blaž Žle, Anže Dolenšek je bil osmi. V kategoriji do 19 let so se od četrtega do osmega mesta zvrstili klubski kolegi Vid Brezar, Nal Auer, Matic Ulčar, David Jagodič in Jaka Dacar.

Ambrož Vovk je bil tretji med tekmovalci do 17 let, Maruša Knap je bila druga med ženskami elite. V kategoriji U15 je bil najhitrejši Nik Golob, drugi Gašper Štajnar in četrti Nejc Teran. Bojan Kemperl je med veterani 3 osvojil bron, Tajda Šoštarko je bila prva v U13.

»Kljub temu, da vzponi že od nekdaj niso moja najbolj priljubljena disciplina od kar sem se vrnil v gorsko kolesarstvo, pa se na tekmo le odpravim zaradi dobrega treninga ter družbe.
Na tekmi sem se potrudil po svojih najboljših močeh, absolutni rezultat pa ni bil ravno briljanten, kljub temu da sem bil prvi med veterani I.
Je pa škoda da ni tovrstnih prireditev več, ker so iz organizacijskega vidika laže izvedljive kot kros tekme. So pa se organizatorji potrudili in lepo izpeljali tekmo, na prelepo Zabreško planino,« je po dirki dejal Hribovšek.

Vsi rezultati

Že pred tem so zadnjo dirko sezone odpeljali tekmovalci v seriji SloEnduro. V Grožnjanu na Hrvaškem se je znova izkazala Ana Inkret, ki je bila druga na dirki in na koncu tudi druga v skupnem seštevku sezone v konkurenci tekmovalk do 17 let.

"Tekma v Grožnjanu mu je bila zelo všeč, ker je potekala v lepem vremenu, kljub sprva napovedanem dežju. To je bila ena izmed mojih najljubših tekem. Predvsem druga etapa je bila tehnično zahtevna, a mi je trener Mihi na peš ogledu v soboto dal dobre nasvete, kako čim bolje odpeljati linijo. Tekmo sem zaključila na drugem mestu. Še bolj pa sem se razveselila pokala za uvrstitev na drugo mesto v skupnem seštevku, kategorije do 17 let v letošnji sezoni. Hvala vsem mojim trenerjem,« je bila zadovoljna Ana.

»Uspešno smo zaključili še eno SloEnduro sezono,« pa je uvodoma zapisal Miha Spruk, vodja Calcitove enduro ekipe in nadaljeval: »Na zadnji dirki mi je uspelo priti na 15. mesto v kategoriji master 1 in skupno 36. V skupnem seštevku sem sezono končal na 8. mestu v svoji kategoriji. Organizatorji iz Grožnjana so dokazali, da v Istri nimajo samo dobrih tartufov. Organizacija dirke in traili so bili odlični. Čestital bi vsem našim mladim tekmovalcem, ki so se dobro borili in na koncu dosegli lepe rezultate. Ana je ponovno pripeljala Calcitov dres na stopničke! Bravo.«

PR Calcit Bike Team

fotografija Ana Inkret, osebni arhiv


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica