• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Tudi v Tivoliju praznih rok po zmagi v prvem nizu

V tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške, ki je štela tudi za drugi krog srednjeevropske lige, so odbojkarji Calcit Volleyja v dvorani Tivoli izgubili proti ACH Volleyju z 1:3 (20, -19,-19, -22). Kamničani bodo v tretjem krogu v soboto, 16. oktobra, gostili novomeško Krko. Tekma se bo začela ob 20. uri.

ACH Volley – Calcit Volley  3:1 (-20, 19, 19, 22)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 200, sodnika: Rajković, Stipaničev Matečić (oba Hrvaška).

ACH Volley: Pernuš, Šket 17, Rutar, Mašulović 10, Todorović 2, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 17, Pokeršnik 13, Videčnik 2, Kök. Trener: Mladen Kašić.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 21, Purić 6, Kosmina 17, Gasparini, Klobučar 4, Siirilä 2, Brulec 1, Beravs 1, Plot (L), Mujanović, Pavlović 4. Trener: Matija Pleško.

Ljubljanska in kamniška ekipa sta različno vstopili v novo sezono, večkratni zaporedni državni prvaki, ki so lani lovoriko predali Merkur Mariboru, so brez izgubljenega niza izgubili v Murski Soboti, Kamničani pa so doma praznih rok ostali prav proti aktualnemu državnemu prvaku. V lanski sezoni je ACH Volley v polfinalu končnice po preobratu izločil kamniško ekipo, ki pa je zato nato slavila v pokalnem tekmovanju. Medtem ko je Calcit Volley v primerjavi z lansko sezono doživel malo sprememb, ena od njih je bila na trenerski klopi, saj je prav iz ACH Volleyja prišel Matija Pleško, jih je v ljubljanski ekipi veliko več. Prišli so štirje novi tujci ter povratnika v oranžni dres, reprezentanta Jani Kovačič in Alen Šket. Pri Kamničanih sta novinca praktično le oba tujca, Danilo Pavlović in finski reprezentant Tomi Siirilä, kajti Nik Mujanović je prišel iz mladinske ekipe Calcit Volleyja.

Kamniški trener Matija Pleško je nekoliko spremenil svojo začetno spremembo. Namesto Pavlovića in Mujanovića sta tekmo začela Martin Kosmina in Miha Bregar, ki je z dvema blokoma na servis Dike Purića gostom zagotovil dve točki prednosti (7:3). Razpoloženi Bregar je bil z novo točko najbolj zaslužen za kamniško vodstvo s 14:9, ki ga je s prvim polminutnim odmorom skušal znižati domači trener Mladen Kašić. Takoj po vrnitvi na igrišče je Purić z blokom zaustavil domači napad, sledila je lastna napaka Ljubljančanov, prednosti sedmih točk (16:9) pa Kamničani, ki so v prvem nizu dosegli tudi štiri bloke, niso več zapravili. Niz se je končal z napako domače ekipe na servisu.

V drugem nizu so po uspešnem napadu Alena Šketa prvi do dveh točk prednosti prišli domači odbojkarji (7:5), po bloku Nikole Gjorgieva pa so svojo prednost podvojili (10:6). S prvim asom na tekmi je Šket ACH Volleyju poskrbel prednost petih točk (12:7). Kamničani niso bili več tako prodorno v napadu, popustili so tudi v bloku, tako da je bilo po njihovi novi lastni napaki že 16:9 za domačo ekipo. Gostom ni pomagala niti nov polminutni odmor, domačini pa so izkoristili svojo prvo zaključno žogo. Z asom kapetana Jana Pokeršnika.

Tudi na začetku tretjega niza Kamničanom servis ni stekel, vendar so do osme točke držali korak z domačo ekipo, ki je po dveh lastnih napakah gostov povedla z 11:8. Tokrat je polminutni odmor Matije Pleška zaustavil nalet Ljubljančanov, z asom Bregarja pa je bil izid na 13. točki izenačen. Toda v nadaljevanju so bili za odtenek bolj zbrani domači odbojkarji, ki so z blokom Pokeršnika spet pršili do treh točk prednosti (20:17), vendar tokrat polminutni odmor Kamničanom ni več pomagal.

V četrtem nizu je bil Šket tisti, ki je Ljubljančanom prinesel prvo občutnejšo prednost (10:7), ko je bil uspešen z asom. V še večjih težavah so bili gostje po bloku Nemanje Mašulovića in novi kamniški napaki (8:13). Pred vstopom v končnico niza so se Kamničani domačinom z blokom Martina Kosmine približali na dve točki zaostanka (18:20), z njegovim asom pa le še na točko zaostanka (21:22). Čeprav so imeli dve priložnosti za izenačenje, ju niso izkoristili, zato pa so domačini izkoristili prvo zaključno žogo.

Izjavi po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Morda smo prvi niz odigrali še predobro, vedel sem, da bomo v takšnem tempu težko nadaljevali, ko pa smo za malenkost padli na sprejemu, je bila tudi učinkovitost v napadu slabša. Na drugi strani so se domačini v tem elementu igre dvignili, v prvem nizu so imeli zahvaljujoč tudi našemu bloku in obrambi le 18-odsotno učinkovitost. Med tednom smo imeli preveč težav, saj Klobučar in Pavlović nista mogla trenirati, to pa se nam je še kako poznalo v igri. Vse pohvale si zaslužijo Miha Bregar, ki je po 'poklicu' bloker, a je tokrat odlično igral na korekciji. Poskušali smo, vedeli smo, da bo težko, hkrati pa sem fantom dejal, da igrajo lahko sproščeno. V prvem nizu nam je to uspelo, v nadaljevanju žal ne. Ne ostane nam drugega, kot da ostanemo pozitivni, moramo trenirati naprej in verjamem, da bodo kmalu sledile tudi zmage.«

Mladen Kašić, trener ACH Volleyja: »Takoj, ko smo dvignili raven svojega sprejema, smo popravili tudi igro v napadu in to je tisto, na čemer bomo morali še veliko delati. Dobro je, da po izgubljenem prvem nizu nismo izgubili glave. Ostali smo mirni in prišli do ugodnega rezultata. Zavedamo se, da je bila pot do zmage nekoliko lažja, saj ni igral Mitja Gasparini. Ko se bo vrnil on, bo Calcit Volley drugačna ekipa, čeprav ga je Miha Bregar odlično zamenjal. Verjetno je pred nami še veliko medsebojnih tekem, prvenstvo bo še dolgo in do konca negotovo. Čudim se le, da v Sloveniji po treh osvojenih srebrnih kolajnah v šestih letih na tribunah ni več gledalcev, ker se resnično igra zelo dobra odbojka.«

Miha Štamcar

foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica