• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcit waterpolo se je za Pokal Slovenije pričakovano uvrstil v redni del

Aktualnim Pokalnim prvakom je žreb namenil dodatne kvalifikacije. Tekmo so kamniški igralci Calcit Waterpola opravili z odliko in suvereno premagali celjski VK Posejdon z 19 : 4.

V prvi četrini je v bazen pri Calcitu skočila najmočnejša zasedba na tekmi in hitro pokazala, kdo je gospodar v bazenu. Prvo četrino so zaključili z rezultatom 5 : 0. Rezultat bi bil še višji, če ne bi v vratih blestel celjski golman, ki je z nekaj neverjetnimi obrambami bil prvo ime ne samo Celjanov, temveč ga lahko razglasimo za igralca tekme. Poleg tega je celjska ekipa zadela kar nekaj vratnic in niso prišli do tako želenega gola.

V drugi četrini je Komelj v igro poslal mlajše igralce, ki so Posejdonu nasuli še štiri gole za rezultat ob polčasu kar 9 : 0. Pri rezultatu 13 : 0 so gol dosegli tudi celjski igralci, ki so z bučnim aplavzom nagradili strelca gola Tineta Kacafura.

Zadnja četrina se je odigrala sproščeno. Svojo priložnost so izkoristili domačini in s tremi goli v veselje spravljali domačo klop. 

Pokal Slovenije člani, kvalifikacije (na eno zmago)

Calcit Kamnik : Posejdon 19 : 4 ( 5 : 0, 4 : 0, 7 : 1, 3 : 3)

KAM – Žurbi 1, Cerar A. 1, Stele 3, Sokler, Pilić 3, Lukič, Šenica 2, Brišnik 1, Peterlin 3, Cerar A. 3, Briški 1, Bergant 1, Kordež, trener Aleš Komelj.
POS – Presečnik, Kacafura 1, Čretnik, Donko, Klenovšek, Kosič 1, Planinšek, Lebič, Kordež, Glavan 2, Durkovič, Stajič, Polšak, trener Marko Skopič.

Za Calcit je bila to bolj trening tekma, pravo moč bodo poskušali pokazati že v naslednji tekmi proti VK Ljubljana Slovan, ki se bo odigrala 16. oktobra v Ljubljani.

Foto:  Aleksander Sokler/Calcit Kamnik


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica