• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Jesenske novice iz tenis kluba Kamnik

Na teniških igriščih TK Kamnik se je v četrtek popoldne končal letos že 11. turnir VIP Stranje Open.

Gre za turnir naključno izbranih dvojic, na njem pa je letos nastopilo 16 igralcev. Zmagovalca sta postala Franci Sitar in Jože Štritof, ki sta v finalu s 6/1 premagala dvojico Janko Poljanšek in Igor Brozovič. Slednji je po nekaj letih odsotnosti s teniških igrišč dokazal, da še ni za "staro šaro", drugo mesto je več, kot so mu napovedovali strokovnjaki. Tretje mesto sta osvojila Boštjan Lavrič in Hasib Kaddoura, ki sta v malem finalu s 5/2 premagala dvojico Miha Resnik in Matjaž Korošec. Na fotografiji so od leve proti desni: Janko Poljanšek, Igor Brozovič, Franci Sitar, Jože Štritof, Boštjan Lavrič in Hasib Kaddoura.

Danes se je na igriščih našega kluba igral play-off Kamniške lige. V prvem polfinalu prve lige je Jakob Lah s 6/2 in 6/3 premagal Matjaža Pogačarja, v drugem polfinalu pa je Karlo Reisner s 6/0 in 6/1 premagal Braneta Urankarja.

V velikem finalu je Reisner še drugič letos brez težav premagal Laha, bilo je 6/2 in 6/2, dvoboja za tretje mesto pa ni bilo, saj se je Pogačar v dvoboju proti Lahu poškodoval, tekmo sicer odigral do konca, a bolečine so bile po tekmi prehude, ni želel tvegati še hujše poškodbe. Oba finalista sta pokazala odličen tenis, kjer se ni prav veliko "šlatalo", bolj natančen in zanesljiv pa je bil Reisner. V prvem polfinalu druge lige je Gašper Rifel s 6/2 in 6/0 premagal Janeza Rifla, Katja Knez pa je bila v drugem polfinalu boljša od Tomaža Zeliča, rezultat je bil 6/4 in 6/4. Finalna tekma in tekma za tretje mesto se bosta odigrali naslednji teden. Na fotografiji so Jakob Lah, Karlo Reisner, Brane Urankar in Matjaž Pogačar.

V soboto 16.10.2021 bomo organizirali še zadnji klubski teniški dogodek v letošnjem letu.

Ob 10.00 uri se bo začel zadnji turnir za mladino, ki vadi v teniški šoli našega kluba, ob 14.00 uri pa se bo pričel tradicionalni Kostanjev turnir naključno izbranih dvojic za odrasle. Po koncu turnirja dvojic, to bo ob cca 17.30, se bo pričela podelitev pokalov in priznanj najboljšim igralcem (mladim in odraslim), ki so igrali na naših tekmovanjih v letu 2021. Na zaključnem tekmovanju bomo pekli kostanj, čevapčiče, ražnjiče in še kaj ter pili mošt....in še kaj. Lani Kostanjevega turnirja zaradi COVID-a ni bilo, tako da sta zadnja zmagovalca iz leta 2019, to sta bila Jure Lah in Bojan Lemič. Prijave na obe tekmovanji sprejemamo do četrtka 14.10.2021 do 20.00 ure, po podelitvi pokalov in priznanj pa bo še družabni dogodek z veliko glasbe in zabave! Nanj ste vabljeni tudi tisti člani in nečlani, ki se turnirja ne morete udeležiti! Na fotografiji so udeleženci tekmovanja leta 2019.

Tenis klub Kamnik


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2023 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica