• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Pester dirkaški vikend na štirih lokacijah

Image
Image

Minuli konec tedna so se nekateri gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama udeležili dirke v olimpijskem krosu do vključno kategorije do 13 let, 25. kronometra na Rašico ter endura na Golovcu, Rok Naglič in Boštjan Hribovšek pa sta bila del prestižnega vzdržljivostnega dogodka Red Bull Dolomitenmann.

Na dirki XC Rašica na Selu pri Vodicah so naši tekmovalci vknjižili štiri uvrstitve na zmagovalni oder, od tega tri zmage ter eno tretjo mesto. Najboljši v svojih kategorijah so bili Tajda Šoštarko v U13, Žan Šekoranja v U11 in Neža Šekoranja v U7. Jon Golob je bil tretji v kategoriji do 13 let.

Na popoldanskem kronometru na Rašico je na zmagovalnih stopničkah stalo šest Calcitovcev. Hana Kranjec Žagar je bila prepričljivo najboljša med tekmovalkami od 16 do 40 let, Bojan Kemperl je slavil v kategoriji nad 51 let. V kategoriji od 16 do 30 let je bil drugi Matic Kranjec Žagar in tretji Blaž Žle. V kategoriji U15 je bil drugi Nik Golob, tretja pa Tajda Šoštarko.

Enduro Golovec je štel za točke serije SloEnduro 4Fun. Žle je bil osmi skupno in 4. v svoji kategoriji od 19 do 24 let. V kategoriji od 15 do 18 let so dirkali štirje naši tekmovalci. Ambrož Vovk je bil 55. skupno in deveti v kategoriji, Maj Babačič 61. skupno in 11. v kategoriji, Nal Auer 97. skupno in 22. v kategoriji, Maj Jerman pa 154. skupno ter 42. v kategoriji. Miha Spruk je zasedel 98. mesto skupno in 13. v kategoriji od 35 do 39 let. S krajšo različico so se spopadli trije Calcitovci in ena Calcitovka. Jaka Tominšek je bil 11., Jakob Zgonc 21. in Aljaž Šav 23. Ana Inkret se je razveselila zmage.

»Ker je bil vikend brez dirke v krosu, sem se odločil nastopiti na domači dirki v enduru na Golovcu. Bile so štiri etape. Prvi dve sem zelo dobro poznal. Drugi dve malo manj. Štartal sem na polno brez rezerve. Proga je bila zelo suha in drseča. Za dirkanje sem predelal kar svojega Scott Sparka in mu namestil 27.5 obroče in malo širše gume. Bil je prava trail bomba. Vse etape sem dobro odpeljal, žal so se majhne napake seštevale in bilo je dovolj za 8. mesto skupno in 4. mesto v kategoriji. Sicer malo nehvaležno, ampak sem vesel,« je sporočil Žle.

»Prvič letos je prireditelj organiziral skupino za dekleta do 15 let in sem imela možnost tekmovanja z svojimi vrstnicami. Tekma je bila odlična. Tehnično zahtevna, z veliko skoki.

Potrebno je bilo veliko zbranosti. Kljub lepemu, suhemu vremenu je bila proga prašna in ni nudila najboljšega oprijema. Progo sem odpeljala brez padcev. Zelo sem se razveselila rezultata, osvojenega 1. mesta,« je bila zadovoljna Inkretova.

»Imel sem dobre občutke in to sem tudi izkoristil. Prva in druga etapa sta mi šli malo slabše od rok, kasneje tretja mnogo bolje. Tekma je bila zelo prašna in suha. Zadovoljen sem z uvrstitvijo, na koncu sem prišel na solidno 11. mesto,« je dejal Tominšek.

Na prestižnem Red Bull Dolomitenmann pa sta v dresu Calcit Bike Teama dirkala Naglič in Hribovšek, prvi v ekipi Virgosystem X Team (skupno 7. mesto), drugi za BeXtreme Squad (skupno 34. mesto).

Naglič, ki je s svojo ekipo dirkal v konkurenci profesionalcev, je zabeležil 13. čas skupno, Hribovšek, ki je z moštvom tekmoval med amaterji, je bil 18.

Foto: osebni arhiv Ane Inkret

PR Calcit Bike Team


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica