• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Še drugič boljše od Zagrebčank

Odbojkarice Calcit Volleyja, ki so med tednom slavile na turnirju v Zagrebu, so v svoji dvorani v pripravljalni tekmi s 3:1 (18, -21, 22, 20) premagale Mladost. To je bila že druga zmaga Kamničank nad Zagrebčankami v nekaj dnevih, z najboljšo hrvaško ekipo pa se bodo še enkrat pomerile danes teden, tokrat v gosteh. Vmes jih v četrtek čaka še gostovanje pri Talmassonsu, italijanskem A-2 ligašu.

Po dobro odigranem uvodnem nizu, ki so ga odigrale z Evo Mori, Andjelko Radišković, Naja Boisa, Katja Mihevc, Lucille Charuk, Olivera Brulec Kostić in Leja Janežič na mestu libera, so varovanke v drugem nizu popustile na sprejemu, temu primeren je bil tudi slabši napad, kar so Zagrebčanke izkoristile. V tretjem nizu je domači trener Gregor Rozman namesto Katje Mihevc v igro poslal Nejo Čižman, v četrtem pa je priložnost dobila še Mija Šiftar, ki je zamenjala Najo Boiso.

Ob boljšem servisu in sprejemu so v tretjem nizu gostjam pobegnile za sedem točk (16:9), v končnici pa so jih Zagrebčanke na 22. točki ulovile. Toda tudi po zaslugi lastnih napak gostij in uspešnem napadu mlade Boise so Kamničanke preprečile popoln preobrat. Kar ni uspelo zagrebški ekipi v tretjem nizu, je kamniški v četrtem, saj je za gostjami zaostajale že za pet točk. Zadnjič pri izidu 15:20, toda na servis Radiškovićeve Zagrebčanke niso več osvojile točke. Ob njenih odličnih servisih je imela veliko zaslug za preobrat tudi Boisa, ki se je sredi niza vrnila v igro, mlada Kamničanka pa je z blokom tudi končala tekmo.

Calcit Volley je igral v postavi: Eva Mori 5, Zala Špoljarič (L), Katja Mihevc 3, Živa Javornik, Andjelka Radišković 10, Mija Šoftar 3, Olivera Brulec Kostić 15, Manca Lenart, Naja Boisa 9, Leja Janežič (L), Lucille Charuk 11, Fatoumatta Sillah 2, Anja Zorman, Neja Čižman 8. Najbolj učinkovite igralke Mladosti pa so bile Mika Grbavica z 20 točkami, 12 jih je dosegla Martina Šamadan, 11 pa Natalia Tomić.

Miha Štamcar


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica