• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Z mladinkami po naslov, z drugo ekipo po izkušnje

Že dober teden dni je, odkar je s pripravami na novo sezono začela tudi druga ženska ekipa Calcit Volleyja. Kamniške princeske so v primerjavi z lansko sezono doživele kar nekaj sprememb. Prva je na trenerski klopi, kjer bo Katarino Vraber na mestu prve trenerke zamenjala njena dozdajšnja pomočnica Tjaša Gadža, dve igralki, Živa Javornik in Mija Šiftar sta napredovali v prvo člansko ekipo, Zala Krašovec bo kariero nadaljevala v Krimu, Lana Žužek pa v Grosupljem, medtem ko sta Veronika Povh in Milla Andrejič končali z aktivnim igranjem odbojke.

Dozdajšnja trenerka druge članske ekipe in mladink Calcit Volleyja, Vrabrova, bo spet prevzela mlajše selekcije, namesto nje pa bo vodenje obeh ekip prevzela Gadža, ki ima navkljub le 24 letom že kar nekaj trenerskih izkušenj. Tako je bila pomočnica pri Franciju Obolnarju, Aljoši Jemcu in v lanski sezoni tudi pri Katarini Vraber.

»Zelo sem vesela, da sem prevzela ekipo in da mi je klub zaupal to mesto. Ekipo sicer že dobro poznam, z nekaterimi puncami bomo skupaj že peto leto in po mojem mnenju smo do zdaj uspešno sodelovale. Bo pa letos moja vloga drugačna, ker bom prvič v vlogi glavne trenerke, to pa bo prineslo še več dela in odgovornosti. Ampak kljub temu se sezone zelo veselim. Vsem trenerjem, s katerimi sem delala, se moram iskreno zahvaliti za vse izkušnje, znanje in zaupanje vame. Franci Obolnar me je vpeljal v trenersko delo, potem pa sem bila pomočnica še dvema izvrstnima trenerjema, Aljoši Jemcu in Katarini Vraber. Z vsemi sem odlično sodelovala in se od njih veliko naučila,« je povedala mlada kamniška trenerka, ki ji bo pri delu pomagala Špela Lužovec.

Najbolj izkušena igralka druge kamniške ekipe bo tako v dvojni vlogi.

»To bo tudi zanjo nova vloga, ampak mislim, da jo bo opravila odlično,« je prepričana Gadža, ki je svoje varovanke zbrala pred osmimi dnevi.

Na uvodnih treningih je seveda poudarek na telesni pripravljenosti, veliko pa trenirajo tudi z žogo. S pripravljalnimi tekmami bodo začele septembra, ko bodo igrale najmanj eno tekmo na teden, tako da bi do 2. oktobra, ko bodo prvo tekmo v 1B. ligi igrale v Mežici, morale biti tudi že uigrane.

»V novo sezono bomo vstopile v precej spremenjeni zasedbi. Veseli me, da bodo kar štiri naše igralke kariero nadaljevale v najmočnejši slovenski ligi, Javornikova in Šiftarjeva v naši prvi članski ekipi, Krašovčeva in Žužkova pa v Krimu oziroma Grosuplju. Že sredi lanske sezone sta napredovali Anja Zorman in Naja Boisa. Zanje je to zagotovo napredovanje v njihovi karieri. Zato se je ekipi pridružilo veliko novih igralk, iz Škofje Loke je prišla kadetska reprezentantka Adrijana Vukojević, ki igra na mestu blokerke, iz Šentvida pa korektorica Urša Herič. Od mlajših Kamničank so se nam pridružile Maja Ifko, Neža Sitar, Alexandra Stupar in Anamarie Štern, od lani pa ostajajo Špela Lužovec, Nika Kraševec, Tina Topič, Atena Gojak, Tara Gojak, Sara Sitar in Noemi Žvegla. Nekaj pozneje se nam bo pridružila še Lucijana Kraljević, ki okreva po poškodbi kolena,« je Gadža predstavila drugo člansko ekipo Calcit Volleyja, ki v zadnjih letih postaja pravi poligon novih igralk za aktualne državne prvakinje.

»Že nekaj časa je v drugi ekipi cilj vzgajati mlade igralke, da bi lahko igrale v prvi ekipi. Mislim, da nam gre precej dobro, se bomo pa seveda še naprej trudili v tej smeri. Pohvalila bi tudi sodelovanje s trenerjema prve ženske ekipe, saj veliko pozornosti namenita našim mlajšim igralkam.«

V še močnejši zasedbi bodo varovanke Tjaše Gadže v mladinskem državnem prvenstvu. Lani jim je ubranitev naslova preprečil GEN-I Volley, v letošnji sezoni pa se bodo spet potegovale za najvišje mesto.

»Res je, mladinska ekipa bo še močnejša kot naša druga članska ekipa, saj se ji bodo pridružile kar štiri igralke iz prve ekipe, Javornikova, Boisa, Šiftarjeva in novinka Neja Čižman. Prepričana sem, da bomo v tej zasedbi konkurenčne za najvišja mesta v mladinski kategoriji. Pri drugi članski ekipi rezultat ne bo v ospredju, pač pa predvsem osebni razvoj in napredek igralk ter seveda ekipe kot celote. Bo pa vodilo, da bomo vsako tekmo igrali po svojih najboljših močeh, prav na vsaki pa bomo seveda skušale tudi zmagati. Se pa zavedam, da je 1B. liga precej močna liga, v kateri bodo dekleta dobile potrebne izkušnje za napredovanje v 1A. ligo,« pa je o ciljih v novi sezoni spregovorila Tjaša Gadža.


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica