• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Težko pričakovan, »najhitrejši« Maraton Alpe Scott je za nami

Kamnik, 4. 7. 2021 – Nekaj več kot 410 kolesarjev se je danes zbralo v Kamniku na startu najtežjega maratona za rekreativne kolesarje pri nas – Maratona Alpe Scott. S traso okoli Kamniško – Savinjskih Alp, dolgo 130km, sta najhitreje opravila Tadej Sedar s časom 3:27:36 v absolutni moški kategoriji, kar je hkrati novi rekord proge, in Laura Šimenc s časom 3:44:55 v absolutni ženski kategoriji.

Slikovita trasa okoli Kamniško – Savinjskih Alp danes sicer ni ponujala razgledov, kot smo jih vajeni ob sončnem vremenu. Nekaj dežnih kapelj je spremljajo udeležence kratek čas po uvodnih kilometrih, so pa nižje temperature zagotovo olajšale premagovanje vseh treh prelazov na progi – Jezerskega vrha, Pavličevega sedla in za konec Črnivca. Morda gre prav temu pripisati, da je bil 14. Maraton Alpe Scott najhitrejši maraton do zdaj - zmagovalec Tadej Sedar je ciljno črto prečkal po manj kot 3 urah in pol.

 

»Proti Jezerskemu se je ustvarila dobra ubežna skupina, ki je ves čas lepo sodelovala. Odločal pa je zadnji vzpon na Črnivec, ko sem nekako videl, da imam dovolj moči in zato poskusil s pobegom,« je v cilju pokomentiral zmagovalec, ki si je v zaključku maratona nabral dobro minuto prednosti pred drugo uvrščenim Gregorjem Tekavcem.

Drugače je bilo v ženski kategoriji, kjer je o zmagovalki odločal ciljni šprint. Ta je pripadel Lauri Šimenc, ki je lovoriko maratona osvojila že tretjič. »To je bila letos moja prva tekma, niti nisem vedela, v kakšni formi sem. Je pa to dobra popotnica za svetovno prvenstvo amaterskih kolesarjev v Sarajevu,« je v cilju zadovoljno komentirala Šimenčeva.  

 

Med udeleženci iz tujine – teh je bilo kar nekaj, kljub Covid -19 situaciji,  so organizatorji na štartu pozdravili številčno ekipo iz Bratislave.»Zelo lep maraton, vse je potekalo dobro, drugi vzpon nas je malce presenetil zaradi zahtevnosti, ampak še se vrnemo v Kamnik,« so bili enotni v cilju.

Udeležence je pred startom pozdravil župan Občine Kamnik Matej Slapar, ki je izrazil zadovoljstvo, da se Maraton Alpe po enoletnem premoru vrača v Kamnik in občine okoli Kamniško – Savinjskih Alp. Da je vsak tovrsten dogodek mednarodnega značaja lepa promocija za kamniški turizem, pa je ob zaključku dogodka poudaril Rok Jarc, direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Fotogalerijo najdete na povezavi

Rezultati v celoti

NAJHITREJŠI NA 14. MARATONU ALPE SCOTT

 

Absolutna moška kategorija:

1. Tadej Sedar, 3:27:36

2. Gregor Tekavec, 3:28:38

3. Tomaž ČEFUTA, 3:29:06


Absolutna ženska kategorija:

1. Laura ŠIMENC, 3:44:55

2. Katarina NOVAK, 3:44:58

3. Eva ZORMAN, 3:55:19

Z lepimi pozdravi, 

Nika Vrhovnik


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica