• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcit Waterpolo povedel v finalu državnega prvenstva!

Začela se je finalna serija na tri zmage za naslov državnega prvaka. Glede na zaključek rednega dela DP in na rezultate polfinalnih tekem je veljal AVK Triglav Kranj za favorita. S tem se upravičeno ni strinjalo gostujoče moštvo Calcit Waterpolo Kamnik, ki je po izenačenem boju zasluženo zmagalo z rezultatom 7 : 9 (2:3, 4:3, 0: 1, 1:2).

Po začetnem pisku sodnika Margete so tekmo bolje začeli Kranjčani, vendar se je prva četrtina končala z minimalno prednostjo Kamnika. Tudi v drugi četrtini sta se moštvi izmenjevali v vodstvu in tako na odmor odšli z neodločenim izzidom.

V drugem polčasu sta obe ekipi močno pritisnili v obrambi, vendar je bila Kamniška ekipa takorekoč granitna in je nasprotniku dopustila zgolj gol v šestnajstih minutah.
Triglavani so v svojo ekipo pripeljali Jašo Kadivca, ki se je vrnil iz Avstralije in je bil najboljši strelec svoje ekipe. Na drugi strani je kot vedno takrat, ko je najbolj potrebno, odlično delo opravil Matej Nastran, prvi strelec tekme s štirimi zadetki.

Žurbi: Rad bi čestital ekipi, ki so danes pokazali borbenost
»V igri smo pustili srce na igrišču, igrali smo eden za drugega, kar je na koncu pokazal tudi rezultat. Z glavo moramo že na naslednjo tekmo v Kamnik, kjer bomo imeli še navijače, kar nam bo še dodatna vzpodbuda, da gremo osvojiti še ta naslov, ki nam še manjka v Kamniku«, so bile optimistične besede Gašperja Žurbija.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Aleksander Cerar, Blaž Benkovič, Blaž Briški (1), David Lukič, Gašper Brišnik, Gašper Žurbi (g), Jošt Čarni, Kristijan Novak (2), Luka Sokler (1), Martin Stele (k), Matej Nastran (4), Sebastijan Novak (1), Urban Benkovič (g). Ekipo je vodil Aleš Komelj, pomočnik Primož Romšak.

Naslednaj tekma bo že to sredo ob 18.30 uri na kamniškem bazenu, kjer se na tribune počasi vračajo tudi najbolj zvesti navijači.

Apel za pokrit bazen!
Če bi bil v Kamniku pokrit bazen, bi bil interes za vaterpolo veliko večji. Za odlične rezultate se lahko zahvalimo samo predanemu vodstvu, ki "fura" člane v Kranj ali v Radovljico, staršem in potpežljivosti igralcem, ki za en trening porabijo dve uri vožni - nekateri celo do tri ure in to petkrat na teden, da ne govorimo o tekmah in turnirjih. Člani Calcit Waterpola so redni člani številnih selekcij, klub se redno uvršča v izločilne boje. Športniki v vodnih športih so v Kamniku v samem slovenskem, nekateri pa celo v svetovnem vrhu! 
 
Aleksander Sokler

{flickr album=72157719251957468}


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica