• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Z ZMAGO V ZAGREBU POTRDILI ZAKLJUČNI TURNIR V MEVZI

Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji prvi tekmi zadnjega turnirja rednega dela srednjeevropske lige v Zagrebu s 3:1 (-17, 23, 17, 21) premagali madžarsko ekipo MAV Flore-Foxconn. Jutri bodo Kamničani, ob 16.30, igrali še z domačo Mladostjo.

 

Calcit Volley – MAV Flore-Foxconn  3:1 (-17, 23, 17, 21)

Zagreb – Športna dvorana Bojan Stranić, gledalcev 50, sodnika; Jurković, Vedriš (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič 5, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 13, Okroglič 3, Mitrašinović, Brunet 14, Bakonji 1, Dulčev 16, Pavlović 7. Trener: Mladen Kašić.

MAV Flore-Foxconn: Szabo 10, Ambrus, Eke 1, Koci, Boa 16, Tomanoczy 6, Peter, Pesti, Fazekas 18, Takacs (L), Janke 9, Sebestyen, Szentesi (L), Dileo Neufeld. Trener: Zoltan David.

Kamničani so v soboto doživeli še en hladen tuš v domačem prvenstvu, saj so jih po Hiši na kolesih Triglav premagali še Mariborčani, tako da so jih na prvenstveni lestvici spet prehiteli odbojkarji ACH Volleyja. Že zaradi samozavesti so proti madžarskim odbojkarjem, ki so včeraj v prvi tekmi turnirja z 1:3 izgubili z Mladostjo, nujno potrebovali zmago. Med drugim tudi zato, da bi potrdili uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. Čeprav v prvem nizu spet niso blesteli, so v nadaljevanju tekme dvignili raven svojega sprejema, posledično so bili tudi bolj nevarni v napadu, s kar 14 bloki, po pet sta jih dosegla dva od treh kamniških Urošev, Nikolić in Pavlović, pa so zlomili odpor madžarske ekipe.

V prvem nizu je vodilna madžarska ekipa s štirimi zaporednimi točkami prišla do vodstva z 8:5, že na osmi točki pa je Dimitar Dulčev izid izenačil. Do novega vodstva so Kamničani prišli po napadu Uroša Pavlovića (12:11), vodili pa so tudi še s 13:12, kar je bilo njihovo zadnje vodstvo v uvodnem nizu, kajti po dveh asih Vilmosa Szaba je ekipa iz Szekesfehervarja spet prišla do treh točk prednosti (16:13). Kamničani so z uspešnim napadom Dina Vinkoviča še prišli na točko zaostanka (15:16), to pa je bilo z njihove strani bolj ali manj vse, kar so pokazali v prvem nizu. Na servis Christiana Janke so Madžari povedli s kar 22:15,

Drugi niz so Kamničani, ki so imeli v prvem nizu samo 36-odstotni sprejem, v napadu pa so bili 45-odstotni, začeli bolj odločno in po bloku Uroša Nikolića so nasprotniku pobegnili za štiri točke (8:4). Slovenski podprvaki so vodili tudi še z 9:5, toda z novim asom Szaba je Elore-Foxconn prišel na točko zaostanka (10:11), zato je Mladen Kašić vzel polminutni odmor. Po njem so odbojkarji Calcit Volleyja sicer še dvakrat vodili s tremi točkami prednosti, zadnjič pri 17:14, vendar so Madžari z asom Szabolcsa Boa, ki je bil njihov že šesti na tekmi, izid na 17. točki izenačili. Ob boljšem servisu so Madžari po točki Balinta Tomanoczya tudi povedli z 21:20. V napeti končnici je Dulčev Kamničane popeljal do vodstva s 23:22, nato pa še do prve zaključne žoge, že prvo pa je zaključil Lazaro Brunet, ki se je ob koncu niza vrnil v igro, saj ga je ob koncu prvega niza zamenjal Jure Okroglič.

Tudi v tretjem nizu je bila kamniška ekipa tista, ki je prva prišla do nekaj večje prednosti. Po asu Nikolića so povedli z 9:6, nato pa vodstva niso več izpustili iz rok. Madžarska ekipa se jim je z blokom Janke še približala na točko zaostanka (8:9), toda na servis Uroša Pavlovića so ji Kamničani s petimi zaporednimi točkami pobegnili za sedem točk (17:10). Zadnji dve sta z blokom dosegla Okroglič in Nikolić, za katerega je bil to že četrti blok na tekmi. Visoke prednosti varovanci Mladena Kašića niso več izpustili iz rok, do vodstva v nizih pa so prišli po lastni napaki Madžarov.

V četrtem nizu so Kamničani sredi niza Madžarom pobegnili za pet točk (16:11), toda potem, ko so v drugem in tretjem nizu že izboljšali svoj sprejem, so se za trenutek spet pojavile težave, tako da je Fazekas z asom izid izenačil (16:16). S tem težav za Calcit Volley še ni bilo konec, kajti po točki Szaba je MAV Flore-Foxconn prvič v četrtem nizu prišel do vodstva (18:17). Kamničani so jim odgovorili na najhitrejši možni način, s tremi zaporednimi točkami, prednosti pa niso več izpustili iz rok. Zmago, s katero so potrdili uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, prav tako pa so po njej na dobri poti, da jo po rednem delu tekmovanja končajo na prvem mestu, pa je dosegel Lazaro Brunet.


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica