• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničanke Mevzo začele z zmago

Odbojkarice Calcit Volleyja so v svoji prvi tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige v Zagrebu s 3:1 (17, -23, 18, 20) premagale Swietelsky Bekescsaba. Jutri, ob 18.30, bodo Kamničanke igrale še z Mladostjo.

Swietelsky Bekescsaba – Calcit Volley  1:3 (-17, 23, -18, -20)

Zagreb – Dvorana Bojana Stranića, gledalcev 30, sodnika: Schimpl (Slovaška), Juraček (Hrvaška).

Swietelsky Bekescsaba: Kump 2, Kotorman, Kertesz, Glemboczki 7, Strumilo 12, Stepanenko 17, Bodnar 4, Pinter 4, Molcsanyi, Aydinogullari 2, Stanchulova 6. Trener: Gabor Toth.

Calcit Volley: Rituper 10, Gorjup, Radišković 19, Šen 7, Najdič 2, Hutinski 12, Boisa 1, Pucelj 20, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

V prvi tekmi zagrebškega turnirja srednjeevropske lige so odbojkarice Bekescsabe s 3:0 (24, 23, 23) premagale domačo Mladost, toda proti slovenskim državnim prvakinjam so osvojile le en niz. Še tega po zaslugi nezbranosti Kamničank v končnici niza. V vseh preostalih treh nizih so bile Kamničanke boljše nasprotnice, bolj učinkovite v napadu (34-odstotkov proti 26-odstotki), z več asi (7:6), izenačenem sprejemu (obe ekipi sta bili 43-odstotni) sprejemom in večjem številu blokov (12:10).

V uvodnem nizu so po dveh zaporednih točkah razpoložene Maše Pucelj, ki je v prvem nizu dosegla kar devet točk, od tega dve z blokom, povedle s 4:1, po seriji zaporednih napak nasprotnic pa z 10:4. Po polminutnem odmoru so se Madžarke s tremi zaporednimi točkami vrnile v igro, zato je polminutni odmor tokrat vzel Bruno Najdič. Kljub temu so Madžarske prišle na točko zaostanka (11:12), nato še pri izidu 13:14. Na servis Asje Šen in bloku Pucljeve, ki je bila nato uspešna še v napadu, je bilo že 19:14 za kamniško ekipo, ki je v končnico na servis Sare Najdič dosegla tri zaporedne točke, zadnjo Šenova, za vodstvo z 1:0 v nizih.

V drugem nizu so Kamničanke vodile s 5:3, s štirimi zaporednimi točkami, na servisu je bila Dominike Strumilo pa so do dveh točk prednosti prišle Madžarke (7:5). Na osmi točki so kamniške odbojkarice izid izenačile, z asom Andjelke Radišković pa povedle z 12:11, po dveh lastnih napakah madžarske ekipe pa s 16:13. Toda z blokom Zore Glemboczki je na 18. točki sledilo novo izenačenje. Čeprav so Kamničanke dvakrat vodile z dvema točkama prednosti (20:18 in 22:20), so se odbojkarice Bekescsabe vedno vrnile v igro, v končnici pa so izkoristile lastne napake Calcit Volleyja, ki jih je naredil kar devet in s prvo zaključno žogo izenačile izid v nizih na 1:1.

Tudi tretji niz je bolje začela kamniška ekipa, ki je povedla s 4:1, vodile so tudi s 6:3, toda na osmi točki so Madžarke izid izenačile. Z dvema zaporednima točkama kapetanke Radiškovićeve je najboljša slovenska ekipa zadnjih štirih let spet nekoliko lažje zadihala, saj je povedla z 12:9, pri zaostanku štirih točk (10:14) pa je Gabor Toth vzel polminutni odmor. Tudi po njem so Kamničanke, na servisu je bila Radiškovićeva, dosegle še dve točki, zadnjo Sara Hutinski z blokom. Še korak bližje vodstvu z 2:1 so bile Kamničanke po asu Lare Rituper in vodstvu z 22:15, tretjo zaključno žogo pa je, tako kot v prvem nizu, izkoristila,  Šenova.

Po začetnih 3:1 in 4:2 so Kamničanke do dveh točk prednosti v četrtem nizu spet prišle po dveh uspešnih napadih Pucljeve (10:8), ko je madžarski trener Toth posegel po polminutnem odmoru, toda po asu Hutinskijeve je bilo 12:9 za Calcit Volley. Z novim asom, tokrat Šenove, je bilo že 14:10 za kamniško ekipo, Toth pa je vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki še ni zaustavil Kamničanke, saj je novo točko dosegla Radiškovićeva. Prednost petih točk se je po asu Dorottye Bodnar stopila le na dve točki (15:17), po uspešnem napadu Margarite Stepanenko pa le še na točko (18:19). Za polminutni odmor se je tokrat odločil Najdič. Z njim še ni zaustavil naleta Bekescsabe, ki je izid izenačila na 19:19, toda po dveh zaporednih točkah so Kamničanke povedle z 21:19, po novi točki Pucljeve in napaki Madžark pa so prišle do štirih zaključnih žog za končno zmago. Izkoristile so kar prvo, saj je napad Madžark končal v avtu.   

Izjava po tekmi

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Že skozi celotni drugi niz smo bili nezbrani, kar nas je na koncu samo še stopnjevalo. Težava je bila v zbranosti in premajhni agresivnosti, ob tem pa smo naredili odločno preveč lastnih napak. Toda na koncu smo osvojili vse tri točke, s čimer moramo biti zadovoljni, hkrati pa se moramo zavedati, da lahko naša ekipa prikaže še boljšo igro in k temu moramo težiti. Vseeno moram dekletom čestitati za dobro igro in v tem trenutku smo premagali lanskoletne zmagovalke Mevze. Jutri nas čaka podobna tekma, kajti Zagrebčanke bi v torek tudi lahko zmagale. Kakovost obeh ekip je podobna, kar pomeni, da bomo morali še enkrat prikazati dobro igro, če se bomo želeli domov vrniti z dvema zmagama.«


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica