• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kašićeva četa zanesljivo v prvi krog pokala Challenge

Odbojkarji Calcit Volleyja so tudi v drugi tekmi predkroga pokala Challenge doma premagali Viking TIF Bergen s 3:0 (14, 10, 17). Kamničani so s 3:0 (15, 18, 16) Norvežane premagali tudi v sredo in bodo v prvem krogu igrali proti poljski ekipi Projekt Varšavo. Prva tekma bo 29. novembra na Poljskem, povratna pa teden dni pozneje v Kamniku. V soboto bo Calcit Volley v šestem krogu državnega prvenstva ob 19. uri gostoval v Kanalu pri Alpacemu.

 Viking TIF Bergen – Calcit Volley  0:3 (-14, -10, -17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Oravainen (Finska), Thomsen (Danska).

Viking TIF Bergen: Bjelland 5, Olsen (L), Hopland 1, Soereng, Brekke 2, Sunde 6, Henriksen 4, Haldorsen 1, Langlo, Eikland 2. Trener: Scott Olsen.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 3, Lazar 5, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 5, Okroglič 3, Bošnjak 5, Mitrašinović 7, Brunet 8, Oman 3, Bakonji 3, Mujanović 9, Pavlović 3. Trener: Mladen Kašić.

V prvi tekmi je bilo vse na strani kamniške ekipe, v gostujoči ekipi pa je bil edini nevaren Erik Mjelde Bjelland, ki je bil z 12 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme. Norvežani so bili Kamničanom enakovredni le v začetku nizov, že sredi nizov pa so si domači odbojkarji že priigrali visoko prednost. Odbojkarji Calcit Volleyja so bili še bolj preprečljivi v drugi tekmi, v kateri so v prvih dveh nizih nasprotniku prepustili le 24 točk, s tem so si tudi praktično zagotovili uvrstitev v prvi krog pokala Challenge, v tretjem pa so samo potrdili svojo premoč.

Ker Mladen Kašić ni želel ničesar prepustiti naključju, je tekmo tudi tokrat začel v tem trenutku svoji najmočnejši zasedbi. Že sredi niza so Kamničani, ki so bili tokrat v vlogi gostov, Norvežanom pobegnil za šest točk (13:7), pred vstopom v končnico niza po uspešnem napadu Črtomirja Bošnjaka že za osem (18:10). Niz se je končal z lastno napako norveških odbojkarjev, ki so jih v uvodnem nizu naredili devet, Kamničani pa dve manj, od tega šest na servisu. Spet pa so bili učinkovitejši v napadu, saj so končali 62-odstotkov svojih napadov, odbojkarji iz Bergna le 25-odstotkov.

V drugem nizu so kamniški odbojkarji na servis Luke Lazarja po vodstvu s 3:1 dosegli kar deset zaporednih točk, zadnjo Nik Mujanović, že takrat pa je bilo jasno, da se bodo uvrstili v prvi krog pokala Challenge. Kašić je do konca niza temeljito premešal ekipo, kar pa razmerja moči na igrišču ni spremenilo,  Domači odbojkarji so še naprej prevladovali na servisu in v napadu, nasprotniku pa so prepustili le deset točk. Zadnjo kamniško je dosegel Tomislav Mitrašinović.

Čeprav so Norvežani v tretjem nizu povedli z 2:0 in vodili tudi s 3:1, je bilo njihovo veselje kratkotrajno, saj so po bloku Jurija Omana Kamničani prišli do treh točk prednosti (7:4). Odbojkarji Vikinga so do izida 11:13 še sledili Calcit Volleyjem, ki je do odločilne prednosti prišel na servis Mitrašinovića, ko so s štirimi zaporednimi točkami povedli z 20:13. Zadnje tri točke je za kamniško ekipo dosegel Bernard Bakonji, zadnji dve z blokom, kar sta bila trinajsti oziroma štirinajsti blok Kamničanov na tekmi.

Izjava po tekmi

Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Dobro, do zmage smo resda prišli na zelo prepričljiv način, vendar smo k temu pripomogli tudi sami. V prvih dveh nizih, dokler nismo naredili vseh menjav, smo igrali zelo angažirano, zbrano, z veliko energije, čeprav je bila na drugi strani polprofesionalna ekipa, ki je realno veliko slabša od nas. Zadovoljen sem, da je bila v obeh tekmah zbranost na visoki ravni, pa tudi s tem, da so igrali vsi in vsi prispevali svoj delež k napredovanju.«


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica