• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcitovim plavalcem prva štiri mesta na državnem prvenstvu na 5 km

Gašper Stele, Nik Peterlin, Mark Anej Lapuh in Rok Vejnovič so tekmovali v Raslini pri Šibeniku, Hrvaška. Udeležili so se DP v daljinskem plavanju na 5 km.

Danes 22. 7. 23 se je v Raslini pri Šibeniku odvijalo slovensko državno prvenstvo v daljinskem plavanju na 5 km na odprtih vodah. Plavalci Plavalnega kluba CALCIT Kamnik pod vodstvom trenerja Miha Potočnik so na tem prvenstvu nastopili odlično, ter dosegli prva štiri mesta. Po napetem boju je zmagovalec postal Nik Peterlin, drugi je bil Gašper Stele, tretji Rok Vejnovič ter četrti Mark Anej Lapuh. Rok pa je bil tudi zmagovalec v kadetski kategoriji.

Državno prvenstvo je potekalo skupaj s 13. mednarodnim plavalnim maratonom Raslina 2023, na katerem je nastopilo več kot 250 tekmovalcev iz 13. držav. Tudi v absolutni skupni razvrstitvi tega maratona so naši plavalci dosegli odlične uvrstitve, saj je bil Nik uvrščen na 2. mesto, Gašper je zasedel 3. mesto, Rok 7. mesto in Mark Anej 20. mesto.

Plavalni maraton Raslina je ena od 10 tekem ACI CRO CUPA RACE daljinskega hrvaškega prvenstva v daljinskem plavanju na odprtih vodah, kjer po štirih maratonih v absolutni konkurenci vodi naš plavalec Gašper Stele. 

ČESTITAMO!

Foto: Miha Potočnik


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica