• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Boštjan Erjavšek najhitrejši Slovenec, ki je uspešno zaključil Lavaredo Ultra Trail 120k

Kamnik, 27.6.2023

Boštjan Erjavšek – Beli, član Calcit Extreme Running, je minuli vikend sijajno zaključil 120 km izjemno zahtevne preizkušnje Lavaredo Ultra Trail v italijanskih Dolomitih. Erjavškov izjemen dosežek – lanskoletni izid je izboljšal za 37 minut – je izraz njegove izjemne vzdržljivosti, odločnosti in nepopustljive predanosti premagovanju meja v ultratekaškem športu.

Lavaredo Ultra Trail je mednarodni ultra gorski maraton, ki se vsako leto odvija v slikovitih Dolomitih v Italiji. Tekma obsega zahtevno 120-kilometrsko progo, ki tekače popelje skozi osupljivo alpsko pokrajino, strme vzpone in nevarne spuste. Zaradi svojih zahtevnih pogojev in močne konkurence je Lavaredo Ultra Trail široko priznan kot ena najtežjih tekem v gorsko-tekaški skupnosti.

Erjavšek je v cilj v Cortini d'Ampezzo pritekel kot 102. tekač od 1.551 udeležencev, ki so prišli na start. 1.181 jih je tekmo končalo v dovoljenem času 30 ur. Erjavšek je za pot, na kateri je premagal 6.000 višinskih metrov, potreboval osupljivih 17 ur, 20 min in 52 sekund, s čimer je bil ne le najhitrejši Slovenec na cilju, temveč je tudi izboljšal svoj lanskoletni rezultat 17:58:18. 

Ob odsevu na svoj impresiven dosežek je Erjavšek izrazil hvaležnost in navdušenje: »Izjemno sem počaščen, da sem dosegel ta mejnik kot najhitrejši Slovenec, ki je končal letošnji 120 km Lavaredo Ultra Trail. Tekma me je potisnila na meje mojih zmožnosti, tako fizično kot mentalno, toda vse je bilo vredno. Hvaležen sem za podporo moje ekipe sponzorjev, prijateljev in družine, ki so bili ključni pri mojem dosežku.«

Erjavškov uspeh je dokaz moči vztrajnosti in nagrade, ki prihajajo iz neusmiljenega garaštva. Nadaljuje: »Lavaredo Ultra Trail je brutalna tekma, ki združuje gorske atlete iz celega sveta, da preizkusijo svoje meje v objemu Dolomitov. Ponosen sem, da sem bil na podlagi preteklih tekaških rezultatov uvrščen na startno listo te neverjetne tekme in da sem imel priložnost predstavljati Calcit na tako uglednem prizorišču.«

Erjavšek, ki pravi, da že razmišlja o novih izzivih, še upa, da bo njegov dosežek navdihnil druge gorsko-tekaške navdušence, da bodo verjeli vase in z gorečnostjo ter odločnostjo sledili svojim ciljem.

Mateja Živoder


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica