• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


TRI MEDALJE NA DP V ENDURU!

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama Ana Inkret, Maj Babačič in Miha Spruk so se izkazali na državnem prvenstvu v enduru v Trbovljah. Ana in Maj sta osvojila srebrno odličje, Miha pa tretje.

Ana Inkret je morala v konkurenci do 17 let priznati premoč Nežki Libnik, Maj Babačič pa v kategoriji do 19 let Mihi Jerkiču. Miha Spruk je bil v konkurenci master 1 skupno četrti, vendar je bil drugi avstrijski tekmovalec, kar mu je posledično prineslo bron na DP.

Gabriel Nosan je bil peti med tekmovalci do 15 let. Ta kategorija je bila najštevilčnejše zastopana z gorskimi kolesarji Calcit Bike Teama. Aljaž Šav je bil 9., Miha Mihelič 20. in Žan Rojc 24.

V konkurenci moški elite je Peter Vovk končal na 11. mestu, v konkurenci do 17 let pa je bil 18. Jaka Tominšek in 31. Tristan Petrušič.

»Na sobotnem treningu sem se počutila super. Traili so bili suhi in imela sem dober občutek. V nedeljo, na dan tekme, pa je bila zaradi močnih nočnih padavin na žalost čisto druga zgodba. Prvo etapo sem kljub nekaj manjših padcev odpeljala z ne preveč zaostanka. Na drugi progi je sledil grd padec, pri katerem sem si poškodovala koleno, a mi to kljub hudim bolečinam ni preprečilo, da bi končala tekmo. Če potegnem črto, sem z izidom tekme zadovoljna in vesela, da ni bilo hujših poškodb, kot se je to zgodilo pri kar nekaj sotekmovalcih,« je po tekmi dejala Ana Inkret.

»Enduro DP v Trbovljah sem se veselil. Upal sem na zmago. Proge so bile mokre in precej razvožene. Največ težav sem imel na prvi etapi. Že v prvi polovici proge sem padel in zvil balanco, vožnja do dna etape je bila zaradi tega težka. Na drugi etapi sem vozil bolj samozavestno, a sem proti koncu proge zapeljal iz traila. Tretja etapa je bila najdaljša. Na njej sem uspel izostanek zmanjšati. Z vodilnim sva bila ločena le 22 stotink sekunde. Na četrti etapi sem vozil brez napak. Proga mi je bila pisana na kožo. Dobro sem se počutil, ampak na koncu sem vseeno zaostal za dobrih 5 sekund in pristal na drugem mestu,« je povedal Maj Babačič.

»Čestitam našim mladim tekmovalcem za borbo v težkih pogojih na zahtevnih trboveljskih enoslednicah. Bravo Ana in Maj za dve drugi mesti,« je najprej pohvale izrekel vodja enduro ekipe Calcit Bike Teama Miha Spruk in o svoji dirki dodal: »Zadovoljen sem tudi s svojo vožnjo, ker sem po daljšem času spet odpeljal dovolj dobro za 4. mesto na kvalifikacijski tekmi za EDR v kategoriji master 1. V isti kategoriji v državnem prvenstvu pa sem se prerinil do tretjega mesta.«


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica