• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcit Water Polo zaključil v članski konkurenci, bliža se Dan Vaterpolistov

Vaterpolisti Branik Maribora so v drugi tekmi za končno tretje mesto na bazenu Pod Skalo v Kamniku premagali domači Calcit Water Polo s 13:9 (4:1, 3:2, 2:4, 4:2). Mariborčani so bili z 12:7 boljši tudi v prvi tekmi v svojem bazenu, tako da so prvenstvo končali na tretjem mestu.

Calcit Water Polo – Branik Maribor  9:13 (1:4, 2:3, 4:2, 2:4)

Kamnik – Bazen Pod Skalo, sodnika: Radonjič, Homovec.

Calcit Water Polo: Benkovič, Brišnik, Pilić, Sokler 2, Gledec, Leskovec 2, Kordež, Blažević 2, Lukič, Cerar 2, Briški, Bergant. Trener: Gašper Šenica.

Branik Maribor: Jukić, Bauman; Pajnik, Anzulović 2, Seljak 1, Globovnik, Kačič 1, Pevec 6, Lep, Šulek, Herzog, Rajšp 1, Popović 1. Trener: Tomislav Gradski.

Kamničani so prvič in tudi zadnjič v letošnji sezoni igrali v svojem domačem bazenu Pod Skalo. Žal brez svojega prvega vratarja Gašperja Žurbija, ki je bil v soboto v Mariboru izključen, tako da je po daljšem času v vrata stopil Urban Benkovič, ki je svoje delo opravil odlično.

Čeprav so domačini z golom Luke Soklerja v prvi minuti povedli z 1:0, so motivirani gostje, ki že nekaj let niso bili med prvimi tremi v slovenskem državnem prvenstvu, že ob prvem odmoru vodili s tremi goli prednosti. Ko je po dveh minutah druge četrtine svoj drugi gol na tekmi dosegel Aljaž Pevec, so Kamničani zaostajali že za pet golov (1:6). Aleksander Cerar in Goran Blažević, ki je zadel ob igri z igralcem več, sta domačine še približala na tri gole zaostanka, za mirnejše nadaljevanje pa je spet poskrbel Pevec.

Izkušeni mariborski reprezentant je bil učinkovit tudi v tretji četrtini, kajti tudi po njegovi zaslugi so Mariborčani do polovice tretje četrtine držali pet golov prednosti. Vendar se borbeni Kamničani niso predali, kajti z goli Leskovca, Soklerja in Blaževića so na zadnji odmor odšli le še z dvema goloma zaostanka. Ko je v tretji minuti zadnje četrtine mariborskega vratarja Marina Jukića premagal Cerar, so Mariborčani vodili le še z golom prednosti. Obetala se je nadvse zanimiva končnica, do katere pa na koncu vseeno ni prišlo. Neven Popović in Pevec, s svojim že šestim golom na tekmi, sta v 47 sekundah poskrbela za mariborsko vodstvo z 11:8. Čeprav je že v naslednjem napadu gostujočo mrežo zatresel Leskovec, sta Jurij Seljak in Tim Kačič poskrbela, da je Branik zasluženo osvojil tretje mesto v letošnjem državnem prvenstvu.

Edina tekma Pod Skalo

Kamniški vaterpolisti so edino in zadnjo tekmo v letošnji sezoni odigrali v domačem bazenu. Upamo lahko, da ne bodo številne predvolilne obljube zopet končale v predalu in da se končno začne projekt pokritega bazena odvijati v pravo smer. Zanimivo je, da so nekaj časa nazaj o tem razmišljali tudi v sosednji domžalski občini. Mogoče bi bil skupen projekt tudi ena izmed možnih rešitev.

Menjava generacije

Kamniška ekipa je po osvojeni dvojni kroni začela z menjavo generacij. Za številne člane sta bila edina naslova v članski konkurenci leta 2021 izpolnitev sanj in so se tako žal nekateri še prehitro upokojili. V naslednjem letu so osvojili odlično drugo mesto. Calcit, ki je letos v mednarodni Alpski ligi dosegel med desetimi ekipami četrto mesto in bil tudi pred Branikom, se v nadaljevanju tudi ob odsotnosti nekaterih izkušenih igralcev ni več zmogel prebiti v finale državnega prvenstva, kar je bil primarni cilj letošnje sezone.

Martin Stele

Zadnji je pred odločilnimi tekmami ekipo zapustil kapetan Martin Stele, ki je na polfinalni tekmi proti Slovanu končal z nekaj šivi na urgenci, nasprotna ekipa pa jo je odnesla brez kakršnekoli kazni. Po mnenju številnih so sporne sodniške odločitve že nekaj časa stalnica v slovenskem vaterpolu. Stele je brez dvoma z naskokom najboljši igralec v slovenskem vaterpolu in samo upamo lahko, da se še premisli.

DAN VATERPOLISTOV

V petek in soboto, 16. in 17. junija 2023, bo na kamniškem bazenu v organizaciji Vaterpolskega društva Kamnik potekal že jubilejni 30. Dan vaterpolistov. Na dvodnevni prireditvi bo sodelovalo več kot 20 ekip iz vse Slovenije, tem se bodo pridružili tudi klubi iz tujine. Prvi dan bo namenjen ekipam mlajših kadetov in veteranom, drugi dan bo tekmovalnega značaja in posvečen ekipam dečkov do 12 let ter mlajšim kadetom, potekale bodo tudi zabavne igre.

Aleksander Sokler in Miha Štamcar
FOTO: Angel Marinoski

Posnetek tekme
Galerija slik


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica