• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Vaterpolisti Calcita bodo najpomebnejšo tekmo odigrali v domačem bazenu

Vaterpolisti Branik Maribora so v prvi tekmi za tretje mesto doma premagali Calcit Water Polo z 12:7 (2:2, 4:1, 4:3, 2:1). Druga tekma bo na sporedu v sredo, 24. maja, v Kamniku Pod Skalo, morebitna tretja pa v soboto spet v Mariboru.

Branik Maribor – Calcit Water Polo 12:7 (2:2, 4:1, 4:3, 2:1)

Maribor – Kopališče Pristan, sodnika: Suhadolnik, Pančur.

Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Anzulović 1, Seljak 2, Globovnik, Kačič 1, Pevec 4, T. Kulenović, Šulek, Herzog, Rajšp 2, Popović 2, Bauman. Trener: Tomislav Gradski.

Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Pilič, Sokler 4, Gledec 3, Kordež, Šenica, Cerar, Briški, Bergant. Trener: Darko Homar.

V sredo so Mariborčani izgubili odločilno tretjo polfinalno tekmo končnice državnega prvenstva, ko jih je v njihovem bazenu premagala Ljubljana Slovan. Na drugi strani so Kamničani proti Kranjčanom izgubili v dveh tekmah, v Maribor pa so prišli v zelo okrnjeni zasedbi, tako da je moral v vodo tudi njihov trener Gašper Šenica. V zadnji četrtini je bil izključen še njihov prvi vratar Gašper Žurbi, tako da je bil do konca tekme v vratih Marko Pilič.

Najbolj izenačena je bila uvodna četrtina, v kateri so Mariborčani po dveh minutah igre z goloma Nevena Popovića in Jerka Anzulovića povedli z 2:0, toda do odhoda na prvi odmor je Luka Sokler poskrbel za izenačenje. Do odločitve je prišlo v drugi četrtini, v kateri so domači vaterpolisti gostom pobegnili za tri gole. 

Čeprav so se Kamničani borili, to ni bilo dovolj, da bi pripravili preobrat. Zanimivo je, da je prve štiri gole zanje dosegel Sokler, ki je v začetku tretje četrtine zadel za 4:6. Toda po golih Jurija Seljaka in Pevca je bilo že 8:4 za mariborsko ekipo, ki je v zadnji četrtini samo potrdila zmago in je zdaj samo še korak oddaljena od tretjega mesta. Seveda se Calcitovci ne bodo predali, nekaj misli je pred jutrišnjo tekmo strnil strateg Kamničanov.

Gašper Šenica, trener Calcit Water Pola: »Ker smo prvo tekmo v Mariboru izgubili, je to za nas najpomebnejša tekma v tej sezoni. Jutri bomo igrali v domačem bazenu, pred domačimi navijači. Po analizi tekme v Mariboru bomo skušali odpraviti napake, ki smo jih delali na prvi tekmi. Vsekakor bo tekma težka, v ekipo se vračajo igralci, ki so manjkali na prvi tekmi. «

Miha Štamcar za vaterpolo.info in Aleksander Sokler
FOTO: Angel Marinoski 

Galerija slik
Posnetek tekme


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica