• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KAMNIŠKI IGRALCI TENISA LETOS AKTIVNI KOT ŽE DOLGO NE – BOMO KAMNIČANI TENIS POZIMI LAHKO IGRALI V SVOJI DVORANI?

Po šestmesečnem zimskem spanju bodo teniška igrišča Tenis kluba Kamnik v mesecu maju spet oživela. Priprave na novo sezono so se začele sicer že meseca marca, ko so člani kluba na svojem vsakoletnem občnem zboru predsedniku Borisu Božičniku in članom upravnega odbora zaupali še en mandat in potrdili plan dela za sezono 2023. V upravnem odboru kluba je prišlo do pomembne kadrovske okrepitve, novi član odbora je postal Roman Gomboc. Med dogodki, ki jih v Tenis klubu Kamnik načrtujejo za letošnje leto, naj omenimo brezplačni tečaj tenisa za odrasle začetnike, ki bo konec meseca maja, Kamniško teniško ligo, v kateri letos igra rekordnih 75 igralcev, ter igranje članske ekipe v 3. slovenski ligi.

Tečaj tenisa za odrasle začetnike je že kar tradicionalen dogodek, na katerem lahko vsi, ki bi se radi naučili osnov tenisa, to storijo na hiter in za žep prijazen način. Tečaj traja en teden in poteka v poznih popoldanskih urah, tako da je dostopen res večini zainteresiranih.

V času pisanja tega članka je že jasno, da bo Kamniška liga letos izredno močna, saj se je v ligo prijavilo kar 75 igralcev in igralk, med njimi je vrsta odličnih sedanjih in bivših tekmovalcev, ki bodo igrali v tako imenovani elitni ligi. Kako dobro je Kamniška liga organizirana, govori tudi podatek, da ima liga svojo spletno stran, kjer lahko najdete sestave vseh lig, napovedi tekem, rezultate, lestvico, foto in video reportaže, itd.

Kamniška članska vrsta je lansko leto imela obilo smole, o napredovanju v prvo slovensko ligo ali o izpadu v tretjo ligo je praktično odločal en sam niz, stvari pa so obrnile tako, da so prav oni bili tisti, ki so morali izpasti v nižji rang tekmovanja. Kamničani so odločeni, da se ekspresno vrnejo v drugo ligo, in nato v letu ali dveh v prvo ligo, kjer so pred dvema letoma že bili. Ogrodje ekipe tvorijo domači igralci, kapetan ekipe Patrick Popit pa je letos ekipo okrepil z nekaj mladimi igralci iz teniške šole, omenimo naj samo Gregorja Parazajdo in Naceta Jegliča.

V klubu lepo skrbijo tudi za podmladek, teniška šola za otroke je iz leta v leto bolj številna, pozimi trenira blizu 40 otrok, poleti se ta številka dvigne na 60. V tem trenutku poteka vpisovanje najmlajših novincev (teniški vrtec za otroke 5-6 let ter teniška šola za otroke 7-10 let), s prvimi treningi pa bodo najmlajši pričeli takoj po prvomajskih počitnicah.

Ko govorimo o tenisu v Kamniku, ne smemo pozabiti, da sta v občini Kamnik dva teniška kluba, eden od dveh je na Duplici. Čeprav je področje dejavnosti kluba na Duplici vezano bolj ali manj na rekreativni tenis in ne na tekmovalni tenis ter teniško šolo, pa imata oba kluba enako težavo, in to je igranje tenisa pozimi. Vsi, ki igrajo tenis tudi pozimi, to lahko storijo samo z najemom terminov v teniških dvoranah v drugih občinah. Če je za treninge otrok še sprejemljivo, da so v telovadnicah kamniških šol, pa to ne velja več za malo boljše igralce, ki za kvaliteten trening potrebujejo pravo teniško igrišč. V Kamniški občini tenis redno igra več kot 500 igralcev (to govorijo podatki o članstvu v obeh klubih), ki bodo ob dejstvu, da pokritih teniških igrišč v Trzinu ni več, in govoricah, da bodo dvorani v Mengšu spremenili namembnost, dobesedno ostali na cesti. Zato so se predstavniki obeh klubov povezali in na skupnem sestanku že sprožili pobudo za izgradnjo teniške dvorane v občini Kamnik. Nova teniška dvorana bi bila velika pridobitev tudi za Teniško zvezo Slovenije, ki ima v zimskem času velike težave zagotavljati primerna igrišča za izpeljavo tekmovanj s svojega koledarja, konec koncev pa bi nova teniška dvorana bila velika pridobitev tudi za turistično ponudbo Kamnika.

Vse o dogajanju v Tenis klubu Kamnik si lahko preberete na njihovi spletni strani www.tkkamnik.si .

Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica