• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Vaterpolisti Calcita v polfinalu proti aktualnim državnim prvakom!

Posnetek tekme

V desetem krogu prve vaterpolske lige je Calcit Water Polo s 15:13 (4:1, 3:3, 3:4, 5:5) premagal Grafist Koper in s tem samo potrdil četrto mesto po rednem delu tekmovanja, medtem ko so ga Koprčani končali brez osvojene točke. V polfinalu bodo Kamničani 10. maja igrali z AVK Triglavom, ki je bil v tem krogu prost. Domačini prve tekme bodo Kranjčani.

Calcit Water Polo – Grafist Koper  15:13 (4:1, 3:3, 3:4, 5:5)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen, sodnika: Suhadolnik, Homovec.

Calcit Water Polo: Žurbi, Pilič, Sokler 1, Gledec 1, Leskovec 5, Šenica, Blažević 4, Gole, Cerar 3, Bergant 1. Trener: Darko Homar.

Grafist Koper: Prcać, Nastran 2, Giorgi 1, Fičur 2, Šantak 2, Sajko 4, Šulić 2. Trener: Marino Cetin.

Pred gostovanjem v Kranju so bili Koprčani že brez možnosti, da bi se uvrstil v polfinale končnice državnega prvenstva. Čeprav jih je v Kranj prišlo samo sedem, so Kamničanom, ki so prav tako nastopili oslabljeni, tako da je zanje igral tudi njihov trener Gašper Šenica, povzročili veliko težav. Še vedno tudi ni v ekipi kapetana Martina Steleta, ki je v polfinalu mednarodne lige (AWL) dobil po udarcu nad vodo poškodbo in nekaj šivov, za kar pa po sodniški odločitvi ni bilo niti za izključitev.

Da bodo koprčani brez igralcev na klopi hranili moči za konec tekme je bilo videti že s tem, ko na začetku prve in druge četrine niso niti plavali za prvo žogo. Calcit Water Polo je do odločilne prednosti prišel v začetku druge četrtine, ko je povedel s 6:1, nato pa vodstva ni več izpustil iz rok. V kamniški ekipi se je s petimi goli izkazal kapetan ekipe Tilen Leskovec, enega manj je k zmagi prispeval Goran Blažević, v gostujoči ekipi pa se je med strelce vpisalo vseh šest igralcev v polju, brez gola je ostal le vratar Marko Prcać, ki je ekipi priskočil na pomoč, saj v letošnji sezoni zanjo še ni branil.

Leskovec in Aleksander Cerar sta bila v prvi četrtini najbolj zaslužna, da so Kamničani na prvi odmor odšli s tremi goli prednosti. Oba sta zadela po dvakrat, za goste je Stefan Sajko zadel za 1:2. Ko sta se med strelce vpisala še Blažević in Ivan Gledec, so Kamničani povedli s 6:1 in morda že pomislili, da so strli odpor gostov. Vendar se Koprčani s tem niso strinjali, saj so po drugem golu Sajka spet prišli na tri gole zaostanka (3:6), takšna pa je bila tudi prednost domače ekipe po polovici tekme.

Še bolj zanimiva je bila tretja četrtina, v kateri so gostje po golih Gašperja Fičurja in Mateja Nastrana prišli le še na gol zaostanka (6:7), toda Rok Bergant in Cerar sta poskrbela, da so v kamniškem taboru nekoliko lažje zadihali. V zadnji minuti tretje četrtine so padli kar trije goli, najprej ga je za Koprčane dosegel Sajko, nato za domačine Luka Sokler in štiri sekunde pred zadnjim odmorom za Koper še Fičur. Največ golov je padlo v zadnji četrtini, na vsaki strani po pet. Kamničani na več kot tri gole prednosti niso več prišli, na drugi strani pa se jim Koprčani tudi niso približali na manj kot dva gola zaostanka.

Igralca tekme sta brez dvoma na strani Calcita Tilen Leskovec (ki je ob odsotnosti Steleta prevzel tudi kapetanski trak) in na strani Grafista 43-letni Matej Nastran, ki se je boril kot lev in je lahko vzor številnim mlajšim igralcem v zvezi s tem, kaj pomeni imeti rad vaterpolo.

Miha Štamcar (vaterpolo.info), Aleksander Sokler
FOTO: Aleksander Sokler


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica