• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Odbojkarice Calcit Volleyja so četrtič zapored postale državne prvakinje

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tretji finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale GEN-I Volley s 3:0 (21, 23, 10). V prvi domači tekmi so Kamničanke slavile s 3:0, v ponedeljek v Novi Gorici pa s 3:2, tako da so s 3:0 v zmagah prišle do svojega sedmega naslova državnih prvakinj, četrtega zaporednega. Calcit Volley – GEN-I Volley 3:0 (21, 23, 10)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 450, sodnika: Tomec, Novak.

Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 12, Stojilković 4, Vovk, Đorđević, Hutinski 9, Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 20, Vukojević, Pucelj 9, Čižman, Banko (L). Trener: Gašper Ribič.

GEN-I Volley: Damjanović, Frelih 9, Pertens 2, P. Marušič 4, Rituper, Jelina (L), Blažič 8, Š. Marušič, Makuc, Mazej (L), Mohorič 1, Žigon. Trener: Vasja Lipicer Samec.

V ponedeljek so kamniške odbojkarice v drugi tekmi finalne serije hodile na robu prepada, saj so imele Novogoričanke po zaostanku dveh nizov, kar štiri zaključne žoge za svojo prvo letošnjo zmago nad Calcit Volleyjem. Vse štiri so Kamničanke ubranile in nato same izkoristile prvo ter tako prišle v priložnost, da pred svojimi navijači že četrtič zaporedoma, skupaj sedmič, proslavijo naslov državnih prvakinj. Čeprav se Novogoričanke tudi tokrat niso predale, so samo v drugem nizu resneje ogrozile zmago kamniške ekipe, ki je naslov državnih prvakinj proslavila pred polno dvorano in odličnim vzdušjem. Tudi po zaslugi gostujočih navijačev.

Tudi v uvodnem nizu so, podobno kot od tretjega naprej v Novi Gorici, odbojkarice GGEN-I Volleyja v obrambi spravljale v težave domače napadalke, po njihovi lastni napaki pa so prišle do dveh točk prednosti (11:9). Čeprav so Kamničanke na že na enajsti točki izenačile, so gostje po nesporazumu v kamniški ekipi še enkrat povedle za dve točki (12:14), toda po bloku Sare Hutinski je na šestnajsti točki sledilo novo izenačenje. Z drugim blokom izkušene Hutinski so domačinke po daljšem času spet prišle do vodstva, po napaki gostij na mreži pa po začetnih 2:0 do dveh točk prednosti (18:16). Z novim blokom, tokrat Anđelke Radišković, ki je bila nato uspešna še v napadu, so domače odbojkarice prišle že do vodstva z 22:18. Gostujoči trener Vasja Samec Lipicer je vzel še svoj drugi polminutni odmor, vendar je Fatoumatta Sillah izkoristila drugo zaključno žogo.

Drugi niz se je začel po željah Kamničank, ki so na servis Hutinski in še enem uspešnem napadu Radiškovićeve povedle s 7:3, še na tretji točki pa sta bili ekipi izenačeni. Vendar so se Novogoričanke hitro vrnile v igro in po bloku Lare Rituper izenačile na 7:7. Sredi niza so domače odbojkarice, pri katerih se je razigrala Sillahova, spet nekoliko lažje zadihala, saj so gostjam pobegnile za tri točke (14:11). Samec Lipicer je vzel še svoj drugi polminutni odmor v drugem nizu, toda njegove varovanke so po asu Hutinskijeve, prvemu Calcit Volleyja na tekmi, vodile že s 17:13. Toda nepopustljive Novogoričanke so s točko Pie Blažič še enkrat več izenačile, tokrat že pri 17:17, po polminutnem odmoru Gašperja Ribiča in napaki domačink tudi povedle. Zadnjič v drugem nizu, kajti po točki Pucljeve je bilo 23:20 za Kamničanke, ki so prišle tudi do treh zaključnih žog, tretjo je nato prav mlada kamniška sprejemalka tudi izkoristila.

Domače odbojkarice so odločno začele tretji niz in na servis Pucljeve Novogoričankam ter bloku Hutinskijeve, njeni četrtem na tekmi, pobegnile za sedem točk (8:1). Kamničanke so vodile tudi še z 12:5, toda po kar treh lastnih napakah so se jim gostje približale na štiri točke zaostanka (12:8), vendar so domačinke ohranile potrebno zbranost ter na servis Nine Stojilković po vodstvu s 15:10 gostjam niso več prepustile točke. Zadnjo točko je v letošnjem državnem prvenstvu dosegla Maša Pucelj.

Izjave po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: “Ko so se igralke po zmagi v drugem nizu le sprostile, so pokazale svojo pravo igro. V prvih dveh nizih smo imeli tu in tam tudi kakšne napačne odločitve, si pa tudi Novogoričanke zaslužijo pohvale za svojo predstavo. Toda v tretjem je bilo dejansko vse na naši strani. Dekleta si zaslužijo vse čestitke in vesel sem, da sem bil lahko del te ekipe.”

Nina Stojiljković, podajalka Calcit Volleyja: “V prvih dveh nizih smo spet imele veliko težav proti njihovi obrambi, pa tudi sicer so Novogoričanke, še zlasti v drugi tekmi, potrdile, da so se zasluženo uvrstile v finale. Čeprav nam ni bilo lahko, smo dokazale, da smo dobra ekipa in tudi ob vseh težavah smo osvojile naslov državnih prvakinj. Za nami je turbulentna sezona, v kateri so bili vzponi in padci, zato je naslov še toliko slajši.”

Maša Pucelj, sprejemalka Calcit Volleyja: “Tudi danes so bile Novogoričanke odlične v obrambi, vendar smo ves čas vedele, da smo boljše in to smo v tretjem nizu tudi potrdile.”

Vasja Samec Lipicer, trener GEN-I Volleyja: “Z uvrstitvijo v finale končnice smo presegli svoje načrte. Pred njo bi bil zadovoljni že s tretjim mestom. Dejstvo je, da smo finale izgubili na domači tekmi. Če nič drugega, bi imeli podelitev v Novi Gorici, toda ne glede na to, nimamo razlogov za slabo voljo. Premagati tako močan Calcit, kot je bil v letošnji sezoni, je izredno težko. Mislim, da je bila to lepa reklama za slovensko žensko odbojko.”

 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica