• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


BABAČIČ IN OSOLIN NA LOŠINJU V TOP 20

Na Lošinju se je minuli konec tedna začela sezona evropskega pokala v spustu za gorske kolesarje, tudi s člani kamniškega Calcit Bike Teama. Maj Babačič je zasedel 18. mesto v konkurenci tekmovalcev do 19 let, Matej Osolin pa 20. mesto med gorskimi kolesarji do 17 let.

»Na Lošinju je potekala prva letošnja IXS downhill tekma, ki šteje za evropski pokal. Imel sem možnost treningov na progi že nekaj dni prej in imel sem visoka pričakovanja, saj smo progo dobro spoznali. Sobotne kvalifikacije sem odpeljal precej hitro. Kljub težavam s pedali sem se uvrstil na 8. mesto. Vedel sem, da sem zmožen priti med prvo peterico, če se težave nebi ponovile. Na finalni vožnji v nedeljo pa se je zgodilo prav to. Na najpomembnejšem delu proge sta se mi odpeli obe pedali kar me je stalo dobre uvrstitve,« je povedal Babačič.

»To je bila moja prva mednarodna dirka evropskega pokala. Tekma je bila zaradi dežja zelo zahtevna. Proga je skalnata in zato so bile skale spolzke. Na kvalifikacijah sem zasedel 12. mesto z nekaj rezerve, v finalu pa sem izgubil ves čas z močnim padcem, nato sem do konca odpeljal solidno in zasedel 20 mesto,« pa je sporočil Osolin.


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica