• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničanke pred vrati finala Mevze

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi polfinalni tekmi srednjeevropske lige v gosteh premagale Novo KBM Branik s 3:0 (21, 13, 19). Povratna tekma bo prihodnjo sredo, ob 20. uri, v ŠD Kamnik, že v soboto, 4. marca pa se bodo kamniške in mariborske odbojkarice ob 19. uri pomerile še v zadnjem krogu rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige za ženske.

Nova KBM Branik – Calcit Volley  0:3 (-21, -13, -19)

Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Petsche, Milić.

Nova KBM Branik: Mlakar, Milošič 1, Pogačar 2, Štampar 2, Klajžar (L), Lekše 7, Gradišnik Klanjšček, Senekovič, Cikač (L),  Farkaš, Ramić 10, Potokar, Lorber Fijok 2 Kranjc 4. Trener: Bruno Najdič.

Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 9, Stojilković 1, Vovk, Đorđević, Hutinski 12, Boisa, Kregar, Charuk 12, Sillah 17, Vukojević, Pucelj 10, Čižman, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Zadnja dva medsebojna obračuna so dobile mariborske odbojkarice, oba v svoji dvorani in obakrat s 3:2. Kamničanke so bile boljše od njih le v njihovi uvodni medsebojni tekmi v letošnji sezoni, ko so pred svojimi navijači slavile s 3:1. V zaostali tekmi 13. kroga sta v petek obe ekipi igrali v oslabljenih zasedbah, bankirke brez Ize Mlakar, Kamničanke pa brez Fatoumatte Sillah, Nine Stojilković, Žive Griljc in Adriane Vukojević. Medtem ko sta Sillah in Stojilković igrali vso tekmo, v mariborski zasedbi Mlakar praktično ni igrala, prav tako pa Bruno Najdič v igro še ni poslal izkušene Monike Potokar.

Z boljšo popotnico iz zadnjih dveh medsebojnih tekem so v tekmo torej vstopile mariborske odbojkarice, ki pa so po dveh zaporednih točkah Andjelke Radišković zaostajale za tri točke (6:9). Toda na sredini niza se je razigrala Tali Lekše in tudi po njeni zaslugi so bile Mariborčanke tiste, ki so prišle do treh točk prednosti (16:13). Po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana so Kamničanke dvignile raven svoje igre v napadu in v bloku. Prav po bloku Fatoumatte Sillah, ki je bila v prvem nizu razpoložena tudi v napadu, skupaj je dosegla osem točk, so aktualne državne prvakinje spet prišle do vodstva (19:18). Z blokom Sare Hutinski je bilo že 21:18 za Calcit Volley, za katerega je zadnje tri točke za vodstvo z 1:0 prispevala kapetanka Lucille Charuk.

Na najboljši možni način so Kamničanke vstopile v drugi niz, saj so po kar treh zaporednih asih Hutinski in blokom Charuk vodile že s 6:0. Za novo najvišjo prednost je z asom spet poskrbela Charuk (12:5), na njen servis pa sta bili v napadu uspešni še Maša Pucelj in Sillah. Prednost desetih točk (15:5) je bila dovolj velika za mirno kamniško nadaljevanje niza. Zadnjo točko v drugem nizu je dosegla Pucelj.

Tudi v tretjem nizu so bile kamniške odbojkarice večinoma boljše nasprotnice. Domačinke so še vodile z 8:6, na servis Pucelj pa so gostje dosegle osem zaporednih točk, zadnjo z njenim asom, kar jim je prineslo vodstvo s 15:8. Vendar se Mariborčanke še niso sprijaznile s porazom, kajti po uspešnem napadu Isa Ramić so se gostjam približale na dve točki zaostanka (14:16), vendar njihove zmage niso ogrozile. V končnici niza se je Sillah v napadu pridružila še Pucelj,  vse skupaj pa je z blokom začinila Radišković. To je bil štirinajsti kamniški blok na tekmi, šest od njih je prispevala Hutinski, poleg tega so dosegle še devet asov, domačinke nobenega in le šest blokov, Kamničanke pa so bile boljše tudi na sprejemu in v napadu. Le lastnih napak so naredile veliko več, skupaj kar 25, Mariborčanke pa enajst manj.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ko tekmo izgubiš, je normalno, da si po tekmi slabe volje in tako je bilo tudi minuli petek, drugačno pa je seveda razpoloženje, ko tekmo dobiš. Vesel sem, da smo dobili to tekmo, da smo samim sebi pokazali, kaj mora biti naša raven igre, od katere moramo iti samo navzgor. Vemo, da je bila to še ena izmed mnogih tekem, ki jih bomo v letošnji sezoni še igrali z Mariborčankami, na tej igri pa moramo graditi. Še vedno naredimo preveč lastnih napak, kar je naša težava že vso sezono, sem pa danes najbolj zadovoljen dobro tekmo na servisu in sprejemu, kar je ob dobrem bloku prevesilo tehtnico na našo stran. Ne glede na vse nas do finala nas loči še tekma v Kamniku, zato ne smemo prezgodaj veseliti.« 

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica