• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Z zmago v Zagrebu do prvega mesta v Mevzi

Odbojkarice Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige v gosteh premagale zagrebško Mladost s 3:0 (21, 22, 16) in po odpovedi ukrajinskega Prometej Dnipra osvojile prvo mesto po rednem delu tekmovanja. V soboto bodo Kamničanke v 19. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostile Formis. Tekma se no začela ob 18.30.

Mladost Zagreb – Calcit Volley 0:3 (-21, -22, -16)

Zagreb – Dvorana Dom odbojke Bojan Stranić, gledalcev 50, sodnika: Kovač, Viktorini-Lisa (oba Slovaška).

Mladost Zagreb: Antunović, Pavičić 7, Popić, Perić, Mihaljević 9, Papac 3, Luketić, Mehić 12, Burđelez, Ištuk, Marković 6, Štimac (L), Koraca, Grabić 4. Trener: Miodrag Stojaković.

Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 8, Stojilković 2, Vovk, Đorđević, Hutinski 13, Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 22, Vukojević, Pucelj 9, Čižman 3, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Pred nekaj manj kot štirimi meseci so bile Kamničanke v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj nemočne proti Zagrebčankam, ki so jim v treh nizih prepustile le 50 točk. Toda teden dni pozneje so v eni svojih najboljših tekem letošnje sezone varovanke Gregorja Rozmana zaigrale kot prerojene ter po treh osvojenih nizih slavile še v t. i. zlatem nizu in se uvrstile v drugi krog kvalifikacij. 

Pred zagrebškim zadnjim turnirjem srednjeevropske lige je vse kazalo, da bi prav tekma med Mladostjo in Calcit Volleyjem lahko odločala o polfinalistkah tega tekmovanja, vendar je že včeraj vodstvo Prometeja javilo, da ga ne bo v Zagreb. Namesto o polfinalu je tekma med Zagrebčankami in Kamničankami odločala o prvem mestu po rednem delu tekmovanja. Po dobri igri so slavile slovenske državne prvakinje, ki so bile veliko boljše v vseh elementih igre, z 22 točkami je izstopala Fatoumatta Sillah, s šestimi bloki pa Sara Hutinski. V polfinalu bodo Kamničanke igrale z Novo KBM Branikom, Mladost pa z Bekescsabo.

V prvem nizu so domače odbojkarice po uspešnem napadu Aide Mehić povedle z  12:7, vendar so se jim Kamničanke na servis Hutinski približale na dve točki zaostanka (11:13). Zagrebčanke so še enkrat prišle do nekaj večje prednosti (18:14), ko je bila v napadu uspešna Aurora Papac Do preobrata so slovenske državne prvakinje prišle na servis Nine Stojilković, ko so dosegle kar sedem zaporednih točk, zadnjo Andjelka Radišković, vodstvo treh točk (21:18), je na štiri povečala Maša Pucelj, niz pa je končala Sillah.  

Tudi drugi niz je bolje začela domača ekipa, ki je po dveh zaporednih asih Mehić in napaki gostij prišla že do petih točk prednosti (10:5). S polminutnim odmorom je reagiral Gregor Rozman in šele Sillah je prekinila serijo petih zaporednih točk zagrebške ekipe. Na servis Neje Čižman so se Kamničanke vrnile v igro, saj so po njenem asu zaostajale le za točko, tako da se je za polminutni odmor odločil domači trener Miodrag Stojaković. Z dvema zaporednima točkama Hutinski so Kamničanke povedle z 12:11, Mladost pa je po bloku Mehić še enkrat prišla do dveh točk prednosti (15:13). Vendar ne za dolgo, kajti po asu Sillah za dve točki vodile gostje (19:17), po še enem polminutnem odmoru domače ekipe in še enem asu kamniške korektorice že z 22:17. Z asom Mehić so se Zagrebčanke še približale na dve točki (20:22), po drugi zaključni žogi, uspešna je bila Radišković, je Calcit Volley dobil še drugi niz.

Slovenske državne prvakinje so na servis Radišković tretji niz začele z vodstvom 4:1, ki pa so ga domačinke z asom Andree Mihaljević, zanjo je bil to drugi as, hitro izničile in povedle s 5:4. Z odlično igro v polju in novim asom Čižman so v taboru Calcit Volleyja spet nekoliko lažje zadihali, saj so domačinke zaostajale za štiri točke (8:12). Ob nekaj slabših sprejemih ne padcu zbranosti so Zagrebčanke prišle na točko zaostanka (11:12), vendar ne za dolgo, kajti po štirih točkah Hutinski, tri je dosegla z blokom, in dveh Sillah, je bilo že 19:12 za Kamničanke. Veliko zaslug za njihovo visoko vodstvo je s servisi imela tudi Radišković. Visokega vodstva gostje niso več izpustile iz rok, zmago je potrdila Pucelj.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Čeprav je bilo pred tekmo, potem ko Prometeja ni bilo v Zagreb, slišati marsikaj, smo v tekmo šli tako kot moramo iti. Mladost je v prvih dveh nizih prikazala dobro igro, tako da smo se morali pošteno potruditi, da smo prišli do zmage. Na igri, ki smo jo prikazali, moramo graditi naprej. Vsako točko moramo izkoristiti za to, da rastemo kot ekipa. Danes je bila ena takšnih tekem in zadovoljen sem, da smo jo lepo speljali do konca. Žal mi je le, da ni bilo Prometeja, saj bi tekma še dobila na dramatičnosti, predvsem pa bi potrebovali še eno težko tekmo.«

Miha Štamcar

foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica