• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Amstetten ni bil previsoka ovira za Calcit Volley

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi petega turnirja srednjeevropske lige doma  premagali Amstetten s 3:0 (13, 22, 23). V sredo bo v Kamniku Amstetten v avstrijskem obračunu igral z Waldviertlom, s katerim se bodo slovenski podprvaki pomerili v četrtek. Obe tekmi se bosta začeli ob 20. uri.

Calcit Volley – Amstetten  3:0 (13, 22, 23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnici: Jurković, Kramar Šandl (obe Hrvaška).

Calcit Volley: Planinšič 2, Mujanović 9, Vinkovič, Lazar, Klobučar 9, Košenina (L), Arsenoski, Sosa Sierra 12, Mitrašinović 3, Apozna 7, Pavlović 14. Trener: Matija Pleško.

Amstetten: Sidiropoulos, Czyzowski 9, Rakowski 8, Pallot 8, Spring, Riegler, House 5, Schober 7, Szydlowski (L), Zelenka 9. Trener: Arie Cornelis Brokking.

Varovanci Matije Pleška si pred turnirjem v Kamniku še niso zagotovili nastopa v polfinalu srednjeevropske lige, kar je bil njihov prvi cilj. Z nocojšnjo zmago proti Amstettnu so velik korak proti njemu že naredili, za drugega, da bi se v polfinalu izognili ACH Volleyju, ki je danes premagal SK Zadrugo Aich/Dob in samo potrdil prvo mesto po rednem delu tekmovanja, pa bodo morali v četrtek premagati še Waldviertel. Za zdaj so pred Dobljani in za Mariborčani, ki imajo tekmo več, obe ekipi pa sta izgubili po tri tekme. Kamničani so praznih rok ostali le dvakrat.

V prvem nizu so gostje, ki so se pred dnevi razšli s trenerjem Andrejem Urnautom, z blokom Rakowskega povedli s 3:1, nato pa so do šeste točke sledili domači ekipi. Toda po bloku Daniela Aponze so domači odbojkarji po začetnih 1:0 spet povedli, tokrat s 7:6, po napadu kolumbijskega blokerja v kamniškem dresu pa z 9:6. S tem pa težav za goste še ni bilo konec, kajti na servis Uroša Planinšiča, ki je dosegel tudi en as, so domači odbojkarji z blokom Uroša Pavlovića vodili že s 16:8. Šele z drugim polminutnim odmorom so gostje zaustavili nalet domače ekipe, vendar le za trenutek, kajti tudi v nadaljevanju niza so bili domačini veliko boljši nasprotnik. Niz je z blokom končal Tomislav Mitrašinović.  

Tudi v drugem nizu so bili Kamničani prvi, ki so prišli do nekaj večje prednosti, ko je napad gostov končal v avtu. Pri zaostanku treh točk (5:8) so zahtevali polminutni odmor, že ob vrnitvi na igrišče pa jih je z blokom zaustavil Aponza. Amstetten se je vrnil v igro, ko je izid izenačil na 11:11, zato je prvič na tekmi za polminutnim odmorom posegel tudi Pleško. Toda veselje gostov je bilo kratkotrajno, kajti domačini so spet zaigrali bolj zavzeto in na servis Luisa Sosa Sierre spet pobegnili za štiri točke (15:11). Pred vstopom v končnico je lepo kamniško zaključil Pavlović za 21:15, vendar se Amstetten še ni predal. Z dvema zaporednima blokoma je prišel celo na točko zaostanka (22:23), toda po drugem polminutnem odmor Pleška, je Nik Mujanović Kamničanom zagotovil dve zaključni žogi. Izkoristili so že prvo, ko je bil na servisu Pavlović.

V tretjem nizu so domači odbojkarji povedli z 8:5, toda po njihovi lastni napaki je Amstetten  najprej izid izenačil na deseti točki, nato pa, ko sta sodnici dosodili dotik mreže, tudi povedli (11:10).Gostje so vodili tudi s 14:12, svojo prednost pa so, tudi po zaslugi ne ravno prepričljivega servisa domače ekipe ohranili vse do 17. točke, ko je izid izenačil Aponza. Po novem dotiku mreže gostov so Kamničani spet prišli do vodstva (19:18), z blokom Pavlovića, za katerega je bil to sedmi na tekmi, pa so prišli do dveh točk prednosti (21:19). V končnici so bili domači odbojkarji bolj zbrani, Mujanović je poskrbel za prvo od treh zaključnih žog za novo kamniško zmago, dve so Avstrijci rešili, ne pa tudi tretje po napadu Jana Klobučarja.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Osvojili smo tri točke, ki smo jih načrtovali, tako da ostajamo v igri za končno drugo mesto po rednem delu tekmovanja. V četrtek bomo morali dobiti še eno tekmo, če želimo ta cilj izpolniti. Glede nocojšnje tekme pa smo si dovolili nekaj nezbranosti pri zaščiti napadalcev, zaradi česar smo prišli v težave. Začelo se je že ob koncu drugega niza, zato bi si želel, da se v prihodnje to ne bi več dogajalo.«


Miha Štamcar
foto Klemen Brumec

 

 

 


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica