• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Nina Stojiljković je igralka, ki bi jo v ekipi želel imeti vsak trener

Državne prvakinje iz Kamnika so se okrepile z novo podajalko. To je francoska igralka srbskih korenin Nina Stojiljković. 27-letnica, ki je prva podajalka francoske izbrane vrste, je sezono začela v beograjskem Partizanu.

182 centimetrov visoke podajalke Stojiljković se slovenski ljubitelji odbojke najverjetneje spomnijo, ko je pred nekaj sezonami nosila dres Mariborčank. Za tem se je vrnila v Francijo, kjer je v lanski sezoni z ekipo Volero Le Cannet osvojila tako državno kot pokalno lovoriko.

»Nino poznam iz obdobja, ko je igrala v Mariboru in od takrat naprej spremljam njeno pot. Je igralka vrhunskega nivoja, navsezadnje je s francosko reprezentanco osvojila evropsko zlato ligo in igrala v četrtfinalu zadnjega evropskega prvenstva. Na klubskem nivoju je med drugim nastopala za Volero La Cannet, ki vemo, kaj pomeni v ženski odbojki. Je igralka, ki bi jo v ekipi želel imeti vsak trener. Gre pa za drugačen tip odbojkarice kot je Mila Đorđević. Z Nino smo pridobili konkurenčen podajalski par, ki se bo dopolnjeval. Nina je dopolnila kamenček v mozaiku ekipe in nam bo pomagala na poti k zastavljenim ciljem, « je prihod Parižanke v Kamnik pojasnil trener Calcitovk Gregor Rozman. Kamničanke so branilke državnega in pokalnega naslova, na prvenstveni lestvici pa so v vodstvu pred tekmicami.

Mlada podajalka Ula Gorjup bo sezono dokončala pri ATK Grosuplje.

Mateja Živoder


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica