• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Neža in Taja blesteli na Boštjanovem dr. Figu

Po vzoru največjih plavalnih spektaklov, je v soboto, 21. 1. 2023 v Kranju potekal 24. Boštjanov dr. Fig 2023. Ob bogatem spremljevalnem programu plesalk, sinhronih plavalk, sta po dobrih dveh letih na tribunah gledalce pozdravila dr. Fig in njegova Julija. Sam finalni zaključek dneva je tekmovalcem in navijačem ponudil prave plavalne in športne užitke. In več takšnih plavalnih  prireditev si lahko samo želimo.

V prijetno naelektrenem športnem ozračju je nastopilo 524 plavalk in plavalcev iz osmih držav. Poleg domačih so nastopili plavalci iz Hrvaške, Avstrije, Rusije, Romunije, Ukrajine, Bosne in Hercegovine in Severne Makedonije. Izmed 20. slovenskih klubov je barve kamniškega plavalnega kluba Calcit, zastopalo 14 plavalk in plavalcev pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića in Lare Seretin. Nastopili so: Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Anna Losieva, Vita Mlakar, Tita Šenk, Tymur Beshlyk, Gal Jeran, Nace Končan, Tian Majdič, Maj Prosen, Jaka Serko in Pavlin Zule.

V težki mednarodni konkurenci sta se v veliki finale uvrstili dve plavalki Plavalnega kluba Calcit Kamnik. Neža Hren je osvojila dve srebrni medalji in sicer na 50 m prsno in 50 m prosto. Taja Klemen pa  je osvojila srebrno medaljo na 100 m hrbtno. Vsi ostali kamniški plavalci so odplavali svoje najboljše osebne čase in s tem nakazali, da se njihova forma neprestano izboljšuje.

Spektakel, kot je kranjski dr. Fig, pripomore k popularizaciji plavalnega športa.

V plavalnem klubu Calcit Kamnik želimo vzpodbuditi k sodelovanju nove sponzorje na »Plavalni miting Veronika 2023«, ki bo potekal v soboto, 24. 6. 2023. Želimo organizirati bombastično plavalno tekmo na bazenu Pod Skalco v Kamniku!

Matjaž Spruk
Foto. Člani PKK


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica