• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Nepričakovan poraz Kamničanov s Kanalci

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma izgubili s Salonit Anhovim z 1:3 (-23, -23, 25, -18). V prihodnjem krogu bodo Kamničani prihodnjo soboto v gosteh igrali s Fužinar Sij Metalom. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Calcit Volley – Salonit Anhovo 1:3 (-23, -23, 25, -18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Markelj, Klinar.

Calcit Volley: Planinšič 1, Mujanović 4, Vinkovič 7, Lazar 5, Klobučar 23, Košenina, Arsenoski 3, J. Okroglič (L), Sosa Sierra 21, Aponza 1, Pavlović 5. Trener: Matija Pleško.

Salonit Anhovo: Kodri 9č, Stojanovič, Šarić (L), Hesselholt 8, Karnel, Jeklin, Godnič 4, Kavčič, Maretič, Bojić, G. Okroglič (L), Kovačič, Ikhbayri 15, Vrtovec 21, Maksimović 14. Trener: Rade Dačović.

Pred tednom dni so kamniški odbojkarji kanalske premagali s 3:0, že drugič v letošnji sezoni, toda po tej tekmi so varovanci Matije Pleška imeli težak turnir srednjeevropske lige v Osijeku, medtem ko so se Kanalci lahko v miru pripravljali na nov medsebojni obračun. Bolj spočiti in tudi bolj motivirani so gostje izkoristil slab večer domače ekipe, ki so zatajili v vseh elementih igre.

V prvem nizu prvi do dveh točk prednosti prišli gostje (6:4), s tremi zaporednimi točkami so Kamničani spet povedli (7:6), nato pa sta se ekipi menjavali v vodstvu do desete točke. Na servis Jana Klobučarja in uspešnemu napadu Luisa Sose Sierre so prvič na tekmi z dvema točkama prednosti (12:10) vodili domači odbojkarji, toda po polminutnem odmoru so gostje že na 12. točki bili spet skupaj s Kamničani. V napeti končnici so Kanalci sicer naredili več napak na servisu, toda vseeno so po bloku prišli do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Izkoristili so drugo. V napadu je bil uspešen Matic Vrtovec.

Po začetnem zaostanku štirih točk (0:4), na servisu je bil Marko Maksimović, je domači trener Matija Pleško posegel po polminutnem odmoru, toda tudi po njem njegovi varovanci niso prišli do svoje igre. Še več, po novi lastni napaki domače ekipe so povedli že s 16:9, visoke prednosti pa tudi po drugem polminutnem odmoru domače ekipe niso zapravili. Kamničani so na servis Dina Vinkoviča svoj zaostanek sicer znižali na dve točki zaostanka (21:23), z dvema zaporednima blokoma na točko zaostanka (23:24), toda po predolgem servisu domače ekipe so Kanalci vodili že z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so domači odbojkarji povedli s 5:3 in 8:6, toda vedno obakrat so Kanalci izid že na šesti oziroma osmi točki izenačili, po napadu Vrtovca pa povedli (14:13). Kamničani so na servis Miloša Arsenoskega še enkrat pobegnili za dve točki (18:16), toda po točki št. 1 so gostje izničili svoj zaostanek na 19. točki, že v naslednjem napadu po polminutnem odmoru Pleška pa je razigrani Vrtovec poskrbel, da je Salonit vodil z 20:19. Kljub temu je Arsenoski ob mreži poskrbel za prvo kamniško zaključno žogo na tekmi, ki je ostala neizkoriščena, zato je Sierra Sosa z blokom izkoristil drugo. Pred tem so imeli gostje celo zaključno žogo za končno zmago.  

V začetku četrtega niza so bili bolj prepričljivi gostje, ki so z asom razigranega Vrtovca povedli s 5:2, v še težjem položaju pa so bili domačini po bloku Janija Godniča, ko so zaostajali že za pet točk (5:10). Za novo najvišjo prednost gostov je z novim asom poskrbel Godnič (12:6), nato pa z dvema zaporednima blokoma še Joachim Hesselholt (15:7). Tekma je bila s tem bolj ali manj odločena, kajti domači ekipi servis nikakor ni stekel, premalo učinkoviti so bili tudi v napadu. Domačini so se sprijaznili s porazom, zadnjo točko na tekmi je z blokom dosegel Hesselholt.

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2023 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica