• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


15 blokov za nove tri kamniške točke

Odbojkarice Calcit Volleyja so v vnaprej odigrani tekmi 20. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagale GEN-I Volley s 3:0 (19, 12, 19). Kamničanke bodo v soboto, ob 17.30, v 15. krogu doma igrale s Krimom.

GEN-I Volley – Calcit Volley  0:3 (-19, -12, -19)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojka Štrukelj, gledalcev 100, sodnika: Milojević, Novak.

GEN-I Volley: Damjanović, Frelih 4, Pertens 7, P. Marušič, Rituper 7, Blažič 4, Š. Marušič 2, Makuc, Mazej (L), Mohorič 6, Žigon 1. Trener: Vasja Lipicer Samec.

Calcit Volley: Radišković 10, Vovk 9, Đorđević 10, Hutinski 13, Boisa, Krega 10r, Charuk, Vukojević, Pucelj, Čižman 5, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Obe medsebojni tekmi so v letošnji sezoni dobile kamniške odbojkarice, obakrat s 3:0, bolj prepričljive pa so bile v gostujoči tekmi. Tudi na svojem drugem gostovanju v Novi Gorici v nekaj več kot mesecu dni so Kamničanke prišle do zanesljive zmage. Gostje so predvsem prevladovale v bloku, v treh nizih so z njim osvojile kar 15 točk, največ šest, Sara Hutinski in eno manj Mila Đorđević.

Do osme točke sta bili ekipi v uvodnem nizu izenačeni, nato pa so Kamničanke z blokoma Hutinski in Anđelke Radišković najprej prišle do dveh točk prednosti (8:10), ki je bila v nadaljevanju niza uspešna še na servisu. Prav na njen servis so slovenske državne prvakinje po dveh zaporednih točkah Đorđević, zadnjo je dosegla z blokom, že pobegnile na 16:10. Visoke prednosti, ob dobri igri v bloku, v prvem nizu so v tem elementu igre dosegle pet točk, gostujoče odbojkarice niso več izpustile iz rok. Zadnjo točko v njem je dosegla Ana Marija Vovk.

V drugem nizu so Kamničanke po uspešnem napadu Neje Čižman povedle s 3:0, za vodstvo s 7:2 pa je bila zaslužna Klara Kregar. Po asu Hutinski je bilo že 11:4, vendar so se jim Novogoričanke z asom Pie Blažič približale na štiri točke zaostanka (7:11). Z asom Julije Mohorič je GEN-I Volley prišel na tri točke zaostanka (9:12), toda to je bilo tudi bolj ali manj vse, kar mu je v tem nizu uspelo. S šestimi zaporednimi točkami, tri od tega so bile z blokom, so Kamničanke vodile že z 18:9, po dveh asih Čižman že nedosegljivih 22:10. Z dvema zaporednima točkama je niz končala Kregar.

Na servis Đorđević so Rozmanove varovanke že v začetku tretjega niza povedle s 6:2, zadnjo je z blokom dosegla Hutinski, po dveh zaporednih novogoriških napakah pa že z 8:3. Domačinke so približale na tri točke zaostanka (7:10), toda po uspešnem prvem tempu Čižman so svoje vodstvo podvojile (13:7). Toda domača ekipa se ni predala in se je na servis Pie Blažič vrnila v igro (12:13). Po lastni napaki kamniške ekipe je na 14. točki sledilo izenačenje, toda to je bilo tudi vse, kar jim je na tej tekmi uspelo. Kamničanke so strnile svoje vrste in ob boljšem servisu in bloku domačinkam pobegnile za pet točki (21:16), že petnajsto zmago v letošnji sezoni državnega prvenstva pa je potrdila Kregar.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Najbolj sem vesel, da so tiste igralke, ki so stopile na igrišče, delajo to, kar delamo na treningih ter spoštujejo to, kar se dogovorimo pred tekmo. To je najbolj pomembno, tako kot tudi to, da daje vse od sebe, in s te strani sem lahko samo zadovoljen. Vendar to ne sme biti signal za uspavanja, ampak ravno nasprotno, spodbuda za naprej, kajti že v prihodnjem tednu nas v srednjeevropski ligi v Mariboru čakata dve zelo pomembni tekmi. Res je, da smo spet imeli veliko število blokov, kar je posledica dogovorov, ki se jih držimo, čeprav je res, da mora imeti ekipa tudi igralke, ki so ga sposobne postaviti.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica