• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Nik Peterlin najboljši daljinski plavalec leta 2022

Po dolgem času je ponovno v živo potekala slavnostna prireditev Naj plavalec leta. Na slovesnosti so bila razglašena priznanja za najboljšega plavalca in plavalko leta 2022 po izboru strokovnega odbora Plavalne zveze Slovenije.

Zbrane je najprej nagovoril predsednik PZS dr. Boro Štrumbelj. Na kratko je povzel težave in izzive plavalnega športa in poudaril pomen plavalnega športa. V nadaljevanju pa je podelil priznanja plavalcem in njihovim trenerjem.

Tokrat pa je plavalna zveza prvič nagradila tudi najboljše v daljinskem in umetnostnem plavanju. Slovenski daljinski plavalec leta 2022 je Nik Peterlin, član Plavalnega kluba Calcit Kamnik, ki je na mladinskem evropskem prvenstvu na Portugalskem na 7 km in pol osvojil 10. mesto. Priznanje PZS za najboljšega trenerja v moškem daljinskem plavanju je prejel Nikov trener, to je nekdanji selektor Miha Potočnik.

V članski konkurenci sta plavalca leta 2022 postala Katja Fain in Peter John Stevens, v mladinski konkurenci sta lovoriko najboljših osvojila Hana Sekuti in Filip Čirović, v kadetski pa Bor Vran-Benkovič in Nija Gerdej. 

V daljinskem plavanju med ženskami je bila najboljša Špela Perše, Nika Seljak pa je bila razglašena za najboljšo umetnostno plavalko.

Plavalna zveza Slovenije se je zahvalila tudi štirim nekdanjim reprezentantom, ki so v zadnjem obdobju zaključili pot vrhunskega plavanja, Martinu Bau, Anji Klinar, Tjaši Oder in Tjaši Vozel, za doprinos k uspešnosti slovenskega plavanja. 

Kot je dejala voditeljica prireditve Uršula Majcen: »Ker športno življenje pomeni pot. In športno življenje se ne meri s številom vdihov, ampak s številom trenutkov, ki nam vzamejo vdih in tudi takih trenutkov je bilo lani kar nekaj«. Mi pa dodajamo, da se bomo takih trenutkov z veseljem spominjali!

Besedilo in foto: Matjaž Spruk


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica