• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V dobri uri do novih treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 11. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagale SIP Šempeter s 3:0 (15, 13, 20). V prihodnjem krogu bodo aktualne slovenske državne prvakinje spet igrale v gosteh. Ob 17. uri bodo v soboto, 17. decembra, v Novi Gorici igrale z domačim GEN-I Volleyjem. Že v torek, 13. decembra, pa bodo v prvem krogu pokala CEV v Kamniku gostile grški Olympiacos.

SIP Šempeter – Calcit Volley 0:3 (-15, -13, -20)

Šempeter v Savinjski dolini - Športna dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 70, sodnika: Rožej, Goznik.

SIP Šempeter: Božič, Koren 8, Črnila 2, Puckmeister 6, A. Vovk (L), Bavdaž5, Mašulović 12, Simonović, Lebič, Sevčnikar 1, Kadunc (L). Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Gorjup, Radišković 10, A. M. Vovk 7, Đorđević 3, Hutinski 11, Boisa 2, Charuk, Pucelj 16, Čižman 7, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Kamniške odbojkarice tudi po enajstem krogu ostajajo edina neporažena ekipa v Sportklub prvi odbojkarski ligi. Njihova zmaga v Šempetru v Savinjski dolini ni bila niti v enem trenutku vprašljiva, na strani kamniške ekipe pa so bili tudi vsi statistični podatki, kar je dobra napoved pred torkovo tekmo pokala CEV, ko se bodo doma pomerile z Olympiacosom.

Začetek uvodnega niza je pripadel Šempetrankam, ki so z asom Anje Puckmestier povedle z 2:0, dve točki prednosti pa so imele tudi še po asu Nataše Mašulović (6:4). Vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo v prvem nizu, kajti na servis Mile Đorđević so Kamničanke dosegle pet zaporednih točk za vodstvo z 9:6, po asu Sare Hutinski pa je bilo že 15:8. Šempetranke so svoj zaostanek še znižale le na štiri točke (12:16), toda po bloku Neje Čižman je bil prvi niz dokončno odločen (21:12). Niz je zaključila Maša Pucelj.

Tudi začetek drugega niza je pripadel domači ekipi, ki je po dveh zaporednih točkah Koren povedla z 9:5. Po polminutnem odmoru, ki ga je zahteval Gregor Rozman, so Šempetranke še vodile z 10:6, toda na servis Ane Marije Vovk je Hutinski izenačila na 10:10, po napaki domače ekipe pa so Kamničanke prvič v tem nizu prišle do vodstva. V novih težavah so bile domače odbojkarice spet na servis Hutinski, kajti po njenem asu je bilo že 19:11 za Calcit Volley. Do konca niza so Šempetranke dosegle le še dve točki.

Čeprav so v tretjem nizu gostje po napadu Hutinski povedle z 8:3, po napadu Naje Boise pa z 11:5, je bil najbolj izenačen. Na servis Puckmeister in točki Mašulović so Šempetranke izid na enajsti točki izenačile, toda po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana so Kamničanke na servis Đorđević in razpoloženi Pucelj dosegle pet zaporednih točk. S tem je bila niz odločen, kajti gostje domači ekipi niso več dovolile, da bi se jim približala. Đorđević je z asom tudi potrdila kamniško zmago.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: "Veseli me, da nadaljujemo zmagoviti niz, veseli pa me tudi, da se igralke držijo dogovora, ki ga imamo pred tekmami. Sicer ni vse idealno, ampak je to napoved, da smo na pravi poti in pri njej moramo samo vztrajati."

Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica