• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KEGLJANJE – Tretji krog v Državnih ligah

V 3. krogu v Državnih ligah sta obe prvi ekipi igrali doma, prav tako druga ženska, ostali dve pa sta gostovali. Tako prva moška kot prva ženska ekipa sta zanesljivo zmagali, obe drugi ekipi sta izgubili, tretja moška ekipa pa je z odličnim ekipnim rezultatom presenetila Brest.

Prva moška ekipa je gostila povratnika v elitno ligo Hrastnik. Čeprav brez obolelega Jantol Petra so pričakovali zanesljivo zmago. Tekmo so začeli: Gašper Burkeljca, Štefan Flerin in Franci Grubar. Že po dveh odigranih setih je bilo jasno, da bodi vsi trije osvojili ekipne točke. Gašper je podrl zelo dobrih 606 kegljev, Franci 581, Štefan pa 550. 3:0 za Calcit in +162 kegljev. V drugem bloku so za Calcit nastopili Matej Turk, Matic Babnik in Igor Zamljen. Igor je igral zelo dobro in ni dal nasprotniku nobene možnosti. Podrl je 587 kegljev. Matej (568) se je vse do zadnjega seta mučil, nato pa le zlomil nasprotnika in osvojil točko. Matic, debitant v prvi ekipi, je bil tudi blizu uspeha, a je žal popustil v zadnjem setu in izgubil. Končalo se je s 7:1 za Calcit.

Prva ženska ekipa je prav tako doma pričakala ekipo Brest. Upravičile so vlogo favorita in prepričljivo osvojile obe točki. Začele so Tia Schatz, Lea Drnovšek in Irena Koprivc. Tia (565) in Lea (566) sta zelo hitro odločili svoja dvoboja. Tudi Irena (554) je že imela dobljen dvoboj, a na koncu sta z nasprotnico razdelili točki. 2,5:0,5 za Calcit in +105 kegljev. Nato so na sceno za Calcit stopile Tamara Pevec, Tadeja Kokalj in Tea Repnik. Tea (567) je svoj dvoboj gladko dobila, prav tako Tamara (515), ki pa se je kar pošteno namučila za zmago, medtem ko je Tadeja (542) morala priznati premoč mlajši tekmici. Bilo je 6,5:1,5 za Calcit.

Druga ženska ekipa je že v petek gostila ekipo Bela Krajina. Že tako oslabljene so tokrat igrale še brez Marije Ravnikar, ki je bila povabljena v prvo ekipo, zato kljub pomoči Lee Drnovšek niso imele veliko možnosti. Svetli točki sta bili Štefka Flerin s 543 podrtimi keglji in Lea (526), ki sta tudi edini osvojili točki. Ostale: Nika Progar, Ljuba Babnik, Manca Progar in Kristina Mihelčič so vse podrle pod 500 kegljev. 

Druga moška ekipa je gostovala v Ljubljani z neposrednim tekmecem za vrh (Slavija Štojs). Tokrat niso mogli računati na Babnik Matica, ki je igral za prvo ekipo, a so vseeno upali na uspeh. Tekmo sta začela Andraž Babnik (533) in Rudolf Vidic (524). Oba sta igrala precej pod svojimi zmožnostmi in gladko izgubila. Calcit je pred nastopom Potočnik Braneta in Alpner Igorja tako zaostajal za 63 kegljev. Brane je podrl odličnih 582 kegljev in osvojil točko, Igor (524) pa je imel obilo smole, saj je točko izgubil za vsega en kegelj. Zaostanek je bil 1:3, a le še 36 kegljev. Odločilni par sta bila Marjan Dolinšek in Miha Uršič. Oba sta uspela osvojiti točki, a žal nista nadoknadila zaostanka v kegljih. Miha je podrl odličnih 577 kegljev, Marjan pa 515. Tako je bilo 5:3 za domače in +7 kegljev.

Tretje moška ekipa pa je tokrat igrala vrhunsko, postavila prvoligaški ekipni rezultat (3438) in premagala Brest 2 v Cerknici s 5:3. Pavel Serša je z odličnimi 617 podrtimi keglji postavil svoj osebni rekord, ostali pa so dosegli naslednje rezultate: Franci Poljanšek (589), Rok Jantol (583), Branko Progar (567), Tone Klemenc (561) in Branko Mihajlov (521).

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba Kamnik, na YOUTUBE kanalu (kkcalcit kamnik) pa tudi video prenose večine tekem.

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica