• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kegljanje: Priprave na novo sezono Kegljaškega kluba Calcit Kamnik

Po poletnem premoru se članice in člani Kegljaškega kluba Kamnik že od začetka avgusta pripravljajo na novo sezono, ki se bo letos začela z DP v tandem dvojicah za U-18 10.septembra, prvenstvo v državnih ligah pa se bo letos pričelo en teden kasneje kot običajno, 24.septembra. Ženska in moška ekipa sta tudi že odigrali prve prijateljske tekme, do pričetka sezone pa jih je na sporedu še nekaj. Trenutno poteka na našem kegljišču še mednarodni turnir – 16.memorial Slavka Šuštarja st., ki se bo zaključil v soboto, 10.9. s finalnim nastopom najboljših v predtekmovanju.

Pred novo sezono se v klubu poleg priprav soočamo z izjemno povečanimi stroški za zemeljski plin in elektriko. Močno so se tudi povečali stroški vzdrževanja, pa ne samo zaradi skoka cen rezervnih delov in storitev. Novo kegljišče, kot mu še vedno pravimo, obratuje že 17 let. K sreči smo vedno skrbeli za obratovanje in poslovanje s čim nižjimi stroški, zato verjamemo, da nam bo tudi v bodoče uspelo delovati nemoteno. Ob tej priliki se zahvaljujemo našima glavnima sponzorjema CALCIT-u  in ZAVAROVALNICI TRIGLAV, kot tudi vsem ostalim sponzorjem, donatorjem in tudi članom kluba, ki s finančnimi sredstvi in prostovoljnim delom prispevajo k uspešnemu delovanju kluba.

Po končani lanski sezoni je v klubu prišlo do nekaj sprememb. Prvo moško ekipo je prevzel dolgoletni član kluba in nekdanji reprezentant Marko Oman, prvo žensko ekipo pa Franci Spruk, ki je pravi motor kluba, saj je tudi predsednik, poleg tega pa še skrbi za mladino, brez katere ni prihodnosti. Dolgoletni trener in vodja prve ženske ekipe Franci Grubar se je namreč odločil, da ne bo več vodil ženske ekipe. Tako ima zdaj več časa za lastne treninge in že trka na vrata 1. moške ekipe, za katero je pred leti že zelo uspešno nastopal. Ker imamo kopico mladih in talentiranih igralcev, ki so v mlajših kategorijah že dosegli obilo vrhunskih uvrstitev, se je Marko Oman odločil, da tudi njih vključi v širši izbor za 1. moško ekipo. To so: Andraž in Matic Babnik, Miha Uršič in Jakob Jančar. Tako se obeta trd boj za mesta v prvi postavi, osnovni cilj ekipe pa je uvrstitev na eno od mest, ki vodijo v evropske pokale.

Prva ženska ekipa, ki je v pretekli sezoni nesrečno izgubila naslov prvaka, bo to poskušala popraviti v tej sezoni, saj v igralski zasedbi ni nobenih sprememb.

Kot je znano, smo edini klub v Sloveniji, ki ima v Državnih ligah pet ekip. Vodenje druge moške ekipe je prevzel Brane Potočnik, tretje moške ekipe pa Uroš Poljanšek. Vodja druge ženske ekipe ostaja Marija Ravnikar s pomočnikom Mirjanom Mlinaričem.

Medtem, ko v obeh ženskih ekipah ni posebnih skrivnosti glede sestave ekip, nekoliko skrbijo le poškodbe in zdravstvene težave nekaterih igralk, pa bodo imeli moški kolegi precej težav s sestavo ekip. Če je bila zasedba druge in tretje ekipe v preteklih sezonah večinoma določena, letos ne bo tako, saj bo šele po četrtkovih treningih znano, kateri igralci ne bodo igrali za 1. ekipo in bodo na voljo drugi, oz. tretji ekipi.

Kot rečeno, so bile odigrane že prve pripravljalne tekme. Najprej je druga ženska ekipa, za katero je nastopilo tudi nekaj igralk prve ekipe, odigrala dve tekmi z ekipo Impola, ki je bila v pretekli sezoni tretja v 1.A državni ligi.  Prva tekma se je končala neodločeno 4:4, v drugi pa so zmagale naše igralke s 5:3. Videli smo nekaj solidnih rezultatov, kar kaže na dobro delo pred začetkom sezone.

Prva moška ekipa se je pomerila z avstrijsko ekipo SK FWT NEUNKIRCHEN, ki ima v svojih vrstah vrsto vrhunskih igralcev, kot so Janže Lužan, Bojan Vlakevski, Hubert Lukas, brata Vsetecka…

Videli smo lepe dvoboje, zmagali pa so gostje s 6:2 (3727:3551). Kljub porazu so naši fantje dosegli izvrsten rezultat. Doseženih je bilo tudi nekaj vrhunskih rezultatov. Pri gostih sta izstopala Philip Vsetecka s 656 podrtimi keglji in Huber Lukas (633). Pri naših sta bila najboljša Štefan Flerin (627) in Matej Turk s 624 podrtimi keglji.

Vse tekme in tudi nastope na Memorialu si lahko ogledate na youtube kanalu  kkcalcit kamnik

Štefan Flerin

 


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica