• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Karateisti Sankukai karateja aktivni tudi med počitnicami - septembra vabijo nove člane

Veliko naših članov iz Karate kluba Center Kamnik tudi poleti ni mirovalo. Številni so se tako udeležili že 44. Sankukai letne karate šole - LKŠ, ki je bila z 330 udeleženci rekordna.

Dnevni ritem na LKŠ

Vsakoletna šola poteka po že ustaljenem programu. Člani začnejo jutranji trening že ob 7. uri, pol ure zatem pa se začne trening za otroke. Seveda na svoj račun pridejo tudi starši in spremljevalci, ki pod vodstvom domžalskega trenerja Darka Kotarja spoznavajo osnove karateja in samoobramb. Na koncu se člani in otroci ponovno srečajo na bazenu, kjer vsi zaključijo s treningom v vodi. Dan se po obilnem zajtrku nadaljuje z individualnim treningom, trenerji so med tem na izobraževanju pod vodstvom tehničnega mentorja Vladimirja Paradižnika. Popoldne sledi skupni trening članov, otrok in cicibanov. Dan pred uradnim zaključkom se člani po krajšem teku, oblečeni kar v kimone, sproščeno opravili trening še v morju.

LKŠ se že tradicionalno zaključi s »Kimono balom«, kjer nekateri dobijo diplome za uspešno opravljene izpite. Sledi prikaz karateja od najmlajših cicibanov do članov. Letos se je ustanovil tudi karatejski pevski zbor, na račun so z različnimi karatejskimi izzivi prišli tudi spremljevalci in obiskovalci.

Preizkusite se v karateju

Tako se je uradno zaključilo še eno uspešno šolsko leto ali kot je na "Kimono balu" omenil nekdo od spremljevalcev, da se bo v septembru vpisal na karate. Seveda se lahko vsak, predno se vpiše na eno izmed številnih lokacij, tudi poskusno udeleži treninga, in to vse od 5. leta starosti naprej.

Več informacij najdete na spletni strani www.sankukai.org, oziroma lahko pokličete na 031 231 440.

Se vidimo septembra!

Aleksander Sokler, foto arhiv Sankukai karate


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica