• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamniški plavalci blesteli na domačem bazenu

V plavalnih krogih je že dobro znano, da je zadnja junijska sobota v Kamniku, rezervirana za mednarodni plavalni miting VERONIKA, tokrat že 21 po vrsti. Tekma je bila na dan državnosti, tako da je bilo na bazenu pod Skalco še bolj praznično kot po navadi. Po dolgih dveh letih so tekmo s tribun ponovno spremljali gledalci brez katerih, prav gotovo ni pravega plavalnega vzdušja.

Zbrane je najprej pozdravila predsednica plavalnega kluba Calcit Kamnik Anita Berlisk. Povedala je, da si najbolj želi: »da bi takšno tekmo lahko v Kamniku organizirali tudi v hladnejšem letnem času«. Tekmovalce in vse ostale sta pozdravila tudi župan občine Kamnik Matej Slapar ter dolgoletni nekdanji predsednik kluba Sandi Uršič. Oba sta poudarila pomen športa in plavanja. Iz njunega govora je bilo lahko razbrati, da bi se v bližnji prihodnosti lahko premaknilo tudi na področju zimskega plavanja v Kamniku. S tem bi se lahko uresničila dolgoletna želja vseh plavalcev in predsednice kluba.

Po državni himni v čast prazniku je Uršula Majcen, ki vedno rada poprime za mikrofon na Veroniki, napovedala začetek tekme, zatem pa se je lov na najboljše čase pričel.

Miting Veronika slovi po tem, da nastopi vedno veliko plavalcev in tudi letos ni bilo nič drugače. To je za organizatorje dober znak, da se plavalci dobro počutijo v Kamniku. Letos je nastopilo 452 plavalcev iz 22. slovenskih klubov. Tako veliko število tekmovalcev z več kot 1600 skokov v vodo, je napovedovalo dolg in pester dan. Vreme je bilo plavalcem naklonjeno. Bilo je vroče, vendar brez neprijetnih neviht.

Iz domačega plavalnega kluba Calcit Kamnik, je nastopilo 48 plavalk in plavalcev. Trem tekmovalnim skupinam so se pridružili plavalci plavalne šole, za marsikaterega od njih pa je bila to prva prava tekma. In prav je, da najprej omenimo najmlajše, ki jih vodita Živa Dobrovoljc in Jan Uršič. To so: Zoja Ivančič, Teja Klemen, Zoja Novak, Patricija Potočnik, Ula Videc, Ema Vode, Matic Golob-Tršinar, Anže Loboda, Denis Luković, Martin Prašnikar, Lukas Prosen, Maj Prosen, Luka Rutar, Tristan Sedušak Drolc, Lovro Urankar in Justin Zule.

Varovanci trenerke tretje plavalne skupine Lare Seretin so: Vita Mlakar, Tina Klemen, Pavlin Zule, Žiga Kugler, Kaja Hočevar, Tian Majdič in Jaka Serko.

Plavalci druge plavalne skupine pod vodstvom Emila Tahirovića so: Taja Klemen, Anna Losieva, Maja Manojlović, Laura Podgoršek, Tajda Spruk, Nina Vrhovnik, Ana Avbelj, Ema Matijaš, Maruša Kugler, Neža Hren, Liam Negodič, Peter Lackovič, Lovro Lukan, Žiga Keržič Rakar in Tymur Beshlyk.

Plavalci prve plavalne skupine pod vodstvom Mihe Potočnika so: Živa Prašnikar, Taja Vejnovič, Iza Videc, Ivana Lukan, Andraž Cencelj, Tevž Štupar, Matevž Vrhovnik, Rok Vejnovič, Miha Justin in Nik Peterlin.

Kamniški plavalci so navdušili domače občinstvo in osvojili odlične čase z osebnimi rekordi ter osvojenimi normami za bližnje državno prvenstvo. Omenimo uvrstitve za prva tri mesta.

Kategorija mlajše deklice in mlajši dečki

  • Taja Klemen 2. mesto na 50 m hrbtno in 3. mesto na 100 m hrbtno.
  • Tina Klemen 1. mesto na 100 m prosto, 1. mesto na 50 m prosto, 1. mesto na 50 m delfin in 2. mesto na 50 m hrbtno.
  • Anna Losieva 2. mesto na 100 m hrbtno, 2. mesto na 50 m prosto, 3. mesto na 50 m prsno in 3. mesto na 50 m hrbtno.
  • Vita Mlakar 3. mesto na 100 m delfin

Kategorija deklice in dečki

  • Ana Avbelj 3. mesto na 100 m prsno.
  • Laura Podgoršek 1. mesto na 100 m prosto, 2. mesto na 50 m delfin , 2. mesto na 50 m hrbtno in 3 mesto na 50 m prosto in prav tako v absolutni razvrstitvi.
  • Nina Vrhovnik 2. mesto na 100 m prosto in 2 mesto na 50 m prosto in prav tako v absolutni razvrstitvi.
  • Liam Negodič 3. mesto na 100 m prsno.
  • Rok Vejnovič 3. mesto na 100 m delfin in 3. mesto na 100 m hrbtno.

Kategorija kadetinj in kadetov

  • Ivana Lukan 3. mesto na 100 m prsno in absolutno
  • Iza Videc 1. mesto na 100 m hrbtno in 2. mesto na 50 m hrbtno in absolutno.

Tekma takšnega formata zahteva veliko priprav in organizacije, le ta pa vedno znova pade na pleča staršev plavalcev in plavalk kamniškega kluba. Tako gre tudi njim velika zahvala, saj so se zadnjih nekaj tednov trudili s pripravami na dogodek in na samem tekmovanju poskrbeli, da je vse potekalo gladko in v prijetnem vzdušju, hkrati pa v veliko zadovoljstvo vseh udeležencev.

Zahvala gre tudi vsem sponzorjem in ostalim podpornikom, ki nam finančno omogočijo pripravo tekme in nadaljne delovanje kluba.

Plavalcem še enkrat iskrene čestitke in uspešne priprave na državno prvenstvo!

Matjaž Spruk

Foto: Člani PKK


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica