• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Vaterpolisti Calcita srebrni!

Srebrna medalja za člane Calcita

V tretji tekmi finalne serije za naslov članskega državnega prvaka so igralci Calcita po porazu zasedli končno drugo mesto. Pred polnimi tribunami navijačev v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju so po napeti tekmi Triglavani po štirih letih ponovno dvignili pokal za naslov državnega prvaka potem, ko so šele v zadnji četrtini strli odpor igralcev Calcita. Za Kranjčane je to že osemnajsti naslov državnih prvakov, prvi po letu 2018, Kamničani so ostali pri enem.


Kranj, 18. junij 2022

AVK Triglav – Calcit Waterpolo 15:12 (4:3, 4:3, 3:6, 4:0)

Kranj – POB Kranj, sodnika: Kavčič, Pančur; delegat: Stanišić.

AVK Triglav: Beton, Popović, Kadivec 3, Rahne 1, Lah 3, Gostić, Pušavec 4, Rajlić 1, Vončina 1, Justin, Paunović 2, Štirn in Kos. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič.

Calcit Waterpolo: Žurbi, Gole, Stele 4, Gledec 4, Lukič, Kordež, Blažević, Brišnik, AL. Cerar 1, Briški 1 in Bergant 2. Trener Aleš Komelj, pomočnik Gašper Šenica.

Od vseh ekip na slovenskem prvenstvu je imel strateg kamniške ekipe Aleš Komelj največ dela, da je uspel sestaviti ekipo za vsako tekmo posebej. Po tem, ko so kamniške vrste zapustili številni igralci, je klub prvič v svoje vrste pripeljal dva tujca Gorana Blažića in Ivana Gledca. Vse bolj vidno vlogo so začeli prevzemati mlajši igralci. Številne poškodbe, bolezni in kazni (prepoved igranja treh tekem) igralcev so Calcit spravile v velike težave. Zaradi tega se je tudi zmanjšala motiviranost, tudi po tem, ko je takrat Calcit še kot državni prvak ostal brez predstavnika v slovenski članski reprezentanci na kvalifikacijah za EP. To naj bi se sicer po odličnih predstavah na prvenstvu zdaj spremenilo. Na srečo sta se v ekipo vrnila Sebastjan Novak in Tilen Leskovec, v vratih je Žurbija odlično zamenjal Gašper Jeran.

V tretji finalni tekmi so rahlo pobudo imeli domači igralci, kjer so z dvema zadetkoma mladega Kranjčana Jaše Laha držali Calcit na zadetku prednosti. Na drugi strani je kapetan Calcita Martin Stele prikazal najboljšo igro v tem prvenstvu, saj je z nekaj evrogoli poskrbel za izenačenje in da se Kranjčani do polčasa niso preveč oddaljili. Med vratnicami je blestel Gašper Žurbi, ki si je z odličnimi predstavami prislužil vabilo v člansko izbrano vrsto pred bližnjim EP, ki bo letos v Splitu.

V drugi del so ob zaostanku dveh zadetkov bolje vstopili Kamničani. Najprej je zadel Aleksander Cerar, izenačil je Rok Bergant. Sledila je izenačena tekma, kjer so si Kamničani ob zaključku tretje četrtine celo priigrali zadetek prednosti. Triglavani, za katere je bil osnovni cilj, da ponovno osvojijo naslov državnega prvaka, je bil to pravi rezultatski šok. Potek tekme je vplival tudi na najboljšega slovenskega vratarje v vrstah Triglavanov Jureta Betona, ki ga je za nekaj minut zamenjal Gregor Kos. Po tretji izključitvi Berganta je Komelj ostal še brez stebra v obrambi, ob tem, da tako ali tako svoji ekipi zaradi bolezni dalj časa ne bo mogel pomagati Luka Sokler. Calcit tako ni več zmogel ustaviti Triglavanov, ki so prišli do zaslužene zmage in osvojitve naslova državnega prvaka.

Calcit v pokalu U15 do drugega mesta

Kamnik, 17. junij 2022

Pester vaterpolski vikend se je začel že v petek, kjer naj bi se odigrala polfinalna tekma za dečke v pokalnem tekmovanju med državnimi prvaki iz Slovana in Calcita. Finale je bilo načrtovano na Dnevu vaterpolistov dan kasneje, vendar je kranjski Triglav zaradi pomanjkanja igralcev nastop odpovedal. Tako se je finale odvil med domačim Calcitom in ljubljanskim Slovanom. Ljubljančani, ki imajo trenutno v Sloveniji največ podmladka, so suvereno zmagali in prišli do naslova pokalnega prvaka. Mlajši igralci Calcita niso bili kos starejšim ljubljanskim, ki so tekmo prepričljivo dobili kar z 29:1 (5:1, 8:0, 9:0, 7:0).

29. Dan vaterpolistov

Kamnik, 18 junij 2022

Tradicionalni že 29. Dan vaterpolistov je Pod Skalo privabil številne vaterpoliste in njihove podpornike. Lepo vreme je privabilo ogromno število obiskovalcev. Osrednja pozornost je pripadala našim najmlajšim, ki igrajo v kategoriji malčkov U12. Na turnirskem sistemu so tokrat proti Opatiji zmagali Triglavani s 6:4, za tretje mesto je bil za zadetek proti domačemu Calcitu boljši mariborski Branik za končnih 4:3. Ob srečelovu je potekalo tudi tekmovanje v streljanju petmetrovk, kjer je bil najnatančnejši Maks Kremžar iz mariborskega Branika.


foto Gašper Šenica, Teja Jazbinšek, Calcit Waterpolo

za Calcit Waterpolo Aleksander Sokler


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2022 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica