• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Nov uspeh Calcit kegljanja – članice so državne podprvakinje v borbenih igrah

V soboto je bilo na sporedu še zadnje dejanje kegljaške sezone na domačih tleh za člane in članice: Državno prvenstvo v borbenih igrah za moške in ženske ekipe. Moški so se pomerili v Šoštanju, ženske pa v Novem mestu. Tudi Calcit je imel v obeh konkurencah svojo ekipo.

Sezona kegljanja na državni ravni se vsako leto zaključi s tekmovanjem v borbenih igrah. To je zelo stara disciplina, v kateri nastopa šest igralcev, oziroma igralk. Običajno se igra 12 setov, posamezen set pa šteje 18 lučajev. Vsak igralec/igralka ima torej na voljo 3 lučaje v vsakem setu. Igra se samo na čiščenje. Zmaga tista ekipa, ki podre največ kegljev. V primeru enakega rezultata zmaga ekipa, ki ima manj zgrešenih metov, tako imenovanih »ribic«.

Ženska ekipa Calcita je z veliko mero optimizma odšla na pot v Novo mesto s ciljem, da se uvrstijo na zmagovalne stopničke.  Nastopile so naslednje igralke:  Marija Ravnikar, Valerija Hanzir Kralj, Tamara Pevec, Ljuba Babnik, Štefka Flerin in Tatjana Hace. Po napeti borbi je zmagala domača ekipa Krka, naša ekipa pa je osvojila odlično drugo mesto in izpolnila svoj cilj.

Moška ekipa je odšla v Šoštanj z enakimi željami, a jim je žal za stopničke zmanjkalo nekaj športne sreče in so  se na koncu morali zadovoljiti s 4. mestom. Nastopili so: Igor Zamljen, Jakob Jančar, Miha Uršič, Uroš Poljanšek, Rok Jantol in Grega Grubar.

Na domači sceni je na sporedu le še 4.krog DP za dečke in deklice, 15.maja pa se bo v Estoniji (Elva) začel Svetovni pokal za U-18, 17.maja Svetovno prvenstvo U-23 in 22.maja Svetovno prvenstvo za člane posamezno.

Na seznamu selektorjev so tudi naše igralke: Tea Repnik, Tia Schatz (U-23), Tadeja Kokalj, Noemi Živković (članice) in Franci Grubar, selektor ženske ekipe.

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica