• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V KAMNIKU NAJBOLJŠA ŠPORTNIKA MARUŠA MIŠMAŠ ZRIMŠEK IN JAN KLOBUČAR, NAJBOLJŠI ŠPORTNI EKIPI PA WATERPOLO CALCIT KAMNIK IN PRVA ŽENSKA ČLANSKA EKIPA CALCIT VOLLEY

Naj športnica Maruša Mišmaš Zrimšek, naj športnik Jan Klobučar
V Domu kulture Kamnik se je včeraj, v ponedeljek, 4. aprila, odvijala slovesna podelitev priznanj najboljšim kamniškim športnicam in športnikom, športnim ekipam in posameznikom za delo v športu. Priznanje za naj športnika in športnico leta 2021 sta prejela atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek ter odbojkar Jan Klobučar, naj ženska športna ekipa Občine Kamnik za leto 2021 je prva ženska članska ekipa Calcit Volley, naj moška ekipa Občine Kamnik za leto 2021 pa članska ekipa Waterpola Calcit Kamnik.
 
Podeljenih je bilo 52 priznanj v več razpisanih kategorijah. Priznanja so dobitnikom podelili župan Matej Slapar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik Luka Svetec, predsednik Športne zveze občine Kamnik Robert Prosen ter podžupana Bogdan Pogačar in Aleksander Uršič.
Župan Matej Slapar
Župan Matej Slapar je zbrane v prepolni dvorani Doma kulture Kamnik nagovoril z naslednjimi besedami: »Znano je, da šport združuje Slovence, šport pa združuje tudi Kamničanke in Kamničane. Ponosni smo na to, da vas imamo in ponosni na to, da predstavljate našo občino širom države ter širom sveta. Predstavljate vrline, kot so učinkovitost, discipliniranost, vztrajnost, samodisciplina, timsko delo in še bi lahko našteval. Vse to in še več pa vam daje moč, da v športu dosegate najboljše rezultate. Biti najboljši ni samoumevno, to pomeni vsakodnevno odrekanje, predvsem vas in tudi tistih, ki stojijo za vami. Vi ste vedno v ospredju in ste tisti, ki dosegate blišč, slavo in tudi poraze, pa vendar so za vami tudi vaši starši. Neutrudni podporniki tako finančno kot tudi časovno. Omogočajo vam, da lahko vrhunsko tekmujete, vrhunsko zastopate svoje interese in interese klubov ter občine. Poleg staršev ne smemo pozabiti tudi na neutrudne delavce v klubih, ki jih ni malo, zato hvala vsem športnim delavcem, ki vztrajate in pomagate našim športnikom. V Kamniku se trudimo, da bi razvijali športno infrastrukturo. Kar nekaj je že narejenega, pa vendar nas še ogromno čaka. Prepričan sem, da bomo z voljo v doglednem času prišli tudi do olimpijskega bazena in višje dvorane. V preteklih letih smo pridobili nove razsvetljave na nogometnem stadionu, na odbojkarskih igriščih in kamniškem bazenu. Podpisana je pogodba za izgradnjo stadiona z umetno travo za nogomet na Virtusu, gradimo pa tudi kolesarski poti do Godiča in od Kamnika do Ljubljane. Še vrsto je takšne infrastrukture, za katero moramo poskrbeti in prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi naredili korake naprej. Iskreno vam čestitam, da ustvarjate vrhunske rezultate. «.
Luka Svetec, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik
Vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik Luka Svetec pa je ob tem še dodal: »Za doseganje najboljših športnih rezultatov in zavidanja vrednih uspehov, kot jih dosegate vi, je športni potencial treba oplemenititi, navsezadnje pa je potrebna tudi izredna vztrajnost in sposobnost prenašanja hudih naporov z dneva v dan, z meseca v mesec in iz leta v leto. Športniki ste, po mojem mnenju upravičeno, najpogostejši vzorniki mladih, saj vas krasijo lastnosti, kot so samodisciplina, predanost, samozavest, motiviranost, iznajdljivost, odločnost, natančnost in optimizem, to pa so lastnosti, ki jih v življenju zasledujemo vsi. Naj ob tej priložnosti omenim še eno zelo pomembno lastnost, ki je vredna vse pohvale, in sicer izredno sposobnost upravljanja s časom. Zavedam se, da usklajevanje vsakodnevnih treningov in ostalih obveznosti v šoli oziroma doma zahteva veliko mero prilagajanja. Naj se ob tej priložnosti zahvalim tudi vsem, ki ste najboljšim športnikom v podporo pri doseganju njihovih ciljev, to ste trenerji in drugi športni delavci, pa seveda starši, sponzorji, navijači in lokalne skupnosti. Brez vas bi športniki težko vztrajali pri začrtani poti. Na koncu pa bi seveda rad čestital vam, športnicam in športnikom za uspehe, ki so v ponos tako vam kot vašim klubom, Občini Kamnik in državi. Športniki sledite istemu cilju, to pa je: biti najboljši. Za dosego tega cilja moraš zastavljene naloge opraviti bolje, drzneje, drugače … Vsi, ki ste danes zbrani tu, ste dokazali, da to
zmorete. «.
Poleg priznanj najboljšim športnicam in športnikom sta bili podeljeni tudi priznanji zaslužnima kamniškima športnima delavcema. Leon Pirman iz Kegljaškega kluba Kamnik je prejel srebrno priznanje, Janez Rems iz Košarkarskega kluba Kamnik pa bronasto priznanje.
Priznanje za delo v športu je dobil Janez Rems (Košarkarski klub Kamnik).
Priznanje za delo v športu je dobil Leon Pirman (Kegljaški klub Kamnik).
Naj športnica leta 2021 atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek je ob podelitvi priznanja dejala: »Lani sem dosegla svoj največji uspeh v karieri, 6.mesto na Olimpijskih igrah. Na ta rezultat sem res ponosna, sploh zaradi tega, ker sem imela občutek kot da je šlo pred tem vse narobe kar je lahko šlo. Že na evropskem dvoranskem prvenstvu, kamor sem prišla z najboljšim prijavljenim rezultatom. Na žalost sem bila diskvalificirana v kvalifikacijah, kar me je zelo prizadelo, ampak sem se pobrala in fokusirala na Tokio. In potem sem imela tudi v poletni sezoni kar nekaj težav. Na eni izmed tekem sem se udarila v koleno pri skoku preko prepreke, zato nisem mogla nadaljevati in sem morala prvič v svoji karieri odstopiti. Potem pa se je pojavila poškodba, zaradi katere sem morala izpustiti par tekem pred Olimpijskimi igrami, npr. Diamanta liga v Monaku, kar je najprestižnejši miting. Diamante lige sem se res veselila. Veliko stvari je šlo narobe, težko mi je bilo, ampak s trenerjem sva vztrajala in na koncu se je res splačalo. Tako da sem prav zaradi tega še bolj ponosna na svoj uspeh. «.
 
Naj športnik leta 2021 odbojkar Jan Klobučar, po dolgem času spet športnik z olimpijsko kategorizacijo v občini Kamnik, pa je dejal: »Res nisem Kamničan, vendar me na Kamnik veže precej stvari in bi lahko rekli, da sem po srcu Kamničan. V Kamniku je vedno lepo, rad imam gore, hribe in tega imate v Kamniku ogromno. Na rezultate slovenske reprezentance sem izredno ponosen, kot tudi na dejstvo da ste me Kamničani sprejeli za svojega in ste mi podelili to prestižno priznanje. Sedaj je čas, da nekaj pokažemo tudi na Svetovnem prvenstvu. Če smo bili že dvakrat drugi v Evropi, nam manjka še ena medalja na svetovnem prvenstvu, pa magari če je zlata. «.
 
Nagrade so bile vesele tudi odbojkarice prve ženske članske ekipe Calcit Volley, ki ob podelitvi niso pozabile prisotne povabiti na zaključek državnega prvenstva, kjer branijo lanskoletni naslov. »Naredile bomo vse, da naslov državnega prvaka ostane v Kamniku,« je njihove načrte povzela
članica Calcit Volley Eva Mori.
 
Prvič pa so se prestižnega naziva najboljše športne ekipe veselili vaterpolisti Waterpola Calcit Kamnik. Gašper Žurbi pa je ob podelitvi prestižnega priznanja dejal: » Na zadnji tekmi državnega prvenstva je bilo res noro. Mi smo dali vse od sebe. Tribune so dobesedno gorele. Četrta tekma v Kamniku je bila napeta, lepše zmage si nismo mogli želeti. Pred svojim občinstvom. Dare je verjetno spet dobil kakšen siv las, ker smo po tekmi na tribuno zmetali vso klubsko opremo. Nas je potem kar malo grdo gledal. Ampak mislim, da smo se z naslovom vseeno nekako oddolžil, da ni bil tako jezen.«.

Obrazložitve priznanj si lahko ogledate v priponki. Slovesna podelitev priznanj je bila popestrena s plesnimi točkami plesalk in plesalcev Plesnega kluba Šinšin Kamnik, hudomušno pa jo je spet odvodil Tomaž Okorn. Športno druženje se je končalo s tradicionalno pogostitvijo in sproščeno besedo o načrtih kamniškega športa za prihodnost.
 
Za ZTŠK Franci Kramar

Foto: Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica