• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kegljanje: v državnih ligah znova popoln izkupiček ekip Calcita

V 17. krogu Državnih lig so vse ekipe Calcita spet zmagale. Dobili smo že dva končna odgovora: druga ženska ekipa je četrta, druga moška pa druga. Prva ženska ekipa bo o prvem mestu odločala v zadnjem krogu v boju z neposrednimi tekmicami v Postojni. Prva moška ekipa se je po porazu Konstruktorja prebila na drugo mesto, tretja moška ekipa pa je prva.

Prva moška ekipa je v derbiju kroga gostila ekipo Ljubelj iz Tržiča. V boju za drugo mesto so nujno potrebovali zmago. Tržičani, ki so na domačem kegljišču zmagali, pa so potihoma upali na presenečenje, ki bi jim na široko odprlo vrata v evropske pokale. Za Calcit so tekmo začeli: Matej Turk, Marko Oman in Štefan Flerin. Matej je začel slabo in prvi set prepričljivo izgubil. Tudi Štefan je izgubil prvi set, Marko pa ga je dobil in po drugem izgubljenem setu nato v izenačeni borbi preostala dva spet dobil in s 574 podrtimi keglji osvojil ekipno točko. Matej in Štefan sta izvrstno odigrala drugi in tretji set in napravila odločilno prednost. Matej je podrl 331, Štefan pa 316 kegljev. Oba sta zadnji set sicer tesno izgubila, a oba osvojila ekipni točki. Matej je končal pri 605, Štefan pa pri 606 podrtih kegljih, kar je njegov ligaški rekord. Po vodstvu Calcita s 3:0 in prednostjo 81 kegljev so v drugem bloku natopili: Gašper Burkeljca, Peter Jantol in Damjan Hafnar. Gašper (576) je na tekmo prišel neposredno iz službe, kar se odrazilo na igri in je izgubil. Tudi Peter (587) je izgubil, čeprav je bil po dobljenem prvem setu blizu uspeha, a je nesrečno izgubil drugi set za en, tretjega pa za dva keglja, nakar ni več našel prave igre. Damjan (578) je imel slabega nasprotnika in je svoj dvoboj rutinirano dobil, kar je pomenilo zmago Calcita s 6:2, ki se je s tem zaradi poraza Konstruktorja povzpel na 2.mesto.

Prva ženska ekipa je prav tako gostila ekipo Ljubelj. Ker so v »mrtvem teku« z ekipo Proteus za naslov prvaka, je štela samo zmaga. Gostje pa še vedno gojijo upanje na četrto mesto, zato smo pričakovali napeto tekmo. Za Calcit so začele: Tadeja Kokalj, Lea Drnovšek in Irena Koprivc. Tadeja je v prvih dveh setih podrla kar 306 kegljev in si praktično zagotovila točko. V nadaljevanju je igrala precej slabše, a s 551 podrtimi keglji zanesljivo zmagala. Irena je podrla zelo dobrih 561 kegljev in nasprotnici ni dala nobenih možnosti. Lea tokrat ni imela svojega dne, zato jo je po 60 lučajih zamenjala Lidija Pirman, ki je osvojila obe preostali točki, nadoknadila izgubljene keglje in ekipi prinesla še tretjo ekipno točko. Po vodstvu Calcita s 3:0 in 76 kegljih prednosti je bilo vprašanje zmagovalca odločeno. V drugem bloku so za Calcit nastopile Tia Schatz, Noemi Živković in Tea Repnik. Noemi (536) je naletela na razpoloženo nasprotnico in dokaj gladko izgubila, medtem ko Tia (559) in Tea (563) nista dali nasprotnicam nobenega upanja. Gladkih 7:1 za Calcit. V zadnjem krogu pa držimo pesti za zmago v Postojni, ki bi našim dekletom po nešteto drugih mestih, končno prinesla naslov državnih prvakinj.

Druga ženska ekipa je doma igrala z ekipo Bela Krajina. Za zagotovitev četrtega mesta so potrebovali obe točki. Tekmo so začele Nika Progar, Marija Ravnikar in Štefka Flerin. Nika (488) in Štefka (522) sta zmagali, Marija (529) pa nekoliko nesrečno izgubila. Bilo je 2:1 za Calcit in +30 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopile Ljuba Babnik, Lea Drnovšek in Tatjana Hace. Po treh setih sta imeli Lea (538) in Tatjana (516) že praktično zagotovljeni točki, Ljuba (449) pa brez možnosti za točko. Prednost ekipe je znašala 56 kegljev, a v zadnjem setu se je v igri na čiščenje ta prednost vidno topila in na koncu je ostalo vsega +4 keglje za zmago s 6:2 in potrditev 4.mesta.

Druga moška ekipa, ki je z zmago Silika v Izoli dokončno izgubila vse možnosti za prvo mesto in napredovanje v 1.B ligo, je gostovala v Ljubljani pri ekipi Slavija Štojs. Tokrat ni igral Miha Uršič, ki je tretji ekipi pomagal v borbi za prvo mesto v 3.ligi. Zamenjal ga je Grega Grubar, ki je edini izgubil točko, pa še to le po zaslugi prvih dveh slabo odigranih setov. Ostali so igrali zelo dobro, dosegli lepe rezultate in končalo se je s 7:1 za Calcit.  Andraž Babnik je podrl 576 kegljev, Matic Babnik 568, Franci Grubar 555, Rok Jantol 546 in Tone Klemenc 511 kegljev. S tem so si fantje praktično že zagotovili končno drugo mesto.

Tretja moška ekipa je gostovala v Cerknici pri ekipi Brest. V boju za prvo mesto so nujno potrebovali zmago. Čeprav sta pri domačih kar dva igralca presegla 600 podrtih kegljev, so ob odlični igri vseh uspeli in zmagali s 6:2, ter so še naprej prvi na lestvici. Igrali so: Miha Uršič (579), Brane Potočnik (575), Rudolf Vodic (570), Branko Progar (569), Mirjan Mlinarič 554, ter Igor Alpner in Marjan Dolinšek (vsak 60 lučajev).

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in facebook profilu Kegljaški klub Kamnik.  Na spletni strani KZS so tudi povezave na video prenose tekem.

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica