• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Judoisti JK Komenda ekipno na 2. mestu v Murski Soboti

V soboto, 12.3.2022 so judoisti Judo kluba Komenda na Pokalu Murske Sobote osvojili najboljši dosežek v tej sezoni in sicer ekipno uvrstitev na 2. mesto izmed 35 klubov iz 5 držav. Tekmovalo je 9 judoistov JK Komenda, ki so se borili med 216 tekmovalci in kar 7 jih je osvojilo kolajno, od tega kar 5 zlatih.

Najprej je bila na vrsti kategorija U14 – starejši dečki in deklice, kjer so prvo mesto osvojili Leon Adrović, Timeja Starovasnik in Stepan Kholodov. Leon in Timeja sta premagala kar štiri močne nasprotnike in uspela dobro formo zadržati tudi v finalu. Stepan je imel dva nasprotnika iz Hrvaške in Slovenije. Tretji je bil Karim Veinhandl, ki je začel odlično in v prvi borbi premagal Hrvata, nato pa nekoliko popustil in drugo borbo izgubil proti znanemu nasprotniku iz JK Apolon Maribor. Za napako se je oddolžil v repasažu, kjer si je s še eno zmago prislužil 3. mesto. Tokrat je malo zmanjkalo za kolajno Žani Lazić (4. mesto) in Pavletu Iliću (5. mesto), ki je več kot 5 kg lažji od nasprotnikov, a se kljub temu odlično bori.

 

Z osvajanjem kolajn pa sta nadaljevali tudi dekleti v kategoriji mlajših kadetinj U16, kjer sta bili nepremagljivi Haya Veinhandl Obaid in Kristina Videc. Haya je suvereno zmagala dve tekmovalki iz JK Bežigrad in osvojila že drugo zlato kolajno v tej sezoni. Prav tako odličen je bil tudi Žiga Pahor, ki je bil poražen le v finalu in je osvojil 2. mesto.

Ekipna uvrstitev je klubu prinesla nov pokal, ki bo odlična motivacija za prihajajoče državno prvenstvo U16.

REZULTATI:

Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto

Kristina Videc – 1. mesto

Leon Adrović – 1. mesto

Timeja Starovasnik – 1. mesto

Stepan Kholodov – 1. mesto

Žiga Pahor – 2. mesto

Karim Veinhandl – 3. mesto

Katarina Kumer


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica