• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


ACH Volley še naprej nepremagljiv za Kamničane

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 20. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma izgubili z ACH Volleyjem z 0:3 (-26, -20, -22). V nedeljo, 20. avgusta, bodo Kamničani ob 20. uri v Novem mestu igrali s Krko.

Calcit Volley - ACH Volley   0:3 (-26, -20, -22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Jovanović, Milojević.

Calcit Volley: Kos 1, Hribar (L), Bregar 6, Purić 2, Kosmina, Gasparini 8, Klobučar 8, Siirilä 3, Brulec 3, Beravs, Plot (L), Mujanović 4, Pavlović 9. Trener: Matija Pleško.

ACH Volley: Pernuš, Šket 6, Rutar, Mašulović 7, Todorović 5, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Pokeršnik 8, Videčnik 6, Kök 2. Trener: Mladen Kašić.

V letošnji sezoni so odbojkarji ACH Volleyja obakrat premagali Calcit Volley, ki je bil bližje uspehu v drugem krogu, ko so v Tivoliju osvojili uvodni niz, medtem ko je v Kamniku vodilna ekipa državnega prvenstva bila veliko bolšji nasprotnik. Toda na obeh tekmah varovanci Matije Pleška niso igrali v polni zasedbi, ob tem pa velja omeniti, da v letu 2022 še niso izgubili. Še daljšo serijo neporaženosti so imeli Ljubljančani, ki jih je po 42 zaporednih zmagah v prvi tekmi polfinala pokala Challenge s 3:2 premagal francoski Narbonne.

Z asom Tommijem Siirilä so domači odbojkarji že na začetku uvodnega niza prišli do treh točk prednosti (5:2), ki so jo držali do desete točke, ko je izid izenačil Nebojša Mašulović. Do prvega vodstva na tekmi so Ljubljančani prišli z blokom Vuka Todorovića (12:11), vendar so Kamničani na servis Mitje Gasparinija in blokom Jana Brulca spet prišli do minimalnega vodstva (13:12). Kapetan domače ekipe je svojo ekipo v nadaljevanju niza popeljal tudi do novih dveh točk prednosti (16:14), toda na 18. točki sta bili ekipi spet skupaj, za prvi polminutni odmor pa se je odločil domači trener Matija Pleško. V izenačeni končnici so bili bolj zbrani Ljubljančani, ki so v prvem nizu naredili manj lastnih napak, čeprav so prvi do zaključne žoge prišli kamniški odbojkarji. Kamničani so imeli še dve zaključni žogi, obe sta ostali neizkoriščeni, zato pa so po napaki domačinov gostje izkoristili prvo.

Tudi v drugem nizu je prvi po polminutnem odmoru posegel Pleško, ko so Ljubljančani na servis Todorovića dosegli tri zaporedne točke za vodstvo z 9:7. Toda po napaki domačih ob mreži je bilo plus tri za goste (11:8), ki so po napadu Nikole Gjorgieva povedli že s 14:9. Kamničanov na pravo pot ni vrnil niti drugi polminutni odmor, kajti napake v njihovi igri so se vrstile, kar je bila voda na mlin ljubljanskim odbojkarjem. Domači ekipi nikakor ni stekla igra v napadu, ki bi jo potrebovali, da bi ulovili visoko prednost gostov. Na tri točke zaostanka so se jim še približali, zadnjič pri izidu 16:19, po bloku Pokeršnika pa je bilo že neulovljivih 22:16 za ACH Volley. Pokeršnik je tudi zaključil drugi niz.

Tretji niz je bil izenačen do sedme točke, nato pa so Kamničani na servis Dika Purića in napadu Klobučarja gostom pobegnili za tri točke (10:7). Korak bližje vsaj častnemu nizu so bili domači odbojkarji po bloku Danila Pavlovića in vodstvu s 14:10. Vendar napad domače ekipe še naprej ni bil na želeni ravni, zato pa so se jim Ljubljančan na servis Matica Videčnika približali na točko zaostanka (17:18). Po dveh novih lastnih napakah Kamničanov so gostje povedli z 20:19, čeprav so pred tem domači odbojkarji še vodili z 18:14. ACH Volley vodstva ni več izpustil iz rok, kajti po novih dveh napakah je bilo že 23:20. Drugo zaključno žogo je izkoristil Matej Kök. S tem porazom je dokončno jasno, da bo Calcit Volley redni del prvenstva končal na tretjem mestu.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu smo prikazali dobro odbojko, vsaj do končnice, ko smo imeli nekaj break žog v zraku, ki jih nismo realizirali in spremenili v svojo točko. Na koncu smo niz izgubili na razliko, kar se je v drugem nizu poznalo, ko smo preveč padli v svoji igri. Je pa res, da smo v tretjem nizu spet pokazali nekaj več, imeli pobudo vse do 18:14, v končnici niza pa smo bili ponovno premalo odločni v napadu. Tudi sicer smo skozi vso tekmo naredili preveč napak v napadu, ki je bil za ACH Volley preprosto premalo učinkovit.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica