• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničani so si že zagotovili najmanj tretje mesto

Odbojkarji Calcit Volleyja so v zaostali tekmi 17. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagali Salonit Anhovo s 3:0 (19, 21, 15). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 26. februarja, ob 20. uri, gostili kranjsko Hišo na kolesih Triglav.

Calcit Volley – Salonit Anhovo  3:0 (19, 21, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Markelj, Novak.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 14, Purić, Gasparini 12, Klobučar 11, Siirilä 7, Brulec 1, Beravs, Plot (L), Mujanović 2, Pavlović 7. Trener: Matija Pleško.

Salonit Anhovo: Boharev 7, Šarić (L), Jereb, Filiputti 1, Karnel, Jeklin, Lazar 2, Kavčič, Maretič 8, Radosavljević 9, Okroglič (L), Kovačič 1, Vrtovec 11, Ristić. Trener: Rade Dačović.

Derbi tretje in četrtouvrščene ekipe državnega prvenstva je bila na prošnjo gostov iz Kanala prestavljena s sobote na danes, kar je pomenilo še nekaj dni dodatnega treninga za varovance Matije Pleška, ki so ga nujno potrebovali. V letu 2022 kamniški odbojkarji še niso izgubili, zadovoljni pa so bili lahko tudi v taboru Kanalcev, ki so praznih rok ostali le v svoji prvi letošnji tekmi proti ACH Volleyju v gosteh. Po tekmi v Kanalu je bilo njihovo zadovoljstvo manjše, saj so s porazom izgubili vse možnosti, da bi do konca rednega dela prvenstva prehiteli Calcit Volley. Zato pa Kamničani še ostajajo v igri za drugo mesto.

V uvodnem nizu so domači odbojkarji z asom Mitje Gasparinija prvi prišli do dveh točk prednosti (6:4), ki so jo po novih dveh asih, tokrat Danila Pavlovića, podvojili na 9:5. Kanalci so se po polminutnem odmoru svojega trenerja Rada Dačevića domačinom približali na dve točki zaostanka (10:12), od tega je polovico točk zanje prispeval Matic Vrtovec. Toda po bloku Mihe Bregarja je bilo spet plus štiri za Kamničane (17:13). Z dvema zaporednima točkama so se odbojkarji Salonita še enkrat približali na dve točki zaostanka (15:17) toda končnica niza je bila v znamenju domačih odbojkarjev, ki so dosegli zadnje tri točke. Niz se je končal z asom Gasparinija, kar je bil peti as Calcit Volleyja v prvem nizu.

Tudi drugi niz se je začel po željah kamniške ekipe, ki je z blokom Tommija Siirilä povedla s 4:0, vendar so se jim Kanalci z blokom Vrtovca hitro približali na točko zaostanka (5:6). Vztrajni gostje so na 16. točki izid izenačili, že v naslednjem napadu pa so z asom Liana Svita Maretiča prišli do svojega prvega vodstva po začetnih 1:0 v prvem nizu. S točko prednosti so z blokom Marka Radosavljevića tudi vstopili v končnico niza (21:20), ki se zanje ni dobro končala. Njihovo usodo je s servisi zapečatil Gasparini, ki je z asom, tako kot prvi, končal tudi drugi niz.

V tretjem nizu je Matija Pleško po vodstvo svoje ekipe s 5:2 in treh zaporednih točkah gostov, od tega je dve z asom prispeval Vrtovec, vzel polminutni odmor. To je bilo tudi predzadnje izenačenje na tekmi, saj je Maretič izid na šesti točki še izenačil, na servis Jana Klobučarja pa so Kamničani z delnim izidom 5:0 gostom pobegnili za sedem točk (16:9). Visoko vodstvo domače ekipe ni uspavalo, še naprej je pritiskala s servisi in po novih treh asih, tokrat Bregarja, skupaj so Kamničani z asom dosegli deset točk, je bilo že 24:13. Zmago je potrdil mladi Nik Mujanović.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Mislim, da je celotna ekipa prikazala zelo solidno igro, najbolj pomembne pa so vse tri točke. Premor, ki smo ga imeli, smo izkoristili za dober trening, saj dolgo nismo imeli ne dovolj igralcev ne časa zanj. Na igrišču smo dobro delovali, zadovoljen pa sem, kako smo izvajali začetne udarce. Še enkrat se je pokazalo, da ko ti gre servis, je vse precej lažje.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica