• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničanke boljše tudi od polfinalistk pokala CEV

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga srednjeevropske lige doma premagale Mladost Zagreb s 3:1 (20, 16, -21, 22). V nedeljo, 13. februarja, bodo Kamničanke v 20. krogu Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh igrale z Ankaranom. Tekma v Kopru se bo začela ob 20. uri.

Calcit Volley - Mladost Zagreb   3:1 (20, 16, -21, 22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Kuzmanović, Ovuka (oba BiH).

Calcit Volley: Pavlović Mori 2, Špoljarič (L), Mihevc 4, Radišković 12, Šiftar 3, Vovk, Brulec Kostić 13, Lenart, Boisa, Janežič (L), Charuk 21, Sillah 14, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

Mladost Zagreb: Freund, Popić 8, Perić 4, Papać, Grbavica 11, Samadan 15, Kulić 4, Marković 7, Cvetičanin, Štimac (L), Sesar, Tomić 3. Trener: Leonard Barić.

Slovenske državne in pokalne prvakinje so si že pred časom zagotovile prvo mesto po rednem delu srednjeevropske lige, s tem pa tudi nastop na zaključnem turnirju, ki bo 23. in 24. februarja na Dunaju. Toda tekma proti zagrebški Mladosti, ki se je prejšnji teden po zmagi nad poljsko ekipo LKS Commercecon uvrstila v polfinale pokala CEV, je bila za varovanke Gregorja Rozmana dodatni izziv. V prvi medsebojni tekmi, še v začetku novembra lani, so Kamničanke v Zagrebu zmagale s 3:1 (-19, 20, 13, 23).

Zagrebčanke so v začetku prvega niza po zaostanku z 1:3, ko je bila za domače dvakrat z asom uspešna Olivera Brulec Kostić, z blokom Martine Samadan povedle s 5:3, z dvema točkama prednosti pa so vodile tudi še pri izidu 8:6. Sledilo je obdobje boljše igre domače ekipe, ki je po točki Brulec Kostić izid na osmi točki izenačila, po napaki gostij pa povedla s 15:12. Toda po nekaj lastnih napakah domače ekipe in uspešnem napadu Klara Perić so Zagrebčanke izenačile na 18:18. Z dvema uspešnima napadoma je pred vstopom v končnico niza prednost domači ekipi zagotovila Andjelka Radišković (20:18), reprezentantka Bosne in Hercegovine pa je bila z novima točkama zaslužna tudi za kamniško vodstvo s 23:19. Po drugem polminutnem odmoru Leonarda Barića, je bila v napadu uspešna še Fatoumatta Sillah, drugo od petih zaključnih žog pa je izkoristila Lucille Charuk s svojo že osmo točko v prvem nizu.

Začetek tretjega niza je pripadel gostujočim odbojkaricam, ki so z asom Tomić povedle s 7:3, pred tem so s 3:2 še vodile domačinke. Po novem asu, tokrat Samadan, je bilo že 9:4 za zagrebško ekipo, z blokom Radišković pa so se Kamničanke vrnile v igro (9:11). Tudi po polminutnem odmoru gostujočega trenerja težav za Zagrebčanke ni bilo konec, kajti na servis Katje Mihevc so do vodstva prišle domačinke (14:12). Svojo prednost so z novo točko Radišković podvojile (17:13), z malo sreče pa je ista igralka postregla še z asom za 19:14. Zagrebčankam ni pomagal niti drugi polminutni odmor, vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Brulec Kostić.

V tretjem nizu so prve do dveh točk prednosti prišle domače odbojkarice z asom Charuk (5:3), vendar so po bloku Astrid Popić do vodstva z 11:7 prišle Zagrebčanke. Čeprav so gostje vodile tudi s 13:8, so se jim Kamničankam po servisu Radišković in dobri reakciji Mije Šiftar na mreži približale na točko zaostanka (13:14). Najmlajša igralka Calcit Volleyja je imela tudi največ zaslug za njegovo vodstvo z 18:16, po polminutnem odmoru Barića in asu Mance Lenart pa so domače odbojkarice dosegle novo točko (19:16). Kamničanke so vodile tudi še z 21:19, vendar je sledil popoln preobrat v režiji zagrebških odbojkaric. Josipa Marković je z asom poskrbela za tri zaključne žoge svoje ekipe za njen prvi niz na tekmi, po napaki Kamničank so izkoristile že prvo.

Na servis Mihevc in Brulec Kostić so Kamničanke v četrti niz vstopile s prednostjo petih točk (6:1), vendar so se Zagrebčanke po asu Samadan hitro približale na dve točki zaostanka (6:8), po dveh zaporednih Grbavice pa le še na točko (10:11). Za nekaj mirnejše nadaljevanje niza domače ekipe je poskrbela Radišković (13:10), toda po novih dveh točkah Grbavice sta bili ekipi že skupaj (17:17). Vztrajne Zagrebčanke so do prvega vodstva v četrtem nizu prišle po napaki domačink (20:19), vseeno pa so do dveh zaključnih žog za še deseto zmago v srednjeevropski ligi prišle domače odbojkarice. Že kar prvo je izkoristila najboljša igralka tekma, Lucille Charuk, ki je bila v napadu 74-odstotna, dosegla pa je tudi tri bloke in as.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Že pred tekmo sem dejal, da me kalkulacije ne zanimajo. Nikoli do zdaj nisem kalkuliral in nikoli ne bom, zato smo se pred tekmo z igralkami dogovorili, da jo bomo odigrali pošteno in na najvišji možni ravni. Premagati polfinalista pokala CEV, ni mala stvar, pa kakorkoli gledamo na to. Zelo dobro igro je prikazala Lucille Charuk, ki že vso sezono igra na visoki ravni, z Evo Pavlović Mori odlično sodelujeta in samo želimo si lahko, da bo tako do konca sezone.«


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica