• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kegljanje: V 13. krogu popoln izkupiček Calcita

V 13. krogu v Državnih ligah zaradi korone druga ženska ekipa ni igrala. Ostale štiri ekipe pa so zmagale. Prvi dve ekipi doma, druga in tretja moška pa v gosteh. Še posebej pomembna je zmaga druge moške ekipe, ki s tem ostaja v boju za 1. mesto in napredovanje v višjo ligo.

Prva moška ekipa je doma pričakala ekipo Rudar. Po dveh zaporednih porazih je v boju za Evropo štela edino zmaga. Tekmo so za Calcit začeli Matej Turk, Igor Zamljen in Gašper Burkeljca. Matej (545) je tokrat igral precej pod svojimi zmožnostmi, a proti slabemu nasprotniku brez težav osvojil točko. Igor (597) je začel odlično, nato slabše nadaljeval, a v tretjem setu napravil odločilno prednost, v zadnjem pa le še potrdil ekipno točko. Gašper (576) je sicer igral solidno, a je bil njegov nasprotnik zelo razpoložen, tako, da kaj več od častnega  poraza ni uspel iztržiti. Bilo je 2:1 za Calcit in +25 kegljev. V drugem delu so nato za Calcit nastopili Peter Jantol, Marko Oman in Damjan Hafnar. Peter (600) je začel izvrstno in dobil oba prva seta, nato pa je igra stekla nasprotniku, a do preobrata ni prišlo in Peter je zmagal. Marko (571) se je dva seta mučil z nasprotnikom, nato pa suvereno odigral preostala dva in zanesljivo zmagal. Damjan (591) pa že od začetka ni dal nasprotniku nobenega upanja in bilo je 7:1.

Tudi prva ženska ekipa je igrala doma. Gostile so ekipo Bresta, ki v zadnjem obdobju igra zelo dobro. Za Calcit so tekmo začele Lidija Pirman, Tea Repnik in Irena Koprivc. Tea (566) in Irena (557), sta brez težav osvojili točki, medtem, ko je Lidiji (516) prav v zadnjem metu nasprotnica odščipnila pol točke. A bilo je 2,5 : 0,5 za Calcit in udobnih +132 kegljev. V drugem delu so nato za Calcit nastopile Tamara Pevec, Noemi Živković in Tia Schatz. Tamara (550) je brez večjih težav osvojila ekipno točko, Noemi (532) in Tia (520) pa nista bili razpoloženi in sta obe izgubili. Na koncu je bilo 5,5 : 2,5 za Calcit ter še vedno 1.mesto skupaj s Proteusom.

Druga moška ekipa je odšla na težko gostovanje v Postojno, k neposrednemu tekmecu za vrh. V primeru poraza bi že izgubili praktično vse možnosti. Tekmo sta za Calcit začela Jakob Jančar in Franci Grubar. Jakob (560) je prva dva seta dobil in prepričljivo vodil, potem pa vidno popustil. Njegov nasprotnik, ki je vstopil v drugem setu, pa je zadeval vse in na koncu tudi ob smoli Jakoba prav v zadnjem metu osvojil točko za domače. Na drugi strani smo videli obrnjeno sliko. Franci (574) je izgubil prvi set, nato dva tesno dobil, v zadnjem pa je imel nasprotnik met za zmago, a je v zadnjem lučaju podrl kegelj premalo in točka za Calcit – 1:1, a +25 kegljev za domače. V  drugem setu sta za Calcit nastopila Rok Jantol in Mirjan Mlinarič. Mirjan (547) je dokaj gladko dobil svoj dvoboj, Rok (560) pa se je moral krepko potruditi za zmago. Pred odločilnim blokom je bilo tako 3:1 za Calcit, a le +6 kegljev. V odločilni boj sta za Calcit krenila Andraž Babnik in Miha Uršič. Po prvem setu je kazalo slabo, saj sta oba naša izgubila in zaostajala že za 36 kegljev. Miha (560) je že preveč zaostajal, Andraž (594) pa je v nadaljevanju zaigral vrhunsko, osvojil odločilno točko ter še nadoknadil keglje za zmago 6:2., tudi z odličnim ekipnim rezultatom 3395 podrtih kegljev.

Tretja moška ekipa je gostovala v Izoli pri zadnje uvrščeni ekipi Portorož. Pričakovali so gladko zmago, kar se je tudi zgodilo, saj so oddali le eno ekipno točko in ostajajo na vrhu lestvice. Za Calcit so nastopili Franci Poljanšek (515), Marjan Dolinšek (521), Tone Klemenc (548), Pavel Serša (526) ter Rudolf Vidic in Brane Potočnik. Prav zadnja dva sta bila tudi najboljša na tekmi. Brane je podrl izvrstnih 600 kegljev, Rudolf pa 587.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in facebook profilu KK Kamnik. Na spletni strani KZS so tudi povezave na video prenose tekem.

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica